واحد مرکزی خبر / امریکا درگیر یکی از خونبارترین مناقشه های افریقا شده است.
روزنامه اینترنتی روسی نیزاویسیمایا گازیه تا با اشاره به این که تصمیم دولت باراک اوباما برای مداخله دریکی ازگسترده ترین و فرسایشی ترین جنگهای افریقا خیلی برای ناظران غیرمنتظره بود می نویسد: هفته گذشته نخستین گروه نظامیان امریکایی به منظور شرکت در مبارزه با ارتش مقاومت اوگاندا وارد این کشور شد که یک گروه شورشی مشهور به وحشیگریهای غیرانسانی در چند کشور افریقایی است.
خبرمشارکت امریکا درجنگ چندین ساله با یکی ازخشن ترین گروههای افریقایی طی نامه اوباما به رهبران کنگره فاش شد که در آن ضمن اعلام تصمیم خود برای اعزام صد سرباز به اوگاندا این مساله را با امنیت ملی امریکا و مقیاسهای بحران انسانی مرتبط دانسته بود.
به گفته سازمانهای مدافع حقوق بشر طی فعالیت خشن بیست وچهار ساله این گروه دهها هزارنفرکشته شده و حدود دو میلیون نفر ازترس خانه های خود را رها کرده اند.
این گروه با دزدیدن کودکان ازانها برای تکمیل نیروهای خود یا سوء استفاده جنسی استفاده می کند و طی سالهای اخیر موج خشونت از شمال اوگاندا به سایرکشورهای افریقای مرکزی هم کشیده شده است.
گفته می شود این گروه درحال حاضردرضعیف ترین حالت طی پانزده سال اخیر قرار دارد و نیروهای ان پراکنده شده و کمتر از دویست جنگجو دارد.
این درحالی است که در سال دو هزارو سه تعداد انها غیر ازدو هزار نفری که نقش کمکی داشته اند سه هزار نفر بوده است.
یکی ازاولویتهای یووری موس ونی رئیس جمهور اوگاندا دستگیری جوزف کنی سرکرده گروه و نزدیکان وی یعنی مهره های کلیدی است که قرار است امریکاییها در این زمینه کمک کنند.
وی یک پیامبر خودخوانده است که در ایدئولوژی اش عرفان مسیحی را با سیاست تلفیق کرده و جایی در مرز سودان و جمهوری دمکراتیک کنگو یا در جمهوری افریقای مرکزی پنهان شده است.
به همین دلیل قرار است نیرو های امریکایی در همه این کشورها که به شدت از فعالیت گروهک اسیب دیده اند مستقر شوند.
مقامات اوگاندا، سودان جنوبی، کنگو و جمهوری افریقای مرکزی همصدا از تصمیم واشنگتن حمایت کرده اند.
به گفته مقامات پنتاگون نیروهای اعزامی جزو واحدهای ویژه و هدف انها تامین امنیت و اموزش نظامی نیروهای افریقایی است و با هدف تنظیم راهبرد مقابله با شورشیان و دفاع از مردم غیرنظامی با مقامات دولتی و فرماندهان نظامی همکاری خواهند کرد.
نیروهای ویژه امریکا تبحر خاصی در نابودی شبکه های جنگجویان و یافتن محلهای استقرار انها و کانالهای دریافت سلاح و پول و سایرکمکها دارند و اموزشهای ویژه ای می بینند.
کارشناسان توسعه حضور نظامی امریکا در افریقا را گام بسیار غیر معمولی از سوی این کشور ارزیابی می کنند چون واشنگتن هرگز در سرکوب شورشیان افریقایی مشارکت نکرده است.
به گفته تحلیلگران صحبت برسر افزایش توجه دولت اوباما به خطرات ناشی از قاره سیاه از جمله شبکه های تروریستی، دزدان دریایی و مناقشه های مختلف داخلی مرتبط با بی ثباتی در کشورهای افریقایی برای امنیت ملی امریکا است.
درواقع امریکا با اعزام نیرو به افریقا یک تکیه گاه هرچند کوچک برای پاسخ دادن به این چالشها ایجاد کرده است.