الجزيره - اختتاميه هفته فرهنگي ايران در الجزاير با حضور 'محمد باقر خرمشاد' رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي ، خانم 'خليده تومي' وزير فرهنگ الجزاير و جمعي از ايرانيان مقيم اين كشور برگزار شد.
به گزارش ايرنا، در مراسم اختتاميه هفته فرهنگي ايران كه شامگاه سه شنبه در سالن اجلاس هتل سفير پايتخت الجزاير برگزارشد، محمد باقر خرمشاد در سخناني ، با اشاره به برگزاري هفته فرهنگي كشورمان در تلمسان الجزاير و روابط خوب ايران و الجزاير، روابط دو كشور را در تمامي زمينه ها به ويژه در زمينه فرهنگي و هنري در حال گسترش خواند.
رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي با قدرداني از مقامات الجزاير بخاطر استقبال خوب از هيات فرهنگي ايران به گوشه هايي از مشتركات فرهنگي ، ديني ، هنري و مقاومت دو كشور در برابر فشارهاي بيگانگان پرداخت.
خرمشاد در ادامه به تاثير و نقش رهبري امام راحل (ره) در پيروزي انقلاب اسلامي و همچنين رهبري رهبر فرزانه انقلاب اسلامي در استمرار انقلاب در شرايط حساس و تحولات جهاني اشاره كرد.
وي افزود: انقلاب اسلامي ايران به پشتوانه ملت بزرگ ايران و رهبري هاي حكيمانه رهبر معظم انقلاب در دلهاي مسلمانان جاي گرفته و در حال گسترش در سراسر جهان مي باشد.
رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در بخش ديگر سخنان خود با اشاره به تحولات تاريخي شمال آفريقا و نقش ايران و الجزاير در اين تحولات، يادآورشد كه دو كشور در تحولات تاريخي ، فرهنگي و تمدني شمال آفريقا نقش بسزايي داشته اند.
خرمشاد در زمينه موضع مشترك ايران و الجزاير در خصوص مساله فلسطين نيز، گفت: دو كشور دوست و برادر ايران و الجزاير اولويت خود را در دفاع از مظلومين جهان بويژه ملت مسلمان فلسطين قرار داده اند.
وي در ادامه با اشاره به اهميت جشنواره تلمسان، پايتخت جهان اسلام در سال 2011 و حضور هنرمندان كشورمان در اين جشنواره ، برگزاري هفته فرهنگي ايران در الجزاير را بسيار موفق ارزيابي و خاطرنشان كرد: اميدوارم كه روابط فرهنگي دو كشور استمرار داشته باشد.
رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي سخنان خود را با سردادن زنده باد جمهوري اسلامي ايران ، زنده باد جمهوري الجزاير و زنده باد امت اسلامي كه تشويق حاظران را در پي داشت ، پايان داد.
'خليده تومي' نيز در اين مراسم در سخناني با اشاره به هفته فرهنگي ايران در تلمسان الجزاير و مشتركات فرهنگي و هنري دو كشور، بر اعلام آمادگي الجزاير بر گسترش هر چه بيشتر همكاري هاي فرهنگي و هنري با ايران تاكيد كرد.
وزير فرهنگ الجزاير، گفت : همكاري هاي فرهنگي و هنري با كشور دوست و برادر ايران در راستاي اراده سياسي روساي دو كشور مبني بر گسترش هر چه بيشتر روابط مي باشد.
وي، جشنواره تلمسان را نقطه عطف همكاري هاي فرهنگي كشورهاي اسلامي عنوان كرد و افزود: هفته فرهنگي ايران در تلمسان ، پايتخت فرهنگي جهان اسلام در سال 2011 فرصت مناسبي براي مردم الجزاير براي آشنايي با فرهنگ و هنر غني ايران اسلامي بود.
خليده تومي با اشاره به غناي زبان فارسي و آثار گرانسنگ ادب وهنر دانشمندان در زمينه زبان و ادبيات فارسي، سرزمين ايران را سرزمين دانشمندان و هنرمندان معرفي كرد.
وي، هفته فرهنگي كشورمان در تلمسان الجزاير را فرصتي مناسب براي ابراز همبستگي و تاكيد بر مشتركات فرهنگي دو كشور دانست و ابراز اميدواري كرد كه مردم الجزاير از فرصت پيش آمده بهره مند شده باشند.
وزير فرهنگ الجزاير، اشتراكات فرهنگي دو كشور در زمينه هاي فرهنگي ، تاريخي و فرهنگي را عامل مشترك براي دو كشور در حركت بسوي پيشترفت و مبارزه با دشمنان عنوان كرد.
خليده تومي در پايان ابراز اميدواري كرد كه اختتاميه هفته فرهنگي ايران در جشنواره تلمسان پايان حضور فرهنگي ايران در الجزاير نباشد و همكاري هاي دو كشور ابدي و هميشگي ادامه داشته باشد.
در مراسم اختتاميه هفته فرهنگي ايران در الجزاير كه سفراي تعدادي از كشورهاي اسلامي، صاحب نظران فرهنگي ، جمعي از مجاهدان و ايرانيان مقيم الجزاير نيز حضور داشتند از مصحف زرين بشري - منحصر به فردترين كتاب قرآن چوبي جهان - رونمايي شد.
حاضرين همچنين از نمايشگاه فرهنگ و هنر ايران اسلامي در زمينه خوشنويسي، تذهيب ، نگارگري و صنايع دستي شامل فرش ، گليم ، هنر مينا كار، قلم كاري ، قلم زني ، معرق ، منبت و لباس هاي محلي (اقوام ايراني ) برپا شده در حاشيه اين مراسم نيز ديدن كردند.
در اين مراسم هنرمندان جوان گروه موسيقي 'سيوار' به سرپرستي مهدي حاج قاسمي و خوانندگي علي بيات نيز به صورت زنده به اجراي موسيقي سنتي ايراني پرداختند.
هفته فرهنگي كشورمان در تلمسان الجزاير به همت و تلاش سفارت جمهوري اسلامي ايران و با همكاري سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي از 15 تا 19 مهرماه برگزار شد.
تلمسان يكي از شهرهاي مهم الجزاير و در شمال غرب اين كشور واقع شده است كه به دليل برخورداري از تاريخ متمايز، ميراث فرهنگي و تمدن غني و نقش آن در مقاطع مختلف تاريخ اسلام از سوي سازمان آموزش علمي و فرهنگي اسلامي (آيسسكو) به عنوان پايتخت جهان اسلام در سال 2011 انتخاب شده است.