واحد مرکزی خبر / عمر حسن البشیر رئیس جمهور سودان امروز چهارشنبه گفت سودان با کاهش هزینه ها و واردات و گسترش دامنه مشمولان مالیات و کاهش وابستگی به نیروی کار خارجی، به دنبال غلبه کردن بر بحران شدید اقتصادی خود است.
به گزارش خبرگزاری رویترز از خرطوم، اقتصاد سودان بعد از جدا شدن سودان جنوبی در نهم ژوئیه آسیب دید و این کشور از بخش قابل توجهی از تولید نفت که شاهرگ اقتصاد هر دو کشور است محروم شد.
تورم در سودان در ماه سپتامبر به بیست و یک درصد رسید زیرا کاهش درآمد نفت سودان موجب کاهش درآمد ارزی سودان و افزایش قیمت ارز شد و در نتیجه هزینه واردات مواد غذایی و کالاهای مصرفی افزایش یافت.
البشیر در کنفرانسی اقتصادی گفت سودان باید هزینه ها را کاهش دهد تا بتواند شکاف در بودجه و تراز بازرگانی خارجی را که پس از جدایی سودان جنوبی ایجاد شده است پر کند.
البشیر به میزان کاهش هزینه ها در بودجه اشاره نکرد.
بانک مرکزی سودان امروز چهارشنبه در گزارش اقتصادی ماهانه خود اعلام کرد بودجه سال آینده این کشور با چالشهای بزرگی رو به رو است.
البشیر در کنفرانسی که با حضور اعضای حزب کنگره ملی حاکم برگزار شد گفت: دغدغه کنونی ما این است که چگونه درآمدها در بودجه را ا فزایش دهیم بدون آن که مالیاتهای جدید و مشکلات جدیدی بر شهروندان تحمیل شود.
ما باید برای گسترش دامنه مالیات دهندگان تلاش کنیم تا شامل افرادی که هم اکنون خارج از نظام مالیاتی هستند بشود.
به گفته رئیس جمهور سودان، این کشور برای کاستن از فشار بر لیره سودان که در برابر دلار در حال کاهش است، باید واردات خود را کاهش دهد .
در بازار سیاه ارز، لیره سودان حدود شصت درصد زیر قیمت رسمی به فروش می رسد.
سودان همچنین باید برای کاهش وابستگی به نیروی کار خارجی که عمدتا از مصر و اریتره و دیگر کشورهای همسایه وارد سودان می شوند تلاش کند.
همچنان بیش از یک میلیون شهروند سودان جنوبی در شمال زندگی می کنند و از این پس برای کار و اقامت باید مجوز بگیرند.
البشیر گفت، بیکاری بین شهروندان سودانی گسترده است آن هم در شرایطی که سودان با مشکل افزایش کارگران خارجی که پیامدهای اقتصادی و اجتماعی برجا می گذارند مواجه است.
این از جمله مشکلاتی است که خواستار حل آن هستیم.