اسلام تایمز : با انقلاب مردمي تونس و خلع ديکتاتور اين کشور، قانون ممنوعيت حجاب در تونس نيز لغو شده و گرايش به حجاب اسلامي در ميان زنان افزايش چشمگيري يافته است
تونس روزهاي پس از بن علي را سپري مي كند .ديكتاتور سابق تونس همواره در صدد پيروي از غرب و نمادهاي غربي بود و در اين خصوص حتي پخش صداي اذان از مناره ها را نيز ممنوع كرده بود.
اما اين روزها مسلمانان روزهاي راحتي را سپري مي كنند.البته هنوز تنشهايي در صحنهسياست تونس وجود دارد اما سقوط بن علي و همراهان وي سبب شده است تا مسلمانان به آينده اي روشن در تونس اميدوار باشند .
با انقلاب مردمي تونس و خلع ديکتاتور اين کشور، قانون ممنوعيت حجاب در تونس نيز لغو شده و گرايش به حجاب اسلامي در ميان زنان افزايش چشمگيري يافته است.حضور مجريهاي زن در تلويزيون تونس و شبکههاي مختلف اين کشور بعد از انقلاب نيز قابل توجه است، اين در حالي است که در سالهاي اخير آنها از هر گونه فعاليت اجتماعي و حتي تعليم و تربيت منع شده و مجبور به کنار گذاشتن حجاب خود بودند.
اين در حالي است که "ايمان الطريقي" وکيل و فعال حقوقي تونسي ميگويد که دهها زن و دختر تونسي در اين سالها به علت اينکه حاضر نشدند حجاب را به عنوان يک فريضه اسلامي کنار بگذارند، درس خواندن را کنار گذاشتهاند. آنها همچنين اجازه فعاليتهاي اقتصادي و اجتماعي در جامعه را نيز از دست دادهاند.
افزايش چشمگير حجاب اسلامي بعد از انقلاب در تونس انقلاب تونس با پايان دادن به عمر ديکتاتوري زين العابدين بن علي در اين کشور به ممنوعيت پوشش حجاب اسلامي نيز پايان داد. بعد از اين انقلاب بود که زنان محجبه تونسي موفق شدند در اين کشور با حجاب در انظار عمومي ظاهر شوند و تعدادي از آنها نيز از نقاب استفاده کردند.
بن علي در سالهاي اخير با ممنوع کردن لباسي که نام لباس طايفهگرايي بر آن گذاشته بود، از پوشش اسلامي زنان در کشور جلوگيري ميکرد، اما بلافاصله بعد از انقلاب مسئولان شوراي انتقالي منشور 108 را که پوشش طايفهاي را منع ميکرد، لغو کردند و اين به معناي پايان ممنوعيت حجاب در اين کشور بود.
اين منشور در سال 1981 و اواخر رياست جمهوري الحبيب بورقيبه تصويب شد و بن علي نيز در دوران حاکميت خود در اين کشور به آن متعهد ماند.
با اين وجود بعد از انقلاب تونس گرايش زنان به حجاب اسلامي در اين کشور افزايش پيدا کرده و از سوي ديگر تجارت لباس در اين کشور نيز رونق گرفته است، به اين ترتيب طراحان لباس فرصت خوبي براي افزايش طرحهاي خود به دست آوردهاند، از سوي ديگر در بازار هاي محلي و ساختمانهاي تجاري تونس چادرهاي عربي موسوم به جلابيب که حجاب کامل زنان در آن مورد توجه قرار گرفته است، از پر فروشترين اقلام به شمار ميرود.
براي اولين بار پس از سرنگوني `زين العابدين بن علي` رئيس جمهور مخلوع تونس ، مردم اين كشور توانستند در ماه مبارك رمضان با آزادي كامل و به طور گسترده به انجام مراسم مذهبي خود بپردازند.
مدارس آموزش قرآن شاهد استقبال بي نظيري است كه قبلا آن را تجربه نكرده و مساجد و حتي خيابان ها هر روز پس از افطار مملو از مسلماناني مي شود كه براي اداي نماز گردهم مي آيند.
به گفته اقبال العربي متخصص انسان شناسي، رژيم سابق فشار شديدي بر مردم اعمال مي كرد و مساجد تحت كنترل شديد امنيتي بود اما اكنون مردم آزادي بيان خود را بهدست آورده اند.
در دوره بن علي كه در ماه ژانويه گذشته پس از 23 سال حكومت به عربستان سعودي گريخت فقط افراد شجاع و يا افراد مسن آن هم تحت نظارت شديد پليس كه گاهي از آنها تصويربرداري مي كرد، در نماز جماعت شركتميكردند و كساني كه براي نماز صبح به مسجد مي رفتند ، بويژه جوانان، تحت بازجويي قرار گرفته و به وزارت كشور كه امامان جماعت و محتواي خطبه هاي نماز جمعه را تعيين مي كرد، احضار مي شدند.
مردم مسلمان تونس كه در زمان بن علي اجازه انجام آداب و مناسك اسلامي را به طور عمومي نداشتند، اينك فرصت را غنيمت شمرده و با برپايي نماز در خيابان ها به جهانيان نشان دادند كه همچنان به آموزه هاي اسلام پاي ميفشرند.
صداي اذان از مناره هاي تونس بلند است و ديگر سايه ديكتاتوري بن علي و همراهانش در تونس سنگيني نمي كند.
ايالات متحده آمريكا و كشورهاي غربي طي دو دهه اخير هيچ گاه از نقض آزاديهايفردي و اجتماعي در تونس سخن نگفته اند زيرا بن علي از اصلي ترين متحدان آنها در خاك آفريقا محسوب مي شد.با اين وجود غرب از خروش ملت تونس وحشتزده است .
دولت آمريكا كه در يك چرخش سريع، بن علي متحد خود را در تونس رها كرد،اعلام كرده است كه از انتخاباتي آزاد و عادلانه در آن كشور حمايت ميكند.بن علي بيست و چهارم دي ماه و پس از 23 سال نشستن بر كرسي رياست جمهوري تونس ، در جريان يك حركت مردمي سرنگون شد و در نهايت به عربستان سعودي گريخت.تا پيش از سرنگوني بن علي،آمريكا هرگز آشكارا درباره آنچه كه اكنون آن را فساد مالي گسترده و بسته بودن رسانه ها و زنداني بودن فعالان سياسي در تونس مي نامد، صحبتي نكرده بود.
با اين وجود در حال حاضر ايالات متحده قصد دارد از اوضاع جاري در تونس و آفريقا به سود خود استفاده كند.شهروندان تونسي شوك سختي را به ايالات متحده آمريكا و فرانسه به عنوان دو كشور حامي حكومت بن علي وارد آورده اند.امروز مسلمانان تونس با آزادي مراسم ديني خود را بجا مي آورند و ديگر از حكومت خود هراسي ندارند.