شانا _گروه بین الملل: رئیس جمهوری اوگاندا اعلام کرد با آغاز تولید نفت خام اوگاندا از سال 2014 میلادی، این کشور پالایش نفت را آغاز خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز از کامپالا، یوری موسوینی، رئیس جمهوری اوگاندا اعلام کرد این کشور امیدوار است از سال 2014 میلادی پالایش نفت خود را آغاز و وابستگی را به کمک های خارجی متوقف کند.
در سال 2006 میلادی اوگاندا موفق شد در منطقه آلبرتین در نزدیکی مرز خود با کنگو ذخایری با ظرفیت احتمالی 2 میلیارد و 500 هزار بشکه نفت خام کشف کند.
موسوینی در سخنرانی خود در جمع اعضای حزب حاکم این کشور گفت: تولید فرآورده های نفتی اوگاندا در سال 2014 میلادی آغاز می شود؛ با این حال مسئولان اوگاندایی باید با اثبات صرفه اقتصادی پالایش نفت در این کشور، شرکت های فعال در این بخش را به سرمایه گذاری ترغیب کنند.
موسوینی گفت: ما باید با یاوه گویی کسانی که می خواهند ذخایر ما را در برابر بهایی اندک واگذار کنند، به شدت مقابله کنیم.
شرکت های انگلیسی تولو اویل و هریتج اویل، شرکت فرانسوی توتال و شرکت چینی سینوک، شرکت های فعال کنونی در صنعت نفت اوگاندا هستند.
هفته گذشته، پارلمان اوگاندا از دولت این کشور خواسته بود تأیید معامله مشارکت تولو اویل به توتال و سینوک را به تأخیر بیندازد.
در معامله یاد شده، تولو اویل بخشی از سهام خود در پروژه های اکتشافی اوگاندا را به شرکت های توتال و سینوک به قیمت 2 میلیارد و 900 میلیون دلار واگذار می کرد و انتظار می رفت با انجام آن، برای یک سرمایه گذاری 10 میلیاردی در صنعت نفت اوگاندا، زمینه لازم فراهم شود.
طبق برآورد وزارت انرژی اوگاندا، با تکمیل فعالیت های اکشتافی، حجم ذخایر حوزه نفتی کشف شده در این کشور به حدود 6 میلیارد بشکه می رسد. تا کنون تنها 40 درصد از مناطق حوزه یاد شده، مورد بررسی قرار گرفته اند.
در نوامبر سال میلادی گذشته، این وزارتخانه اعلام کرد مراحل ساخت پالایشگاه این کشور از سال 2012 میلادی آغاز می شود و در مراحل اولیه، ظرفیت این پالایشگاه محدود به 20 هزار تا 25 هزار بشکه در روز خواهد بود تا نیاز داخلی اوگاندا را تأمین کند.
در مراحل بعدی ساخت پالایشگاه یاد شده، ظرفیت آن برای تأمین نیازهای منطقه ای و بین المللی افزایش می یابد و ممکن است به 200 هزار بشکه در روز نیز برسد.
پیش بینی می شود مجموع هزینه های ساخت این پالایشگاه به 2 میلیارد دلار برسد.
تأکید موسوینی برای ساخت یک پالایشگاه در اوگاندا به این دلیل است که از بروز مشکلات مشابهی که در دیگر کشورهای تولید کننده نفت در کشورهای آفریقایی اطراف روی داده بود، جلوگیری شود.
موسوینی گفت: از وقتی ما نفت و گاز را کشف کردیم، حامیان منافع خارجیان به تکاپو افتاده اند و می خواهند ما تولید نفت را هر چه زودتر آغاز کنیم.
وی افزود: ما بر ساخت یک پالایشگاه تأکید و در برابر فشارها برای صادر کردن نفت مقاومت و ادعاهای مربوط به غیر اقتصادی بودن ساخت پالایشگاه را رد کردیم.
به گفته موسوینی، بررسی های کارشناسان نشان داده است ساخت این پالایشگاه از نظر اقتصادی به صرفه خواهد بود.
موسوینی گفت: ساخت این پالایشگاه به استقلال مالی اوگاندا منجر می شود.
اوگاندا در مرکز آفریقا در در همسایگی با کشورهای سودان جنوبی، کنگو، رواندا، تانزانیا و کنیا قرار دارد.