خبرگزاري دانشجويان ايران - رئيس شوراي عالي نظامي مصر با تاكيد بر لزوم هشياري مردم به كساني كه باعث ايجاد ناامني در كشور ميشوند هشدار داد كه از خشم ملت بترسند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، به نقل از سايت شبكه الجزيره، محمد حسين طنطاوي، رئيس شوراي عالي نظامي مصر در سخناني كه به مناسبت سالروز پيروزي شش اكتبر 1973 آن را ايراد كرد به كساني كه باعث ايجاد ناامني در مصر ميشوند و قصد دارند ثبات اين كشور را به خطر بياندازند، هشدار داد تا از خشم ملت مصر كه در طول تاريخ قدرت و توانايي خود را ثابت كرده است، بر حذر باشند.
وي در اين سخنان از ملت مصر خواست تا هشياري خود را در برابر كساني كه ميخواهند در ميان آنها تفرقه و جدايي بياندازند، حفظ كنند و براي خنثي كردن توطئهها در اين خصوص تلاش كنند.
وي با اشاره به اينكه مصر هم اكنون در مرحله حساسي قرار دارد، افزود: وجود ديدگاهها و نظرات مختلف بين گروهها و احزاب سياسي در كشور نشان دهنده اين است كه عبور از اين مرحله نيازمند تلاش بسيار خواهد بود.
وي با اشاره به انقلاب اخير مصر اظهار داشت: انقلاب جوانان مصر باعث شد كه ديدگاهها و نظرات مختلف در جامعه مشخص شود و نشان دهد كه مطالبات مردم چه چيزهايي است و برخي بحرانها و مشكلات خصوصا در زمينههاي امنيتي و اقتصادي با اين موضوع همراه شد.
از سوي ديگر محمد بديع، دبيركل اخوان المسلمين مصر اعلام كرد كه هم اكنون برخي گروههاي داخلي و خارجي وجود دارند كه ميخواهند انقلاب مصر را بياثر كنند و قصد دارند دستاوردهاي آن را از بين ببرند.
وي در پيامي با عنوان نگرانيهاي مشروع اعلام كرد كه انقلاب مصر به تسلط نيروهاي بيگانه و وابستگان حزب ملي منحل شده و نيز باقيماندگان نظام سابق كشور و دستگاه سركوبگر پليس مصر و نيز سياستهاي صهيونيستي و آمريكايي در كشور پايان داده است.
وي در اين پيام دشمن اصلي مردم مصر را طرح صهيونيستي ـ آمريكايي دانست كه ميخواهد بر منطقه سيطره بيابد و باعث به وجود آمدن اسرائيل بزرگ و خاورميانه جديد شود.
وي همچنين اظهار داشت كه صهيونيستها و آمريكاييها نظام سابق مصر را يك گنج استراتژيك براي حفظ منافع خود در منطقه قلمداد ميكردند و هيچ گاه به آساني از اين نظام دست نخواهند كشيد و تمام تلاش خود را براي باقي ماندن مزدوران اين نظام در حكومت آينده مصر به كار خواهند گرفت.
از سوي ديگر حزب الوفد از بزرگترين احزاب ليبرال مصر اعلام كرد كه با حزب آزادي و عدالت كه از اخوان المسلمين اين كشور جدا شده است يك ائتلاف سياسي جديد به وجود آوردهاند تا بتوانند تعداد بيشتري نامزد براي انتخابات آتي اين كشور معرفي كنند.
در احزاب آزادي و عدالت و حزب الوفد هماكنون 34 حزب و گروه سياسي حضور دارند و پيش بيني ميشود كانديداهاي توانايي را براي انتخابات آتي پارلماني در مصر معرفي كنند.
از سوي ديگر تظاهرات گستردهاي در مركز شهر قاهره براي لغو قرارداد معاهده كمپ ديويد و نيز بخشهاي مختلف آن مثل صادرات گاز به رژيم صهيونيستي برگزار شد.
در اين تظاهرات كه جمع زيادي از مردم مصر در آن حضور داشتند، تظاهركنندگان با در دست داشتن پلاكاردهايي اعلام كردند كه اين در شان مصر انقلابي نيست كه معاهده كمپ ديويد همچنان ادامه بيابد و اين معاهده باعث سرافكندگي مصر و ملت آن است.
آنها همچنين از شوراي عالي نظامي مصر خواستند كه اين قرارداد را هرچه زودتر ملغي اعلام كنند و نيز پنج درصد از بودجه كشور را براي منافع فلسطين و بازگشايي گذرگاههاي جديد در مرز اين كشور با فلسطين اختصاص دهند.
در اين تظاهرات تظاهركنندگان همچنين خواستههاي خود مبني بر لغو قانون فوقالعاده و نيز بركناري وزير كشور و نيز ايجاد گشتهاي امنيتي براي حمايت از شهروندان مصري را به گوش مقامات مصري رساندند.
از سوي ديگر 16 حزب و جنبش سياسي مصر و نيز سه نامزد احتمالي رياست جمهوري در اين كشور براي تظاهرات ميليوني در امروز (جمعه) در شهر قاهره و ديگر شهرهاي بزرگ مصر فراخوان دادهاند.
آنها با اعلام به تظاهرات روز جمعه به عنوان "روز حاكميت مردم" اعلام كردند كه اين تظاهرات مسالمتآميز خواهد بود و براي بازپس گيري انقلاب از دست كساني است كه قصد سوء استفاده از انقلاب و موج سواري در كشور را دارند.