خبرگزاری فارس: یکی از رهبران حزب الکرامه مصر طرفهای داخلی از جمله بازماندهای رژیم سابق و طرفهای خارجی از جمله سازمانهای مورد حمایت آمریکا را عاملان پشت پرده اصلی حوادث جاری در این کشور دانست.
"امین اسکندر" یکی از بنیانگذارن حزب کرامه مصر در گفتوگو با خبرنگار فارس در قاهره تاکید کرد که طرفهای خارجی بسیاری به شکل مستقیم در برافروختن حوادث ماسپیرو دخالت داشتند تا بدین وسیله با برافروختن آتش فتنههای داخلی در مصر انقلاب مصر را با ناکامی و شکست مواجه کنند، به همین منظور وی خواستار اجرای قانون خیانت به کشور و ممانعت از بقایای حزب حاکم جهت شرکت در انتخابات شد.
تشدید فعالیت بقایای رژیم سابق برای حضور در انتخابات
اسکندر در پاسخ به این سوال که نظر شما درباره روز اول ثبت نام از داوطلبان چه بود و اینکه چرا باید بقایای حزب منحل ملی بیشترین و بالاترین سهم را در میان داوطلبان بخود اختصاص دهند، گفت: این موضوع بازتاب و نتیجه طبیعی سیاستهایی است که شورای عالی نظامی مصر در برابر مردم خود اتخاذ کرد و در نادیده گرفتن خواستههای ملت و احزاب و نیروهای سیاسی مصر بود که در تمام طول مدت پیروزی انقلاب تاکنون خواستار جلوگیری از حضور و مشارکت بقایای حزب منحل ملی در انتخابات از طریق اجرای قانون خیانت سیاسی یا برکناری سیاسی بود، اما شورای عالی نظامی تاکنون هیچ قانونی در اینباره صادر نکرده و این طبیعی است که بازماندگان حزب حاکم سابق خود را برای انتخابات کاندید کنند تا با قدرت برسر بدست آوردن کرسیهای فردی که یک سوم کرسیهای پارلمان ملت آینده را به خود اختصاص میدهد، رقابت کنند.
تلاش احزاب و نیروهای انقلابی برای ناکام کردن اقدامات بازماندگان رژیم سابق
احزاب و نیروهای دیگر تلاش میکنند با تشکیل ائتلافهای انتخاباتی قدرتمند و کاندیدا کردن شخصیتهای قوی و قدرتمند در بخش فردی مانع انتخاب شخصیتهایی از بازماندگان حزب ملی سابق شوند و راه رسیدن آنها به مجلس شورا و ملت را بگیرند.
شورای عالی نظامی و دولت موقت اگرچه پس از انقلاب حزب ملی را قانونا منحل کردند، اما راه را برای ورود اعضای این حزب از طریق پذیرش 5 حزب متشکل از اعضا و بازماندگان حزب سابق ملی باز گذاشتند و این امری غیرقابل قبول است و ما تلاش خود را برای عدم رسیدن این افراد به پارلمان خواهیم کرد.
در حوادث ماسپیرو عوامل داخلی و خارجی به یک اندازه دخیل بودند
اما درباره حوادث اخیر جاری در مصر که در فتنه ماسپیرو نمود پیدا میکند، نماینده حزب الکرامه مصر گفت که اینها حوادث بسیار خطرناکی هستند که بر ساختار اجتماعی و ملی مصر تاثیر میگذارند و زمینه را برای ایجاد بحران و تعمیق آن بویژه میان مسلمانان و مسیحیان قبطی آماده میکند، اما آنچه مایه دلگرمی است، اینکه در مصر چه میان مسلمانان و چه میان قبطیها افراد بسیار زیادی وجود دارند که اینگونه حوادث را رد کرده و خواهان مقابله به شکل قاطع با آن هستند.
اسکندر درباره حوادث اخیر مصر در ماسپیرو تاکید کرد که حتما طرفهای داخلی و خارجی در برافروختن آتش این فتنه دخیل بودند. از حیث طرفهای داخلی وی بر مزدوران و بقایای حزب حاکم تاکید داشت و در بعد خارجی هم از طرفهایی سخن گفت که خواهان ضربه وارد کردن به جایگاه و موقعیت منطقهای و بین المللی مصر بودند و در این میان تاکید میکند که هیچگاه نباید نقش سازمانهایی که توسط آمریکا حمایت میشوند را نادیده گرفت، سازمانهایی که علاوه بر خدمت به منافع آمریکا در صدد تحقق اهداف صهیونیسم در مصر نیز بودند.
درخواست تحقیق درباره منابع در آمد برخی از احزاب و تشکلهای سیاسی
این رهبر حرب الکرامه از دستگاه قضایی مصر خواستار اتخاذ اقدامات فوری و آنی برای تمام شخصیتهای حقیقی و حقوقی میشود که برای اجرای اهداف بیگانگان در مصر از جانب آنها حمایت و تامین مالی میشوند. اگرچه اعتقاد دارد، هم اکنون شورای عالی نظامی مصر و دولت موقت به شدت از سوی آمریکا و برخی کشورهای غربی تحت فشار است تا مانع تحقق اهداف مورد نظر انقلاب بزرگ شوند.
عملکرد دولت و شورای عالی نظامی مصر ناموفق بود
در همین راستا اسکندر به خبرنگار فارس در قاهره گفت که اگر بخواهیم عملکرد شورای عالی نظامی مصر و دولت موقت را از زمان سرنگونی رژیم مبارک مورد ارزیابی قرار دهیم باید بگوییم که این عملکرد بسیار ناموفق و مایوس کننده بوده که یکی از دلایل آن نداشتن تجربه و مهارت سیاسی است و بیشک مسئولیت تمام شکستهای وارده در این دوره را باید شورای عالی نظامی متحمل شود که به دلیل نداشتن دیدگاه و نگرش سیاسی روشن و شفاف موجب بروز این ناکامیها در مصر پس از انقلاب شد. بگونهای که هم اکنون مصر در نزاع مستمر میان خواست و اراده انقلابی و خواست و اراده بازماندگان و بقایای رژیم سابق در نزاع و کشمکش بسرمیبرد و پس از گذشت بیش از 8 ماه از پیروزی انقلاب با این حال انقلابیون موفق نشدند، قدرت را در کشور بدست گیرند و قدرت همچنان در قبضه رژیم سابق است و به همین دلیل است که در اداره امور کشور شاهد دوگانگی معیارها و خواستههای سیاسی هستیم که آن نیز به دور از خواست و اراده انقلاب است و اگر اوضاع بر همین منوال ادامه یابد، انقلاب مصر را باید یک انقلاب فرمالیته و ظاهری برشمرد که نتوانسته اهداف خود را محقق کند.
ملت مصر از اولین روز مخالف کمپدیوید بود
درخصوص پیمان کمپدیوید اسکندر تاکید کرد که ملت مصر از همان اولین روزی که توافقنامه کمپدیوید میان مصر و رژیم صهیونیستی به امضا رسید مخالفت خود را با امضای اعلام کردند که اعضای حزب الکرامه نیز جزو همین ملت بوده و بارها رژیم سابق مصر به دلیل ابراز همین مخالفتهای اعضای این حزب را به دلیل همین دیدگاهها بازداشت و به زندان انداخت؛ طی انقلاب مصر نیز ما بارها پرچم فلسطین را بدست گرفته و در میدان تحریر حاضر شدیم که این امر بیانگر رد و عدم پذیرش این توافقنامه توسط ملت مصر است.
نماینده حزب الکرامه مصر در ادامه افزود: پس از انقلاب نیز تاکنون اقدامات بیشماری را در اعتراض به این توافقنامه و درخواست اصلاح آن و رد عادی سازی و برقراری روابط با رژیم صهیونیستی و فروش گاز به ان انجام دادیم که از جمله آن باید به برگزاری تظاهرات مقابل سفارت اسرائیل در قاهره و تخریب دیوار حائل اطراف آن اشاره کرد.
راهی جز اصلاح توافقنامه کمپدیوید وجود ندارد
اسکندر در ادامه همچنین بر لزوم اصلاح توافقنامه کمپدیوید با رژیم صهیونیستی و ایجاد سد و مانعی برسر راه دخالتهای این رژیم در امور داخلی مصر و اتخاذ موضعی قاطع توسط شورای عالی نظامی مصر دربرابر تلاشهای رژیم صهیونیستی برای ایجاد آشوب و هرج و مرج در کشور تاکید کرد.
موضع مصر هنوز در قبال رژیم صهیونیستی "شفاف" نیست
وی درباره موضع رسمی مصر مقابل رژیم صهیونیستی گفت که موضع رسمی کشور ما در برابر رژیم صهیونیستی تاکنون روشن و شفاف نبوده و دولت موقت اقدامی جدی برای اصلاح یا تعدیل توافقنامه صدور گاز به رژیم صهیونیستی انجام نداده و در اینباره منتظر ایفای نقش مجلس ملت و رئیس جمهور آینده مصر در این باره هستیم.