واحد مرکزی خبر/ پنجاه سال پس از سرکوب خونین تظاهرات مسالمت آمیز جبهه آزادیبخش ملی الجزایر در پاریس، روز دوشنبه چندین تظاهرات در محکومیت این حادثه مرگبار در فرانسه برگزار شد.
شرکت کنندگان در این تظاهرات سرکوب تظاهرات جبهه آزادیبخش ملی الجزایر را در سال هزار و نهصد و شصت و یک در پاریس یک جنایت دولتی توصیف کردند و سکوت مقامات فرانسه را درباره این ماجرای دردناک به شدت محکوم کردند.
فرانسوا اولاند که در انتخابات مقدماتی حزب سوسیالیست فرانسه به پیروزی رسیده و نامزد نهایی این حزب در انتخابات ریاست جمهوری دو هزار و دوازده خواهد بود، روز دوشنبه چند شاخه گل به یاد قربانیان این فاجعه خونین که بنا به اعلام مورخان بین پنجاه تا دویست نفر بودند، به رودخانه سن انداخت.
اما کلود گئان،وزیر کشور فرانسه، اعلام کرد فرانسه باید با گذشته خود روبرو شود اما نباید در این باره عذرخواهی کند.
در مراسمی که با حضور برتران دولانوئه شهردار سوسیالیست فرانسه و سفیر الجزایر در پاریس برگزار شده بود، دولانوئه ابراز امیدواری کرد که دولت فرانسه به جنایاتی که در گذشته مرتکب شده است اذعان کند.
دهها نفر از جمله چند تن از نمایندگان پارلمان در این مراسم حضور داشتند.
مسئولان مسجد جامع پاریس از جمله دلیل بوبکر امام جماعت این مسجد به یاد قربانیان سرکوب خونین تظاهرات جبهه ملی آزادیبخش الجزایر در پاریس دعا کردند.
بر روی پارچه نوشته بزرگی که در این مراسم به چشم می خورد نوشته شده بود: آقای رئیس جمهور، باید نگاهی دوباره به تاریخ فرانسه بیندازید.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از پاریس، حزب سوسیالیست فرانسه جمعه پیش خواستار آن شد که دولت فرانسه به طور رسمی به حوادث خونین هفدهم اکتبر سال هزار و نهصد و شصت و یک که در آن نیروهای پلیس تظاهرکنندگان الجزایری را در پاریس سرکوب کردند، اذعان کند.
جبهه ملی ازادیبخش الجزایر در آن زمان که در اوج جنگ الجزایر بود از هواداران خود خواسته بود در اعتراض به محدودیتهایی که دولت فرانسه برای فعالیتهای این جنبش ایجاد کرده بود، بدون اعتنا به مقررات حکومت نظامی به خیابانها بریزند.
در ابتدا اعلام شد در سرکوب این تظاهرات سه نفر کشته و شصت و چهار نفر زخمی شدند اما در سال هزار و نهصد و نود و هشت کمیسیونی که ریاست آن را دیودونه ماندلکرن بر عهده داشت اعلام کرد در این فاجعه حدود پنجاه نفر کشته شده اند اما مورخان رقم پنجاه تا دویست نفر را برای قربانیان این ماجرای خونین تاریخی ارائه کرده اند.