خبرگزاري دانشجويان ايران - محمد البرادعي در سخناني تصريح كرد: در حال حاضر به دليل محاكمه حسني مبارك با بسياري از كشورهاي عربي مشكل داريم.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، به نقل از پايگاه اينترنتي المحيط، محمد البرادعي، كانديداي احتمالي انتخابات آتي رياست جمهوري مصر در مصاحبه با شبكه الحياة اعلام كرد كه مصر قبل از برگزاري انتخابات نياز به تدوين قانون اساسي در خصوص انتخابات اين كشور دارد و قبل از اينكه انتخابات برگزار شود بايد قوانين مناسبي در اين زمينه تدوين شود.
وي تصريح كرد كه قوانين موجود قوانين مناسبي نيستند و تنها قوانيني موقتي هستند و رئيس جمهوري آينده نميتواند براساس قوانين موقت كشور را اداره كند.
محمد البرادعي در ادامه با اشاره به مشكلات سياسي كشور اظهار داشت: مشكل اساسي كه هم اكنون مصر با آن روبهرو است ضعف در اداره حكومت در دوره انتقالي است و اگر اعتماد به شوراي نظامي از بين برود همگان ضرر خواهند كرد.
البرادعي با انتقاد شديد از دولت عصام شرف، نخست وزير مصر اظهار داشت كه دولت عصام شرف باعث نااميدي همگان شده و بسيار ضعيف است و صلاحيتهاي لازم و اختيارات كافي را براي اداره كشور ندارد و به همين دليل ما از شوراي نظامي ميخواهيم كه اختيارات بيشتري به دولت بدهد.
كانديداي احتمالي رياست جمهوري مصر در ادامه عنوان داشت: من از باقي ماندن شوراي نظامي و تسلط آن بر مصر نگران نيستم و بارها با مقامات شوراي نظامي مصر ارتباط داشتم و از اين شورا اطمينان كامل دارم و اگر اين شورا براي باقي ماندن بر قدرت قصد و نيت خاصي داشت قطعا آن را اعلام ميكرد.
وي در ادامه اظهار داشت: اگر در دولت كنوني و يا در هر زمان ديگري پستي را در دولت در اختيار بگيرم آن را به شرطي ميپذيرم كه اختيارات لازم را نيز دارا باشد.
محمد البرادعي با تاكيد بر وحدت بين گروههاي مختلف مصري عنوان داشت: اگر نيروهاي ملي و گروههاي سياسي در انتخابات آينده مصر با هم هماهنگ و يكصدا نباشند يقينا همگان ضرر خواهند كرد.
وي همچنين با تاكيد بر اهميت نقش دانشگاه الازهر در روند سياسي كشور اظهار داشت: الازهر بزرگترين نيروي خاموش و تاثيرگذار در مصر و جهان اسلام است.
البرادعي با اشاره به مشكلات اقتصادي مصر همگان را از وقوع "انقلاب گرسنگان" بر حذر داشت و عنوان داشت اگر وضعيت امنيتي و اقتصادي به همين شكل ادامه بيابد بايد از چنين انقلابي ترسيد.
وي در خصوص راي دهندگان مصري در انتخابات آتي اين كشور اظهار كرد كه همه مصريهاي خارج از كشور قصد دارند در انتخابات اين كشور شركت كنند چرا كه آنها نقش مهمي در اقتصاد مصر و شكوفايي آن داشتند.
البرادعي با تاكيد بر اينكه اعضاي حزب ملي منحل شده نبايد در انتخابات آينده مصر شركت داشته باشند، تصريح كرد: مطمئنا بايد سه ميليون نفر از اعضاي اين حزب را حداقل به مدت پنج سال از فعاليتهاي سياسي محروم كرد.
وي در خصوص حمله آمريكا به عراق و نقش خود در آن عنوان داشت: برخيها ميكوشند تا از اين مساله براي مخدوش كردن چهره من استفاده كنند. اين در حالي است كه من در آن زمان هم به صورت آشكار اعلام كردم كه عراق به طور كامل سلاحهاي شيميايي در اختيار ندارد.
البرادعي همچنين ضمن نادرست دانستن ادامه اجراي قانون فوقالعاده در اين كشور تصريح كرد كه اين قانون نقش چنداني در بازگشت امنيت به مصر نداشته است و همگان اين را ميدانند.
وي همچنين اظهار داشت كه به دليل محاكمه حسني مبارك، رئيس جمهوري پيشين مصر، قاهره هم اكنون مشكلات زيادي با برخي از كشورهاي عربي دارد و اين در حالي است كه مسئولان اين كشورها در رسانههاي جمعي قضيه را جور ديگري بيان ميكنند.
وي در خصوص صلح با اسرائيل با انتقاد از مواضع كشورهاي عربي در قبال مساله فلسطين از سال 1959 تاكنون عنوان داشت كه اين حق مصر است كه در قرارداد صدور گاز به اسرائيل تجديدنظر كند.
البرادعي در پايان با اشاره به اينكه تظاهراتهاي ميليوني در مصر ديگر رونق خود را از دست داده است، عنوان داشت: اگر روزي به رياست جمهوري برسم و مردم مرا قبول نداشته باشند كنار خواهم رفت و اعتراف خواهم كرد كه من تلاش كردم اما موفق نشدم.