مدارس لیبی که از زمان آغاز اعتراضات علیه قذافی تعطیل شده بود، با بر سر کار آمدن انقلابیون فعالیتهای خود را آغاز میکنند.
به گزارش تقریب(تنا)،
با پیروزی انقلابیون و تسلط حکومت جدید در لیبی، مدارس این کشور با برطرف ساختن تدریجی موانع، آرام آرام بازگشایی میشوند.
در این رابطه مسئلهای که بیش از هر نکته دیگری ذهن مسئولین امر را به خود متوجه کرده است، اصلاح نظام آموزشی است که در طول دهههای متمادی بر مدارس این کشور تسلط یافته بود.
به عنوان نمونه یکی از کتابهای درسی که در طول حکومت قذافی دانش آموزان موظف به آموختن آن بودند "الکتاب الاخضر" (کتاب سبز)بود که نظریات و آرای دیکتاتور فراری لیبی در موضوعاتی چون سیاست، اقتصاد و زندگی روزانه را شامل میشد و یا دانش آموزان مجبور بودند برای ورود به کلاسهای خود از کنار عکسهای قذافی عبور کنند.
در همین رابطه "فوزیه بوزریبة" مدیر یکی از مدارس که ۳۰ سال از عمر خود را در این راه گذرانده است در گفت و گو با خبرگزاری رویترز گفت: ما تغییرات زیادی در مدارس ایجاد میکنیم که از آن جمله میتوان به تغییر اسامی مدارس اشاره کرد.
وی با بیان این که ما در حقیقت سال جدید تحصیلی را آغاز نمیکنیم بلکه ابتدا فصل دوم سال گذشته را میگذرانیم سپس سال جدید را آغاز میکنیم گفت: بسیاری از پدران نسبت به از سرگیری خشونت در هراسند به همین دلیل فرزندان خود را در منزل نگه میدارند.
"خدیجه المسماری" از دیگر مدیران مدارس در لیبی نیز از حذف بسیاری از دروس تاریخ خبرداد.
وی همچنین با بیان این که بازگشایی مدارس در زمان خود کار بسیار دشواری است زیرا بسیاری از مدارس در زمان جنگ با قذافی ویران شده و یا به زندانهای موقت و بیمارستان تبدیل شدهاند تصریح کرد: امنیت همچنان از نگرانیهای مسئولان و خانوادهها به شمار میرود.