شانا _ گروه بین الملل: رئیس شرکت ملی نفت لیبی پیش بینی کرد برداشت نفت از دو میدان نفتی بزرگ لیبی حدود دو هفته دیگر از سر گرفته شود.
به گزارش خبرگزاری رویترز، نوری بورعین گفت: لیبی برداشت نفت از دو میدان نفتی عمده این کشور با مجموع ظرفیت تولید روزانه 450 هزار بشکه را حدود دو هفته دیگر از سر می گیرد.
وی افزود: تولید کنونی نفت خام در این کشور عضو سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) 350 هزار بشکه در روز است و انتظار می رود این رقم تا 15 ماه آینده به سطوح پیش از آغاز ناآرامی ها در این کشور باز گردد.
در حالی که بسیاری از تاسیسات نفتی لیبی سالم مانده اند، پایانه نفتی اس سیدر، بزرگ ترین پایانه صادرات نفت لیبی که پیش از آغاز ناآرامی ها حدود 500 هزار بشکه نفت این کشور را روانه بازارهای جهانی می کرد، به شدت آسیب دیده است.
بورعین گفت: پایانه نفتی اس سیدر به طوری جدی صدمه دیده است و از سرگیری عملیات در این پایانه نفتی حدود یک تا دو ماه به طول می انجامد، اما بازسازی کامل تمام بخش های آسیب دیده 15 ماه طول می کشد.
وی افزود: تولید پالایشگاه های لیبی به تدریج در حال افزایش است، تولید پالایشگاه شهر زاویه یکشنبه گذشته (10 مهر) با ظرفیت تولید روزانه 120 هزار بشکه از سر گرفته شد و هم اکنون این پالایشگاه با نصف ظرفیت تولید خود در حال فعالیت است.
اما تولید پالایشگاهی لیبی تا زمان از سرگیری تولید پالایشگاه 220 هزار بشکه ای راس لانوف همچنان محدود خواهد بود.
بورعین تصریح کرد: پالایشگاه راس لانوف هم اکنون آماده از سرگیری تولید است و زمانی که تولید نفت خام لیبی حدود یک تا دو ماه آینده به رقم روزانه 500 هزار بشکه برسد، فعالیت این پالایشگاه نیز از سر گرفته می شود.
همچنین شرکت ملیتا اویل اند گس که اداره برخی از میدان های متعلق به شرکت انی ایتالیا و شرکت ملی نفت لیبی در این کشور آفریقا شمالی را به عهده دارد، اعلام کرد: خطوط لوله و چاه های نفتی میدان نفتی الفانت صدمه ای ندیده است.
نجمی کریم، رئیس شرکت ملیتا اویل اند گس، پس از ارزیابی اولیه میدان الفانت گفت: تسهیلات و امکانات رفاهی کمپ کارگران میدان نفتی الفانت آسیب دیده است و برخی از تجهیزات شامل مولدهای برق قابل حمل صدمه دیده اند.
وی افزود: شرکت ملیتا از نیروهای نظامی خواسته است از تاسیسات میدان نفتی الفانت حفاظت کنند.
میدان نفتی الفانت که در عربی الفیل نامیده می شود، در جنوب بیابان های لیبی و در نزدیکی مرز الجزایر واقع شده است.
کریم در ماه سپتامبر اعلام کده بود: میدان نفتی الفانت ظرفیت تولید روزانه 140 هزار بشکه نفت خام را دارد و حدود یک چهارم مجموع تولید شرکت ملیتا را شامل می شود.
شرکت انی برای واگذاری 33.3 درصد گروه توسعه میدان نفتی الفانت به شرکت گازپروم نفت یک قرارداد امضا کرد، قرارداد میان این دو شرکت نفتی در ماه آوریل نیز دوباره تایید شد.
پایگاه اینترنتی نشریه پلاتس به نقل از مصطفی ابوغفیفه، مدیر تولید و نگهداری شرکت ملیتا اویل اند گس اعلام کرد: تولید کنونی نفت خام از 47 حلقه چاه نفتی میدان ابوعطیفل 63 هزار و 500 بشکه است و انتظار می رود این رقم تا چند روز آینده به 70 هزار بشکه در روز برسد.
ابوغفیفه و دیگر مقام های شرکت ملیتا ابراز امیدواری کردند برداشت نفت از سکوی نفتی صبراته و میدان نفتی بوری به ترتیب تا اوسط و پایان ماه اکتبر از سر گرفته شود؛ از سرگیری تولید نفت خام الفانت به دلیل نگرانی های امنیتی همچنان متوقف مانده است.
وی گفت: ارزیابی سکوی نفتی صبراته آغاز شده است و انتظار می رود تولید این سکو تا 15 اکتبر و برداشت از میدان بوری تا پایان ماه اکتبر از سر گرفته شود.
وی افزود: هیچ گونه مشکل فنی در تاسیسات سر چاهی وجود ندارد و پیش بینی می شود تولید بر اساس چارچوب زمانی تعیین شده از سر گرفته شود، ما هم اکنون هیچ مشکلی فنی در میدان هایی که تولید آنها از سر گرفته شده است، نداریم.
لیبی، بزرگ ترین دارنده ذخایر نفت آفریقا، پیش از آغاز بحران، روزانه حدود یک میلیون و 600 هزار بشکه نفت تولید و یک میلیون و 300 هزار بشکه از این مقدار را صادر می کرد.