واحد مرکزی خبر / پایگاه خبری میدل ایست آنلاین در تحلیلی بر طرح تبادل اسرا میان جنبش مقاومت اسلامی فلسطین(حماس) و رژیم صهیونیستی نوشت: با توجه به نقش اخوان المسلمین در نهایی شدن این طرح، می توان از تبادل اسرا میان حماس و تل آویو به عنوان کلیدی برای به قدرت رسیدن اخوانی ها در مصر یادکرد
منابع رسانه ای در مصر اعلام کردند اخوان المسلمین برای نهایی کردن این توافقنامه تلاش مستمری داشته است و حتی در این زمینه نمایندگان حماس با مسئولان اطلاعاتی آمریکا و ترکیه در ترکیه دیدارهایی داشته اند.
این خبرها در شرایطی مطرح می شود که دیروز بولنت ارینچ معاون نخست وزیر ترکیه نقش کشورش در تبادل اسرای فلسطینی با شالیت را پررنگ خواند تا برخی از کارشناسان این سخنان را دلیلی بر صحت خبرهای مربوط به نقش اخوان المسلمین در این طرح تفسیر کنند.
منابع فلسطینی فاش ساختند کمال الهلباوی از سران اخوان المسلمین مصر ماه می گذشته با استفان کاپس مدیر پیشین سیا در خاورمیانه دیدار و در باره طرح تبادل اسرا با او گفتگو کرده بود تا این دیدار که در آن خانمی با نام الیزا مانینگهام نیز حاضر بود به سرآغاز تلاش های اخوان المسلمین جهت به نتیجه رساندن پرونده تبادل اسرا تبدیل شود.
در واقع هدف اخوان المسلمین از دخالت در این پرونده، این بود که خواست توانایی اش را در نهایی کردن برخی از پرونده های معطل مانده خاورمیانه که رژیم سابق مصر هم از حل آن عاجز بوده است به غرب نشان دهد ضمن اینکه این جنبش تلاش کرد تا ضمن اثبات حسن نیتش به جهان غرب این مسئله را ثابت کند که از مواضع تندروانه پیشین اش فاصله گرفته است.
منابع مصری می گویند اخوان المسلمین برای به نتیجه رساندن پرونده تبادل اسرا با استفاده از نمایندگانش در مصر، اردن و ترکیه، به شدت خالد مشعل رئیس دفتر سیاسی حماس را تحت فشار قرار داده بود ضمن اینکه شورای عالی نیروهای مسلح مصر نیز در این ایام از اعلام آمادگی یکی از رهبران اخوانی برای نهایی کردن این پرونده شگفت زده شده بود هر چند در پیام کاخ سفید از طریق سفیرش در قاهره به شورای عالی نیروهای مسلح مصر مبنی بر فراهم ساختن زمینه برای ورود اخوان المسلمین به این پرونده، برای این شورا غافل گیر کننده تر بوده است.
البته شورای عالی نیروهای مسلح وقتی پی برد اخوان المسلمین برای نهایی کردن پرونده تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل، پیش از این و بدون آگاهی این شورا در ترکیه، اردن و مصر فعال شده بود اندکی دلخور شد اما این روزها با انتشار اخباری از نقش گسترده اخوانی ها در تبادل اسرا، چنین نگرانی هایی را می توان در محافل مختلف سیاسی مصر مشاهده کرد.
نگرانی محافل سیاسی در مصر از این بابت است که ممکن است ورود اخوان المسلمین به این قضیه نتیجه یک توافق سیاسی پشت پرده باشد که تلاش برای ناکارامد کردن طرح تشکیلات خودگردان در سازمان ملل و جلب رضایت غرب برای به قدرت رسیدن اخوان المسلمین در مصر می تواند از نتایج چنین توافقاتی باشد.
تحرکات اخوان المسلمین در زمانی شدت یافت که تلاش برای انتقال دفتر سیاسی حماس از دمشق به قاهره آغاز شده است و حتی در این زمینه موافقت هایی نیز از طرف آمریکا شده است زیرا اگر این انتقال صورت بپذیرد نظام سیاسی سوریه یکی از اهرم های مهمی را که در حوزه منطقه ای از آن استفاده می کند از دست می دهد.
انتقال دفتر سیاسی حماس از دمشق به قاهره نیز در خدمت اهداف اخوان المسلمین خواهد بود زیرا سبب تقویت نقش منطقه ای و داخلی اخوانی ها می شود و همین امر می تواند سرآغازی برای به قدرت رسیدن این جنبش در مصر تلقی شود.