واحد مرکزی خبر / رئیس اتحادیه اروپا روز پنجشنبه اعلام کرد مرگ معمر قذافی دیکتاتور سابق لیبی بیانگر پایان دوران حکومت استبدادی است.
هرمان فان رومپوی در بیانیه مشترکی به همراه خوزه مانوئل باروسو رئیس کمیسیون اروپا اعلام کرد خبر مرگ قذافی به معنای پایان اقدامات سرکوبگرانه ای است که مردم لیبی مدت طولانی از آن رنج می بردند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از بروکسل، در این بیانیه آمده است شورای ملی انتقالی لیبی اکنون باید روند آشتی گسترده ای را با مشارکت همه مردم لیبی دنبال کند و شرایط یک انتقال دموکراتیک، صلح آمیز و شفاف را در این کشور فراهم کند.
جرزی بوزک Jerzy Buzek رئیس پارلمان اروپا روز شنبه به لیبی می رود.
بوزک گفت: من از اینکه به کشوری سفر می کنم که به طور کامل از وجود یک دیکتاتور رها شده است، خوشحالم؛ دیکتاتوری که برای بیش از چهل سال با مشت آهنین حکومت می کرد.
اکنون لیبی می تواند به واقع اوضاع را تغییر دهد.
در همین حال کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد مردم لیبی اکنون می توانند به آینده نگاه کنند.
اشتون در بیانیه ای با استقبال از سقوط سرت به عنوان پایان دوران قذافی اعلام کرد: مرگ قذافی در صورت تایید پایان دوران فاجعه بار در زندگی بسیاری از مردم لیبی است.
اشتون تاکید کرد: مردم لیبی بعد از ده ماه فداکاری های فوق العاده می توانند با غرور و اطمینان بگویند از شر رژیمی خلاص شدند که بیش از چهل سال با سرکوب و ارعاب حکومت کرد.
وی از رهبری جدید لیبی خواست با احترام کامل به حقوق بشر، آینده ای دموکراتیک را برای لیبی بسازد و افزود: با اینکه باید به جرائم گذشته رسیدگی شود اما رهبری لیبی باید به دنبال راه آشتی ملی باشد.
اشتون گفت اتحادیه اروپا شریکی قوی و متعهد برای لیبی در آینده خواهد بود.
این اتحادیه بیست و هفت عضوی بیش از صد و پنجاه و شش میلیون یوور در طول این مناقشات در قالب کمک های بشردوستانه به لیبی ارسال کرد.
اتحادیه اروپا همچنین در حال بازبینی نیازهای شورای ملی انتقالی لیبی از جمله مدیریت مرزی، تقویت حقوق زنان و جامعه مدنی و ارتباطات است و بودجه ای را برای توسعه اقتصادی و برقراری دموکراسی در این کشور اختصاص داده است.