خبرگزاري دانشجويان ايران - "سيمون مان" رهبر كودتاچيان گينه استوايي اعلام كرد انگليس و آمريكا از تلاش براي انجام كودتا در سال 2004 خبر داشته و پنهاني از آن حمايت ميكردند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، سيمون مان كه افسر سابق يگان ويژه هوايي انگليس ـ SAS ـ بوده و به فردي مزدور تبديل شده كه ارتشي ويژه را عليه حاكم گينه استوايي "تئودورو اوبيانگ"، رهبري كرده است، گفت: كه MI6 و سيا "ديد كاملي" را بر برنامههاي ما داشته و به صورت مخفيانه از تغيير رژيم حمايت ميكردند.
اين طرح كودتا در مارس سال 2004 ميلادي ناكام ماند، هنگامي كه مان و 69 تن ديگر از مزدوران در فرودگاهي در هراره، پايتخت زيمبابوه دستگير شدند. اين توطئه براي كودتا توسط "مارك تاچر" پسر مارگارت تاچر، نخست وزير اسبق انگليس تامين مالي شده بود.
مان 59 ساله پس از آن به 34 سال زندان محكوم شد اما بخشيده شد و در سال 2009 ميلادي از زندان آزاد شد. اين مرد كه افسر سابق SAS و فارغ التحصيل كالج "اتون" است، مدعي شده است كه اين كودتا به صورت گسترده از سوي دولتهاي خارجي چون انگليس، آمريكا، آفريقاي جنوبي، اسپانيا و چين حمايت شده است.
وي به روزنامه ميل گفت: معتقدم كه انگليس و آمريكا ديد كاملي بر آنچه كه ما انجام ميداديم، داشتند. آفريقاي جنوبي اطلاعاتي را به انگليس داد و آمريكا از اين امر نفع برد. گمان ميكنم كه با شكست كودتا ما دستگير شديم، اما رئيس دفتر اهل آفريقاي جنوبي من كه با دولت در ارتباط بود، گزارش داد كه نه تنها پرتوريا از اين كودتا حمايت كرد، بلكه خواهان انجام فوري آن بود.
وي افزود: هر كدام از اين كشورها ميتوانستند اين عمليات را متوقف كنند، اما نخواستند. هيچ شكي نيست كه آنها خواهان سرنگوني اوبيانگ بودند كه به يك ديكتاتور ترسناك و خونخوار تبديل شده بود كه دشمنان خود را ميبلعيد و پول زيادي به جيب زده بود.
رهبر كودتاي ناكام سال 2004 گينه استوايي در ادامه گفت: هيچ يك از كشورهايي كه ذكر كردم نميخواستند به صورت رسمي رژيم گينه استوايي تغيير كند، بنابراين همكاري با يك نيروي ويژه را ترجيح ميدادند. اگر MI6 يا هر شخص ديگري اعلام كرده بود كه از اين امر "حمايت ميكند"، من بايد آن را انجام ميدادم و چراغ سبزي را كه به آن نياز داشتيم به ما نشان دادند.
وي گفت كه دولت آفريقاي جنوبي حتي درخواست كرد تا با "سورو موتو"، فردي كه آنها ميخواستند او را به عنوان رهبر جديد گينه استوايي اعلام كنند، رابطه برقرار كنند. بنابراين مخفيانه با او مذاكراتي را انجام دادند.
به گفته مان، اسپانيا كه پيشتر گينه استوايي را به عنوان مستعمره داشت، همچنين آماده شد تا رژيم جديد اين كشور را به رسميت بشناسد؛ اقدامي كه ميتوانست گامهايي را براي پيروي سازمان ملل از اين امر به همراه داشته باشد.
در آن زمان "مارك تاچر" در آفريقاي جنوبي، كشوري كه در آن زمان در آن زندگي ميكرد، به خريد يك هليكوپتر براي استفاده در اين كودتا متهم شد. پس از آن وي تامين مالي را تاييد كرد، اما مدعي شد كه گمان ميكرده اين هليكوپتر به عنوان يك اورژانس هوايي در مناطق دور افتاده مورد استفاده قرار ميگيرد. بنابراين وي به چهار سال حبس تعليقي و پرداخت 40 هزار پوند جريمه محكوم شد.
اگرچه در سال 2008 مان مدعي شد كه او بيش از يك سرمايه گذار عمل كرده و در حقيقت بخشي از "تيم سازماندهي" كودتا بوده است.
مان همچنين در كتابي در مورد تجربياتش نوشته است كه او ديگر يك "مزدور" نيست.