واحد مرکزی خبر / باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا، گفت : کشته شدن معمر قذافی دیکتاتور لیبی نشان داد که حکمرانی با سیاست مشت آهنین محتوم به پایان است.
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا در مقابل خبرنگاران در کاخ سفید، گفت : برای چهار دهه رژیم قذافی با مشت آهنین بر مردم لیبی حکومت کرد.
در لیبی حقوق بشر رعایت نشد، غیر نظامیان بی گناه بازداشت شدند، مورد ضرب و جرح قرار گرفتند و کشته شدند، ثروت لیبی به هدر رفت و بسیاری از مردم لیبی به عقب رانده شدند و از ترور به عنوان ابزاری سیاسی استفاده شد.
وی افزود : امروز ما می توانیم بگوییم که رژیم قذافی به پایان رسیده است.
آخرین دژ محکم هواداران رژیم سقوط کرد، دولت جدید این کشور کنترل کامل کشور را در دست گرفته است و به یکی از طولانی مدت ترین دیکتاتوری های جهان پایان داده شد و دیگر وجود ندارد.
رئیس جمهور آمریکا ادامه داد : یک سال پیش دیدگاه لیبی آزاد غیر قابل باور و امکان ناپذیر بود.
سپس مردم لیبی به پا خاستند و حقوق خود را خواستار شدند و زمانی که قذافی و رژیمش شروع کردند که شهر به شهر و منطقه به منطقه، ظالمانه مرد و زن و کودکان لیبی را سرکوب کنند، جهان نپذیرفت که توجهی نداشته باشد.
اوباما گفت : جهان با یک آتش افروزی جمعی و گسترده و خصمانه مواجه شد؛ قذافی در مقابل جامعه جهانی از مردم لیبی کمک خواست، آمریکا با کمک دوستان و همپیمانانش مانع از تداوم اقدامات رژیم قذافی شد.
ائتلافی متشکل از آمریکا، ناتو و کشورهای عربی عملیاتی را در تابستان برای حمایت از مردم لیبی انجام دادند .
در این هنگام مردم شجاع لیبی برای آینده ای بهتر برای خود، استخوان های رژیم را شکستند.
بنابر این امروز روزی به یاد ماندنی در تاریخ لیبی است.
سایه های سیاه دیکتاتوری از بین رفت و با این وعده بزرگ، امروز مردم لیبی مسئولیت های بزرگی دارند تا لیبی ای برای همه ، لیبی ای بردبار و دموکراتیک بسازند تا جایگزینی نهایی و خوب برای دوران دیکتاوری قذافی باشد.
رئیس جمهور امریکا گفت : ما چشم انتظار اعلام آزاد سازی کشور لیبی، تشکیل سریع دولت موقت و انتقال پایدار قدرت از طریق اولین انتخابات آزاد و عادلانه لیبی هستیم.
اوباما گفت : ما از دوستان لیبی می خواهیم که به همکاری خود با جامعه جهانی برای امنیت بخشیدن به مواد خطرناک جنگی در لیبی و احترام به حقوق بشرهمه لیبیایی ها ادامه دهند،از جمله آنهایی که بازداشت شده اند.
وی افزود : هیچ شکی نیست که لیبی راهی دور و دراز به سوی دموکراسی کامل دارد، آنها روزهای سختی پیش رو دارند اما آمریکا همراه با جامعه جهانی به مردم لیبی متعهد است .
شما انقلاب خود را داشتید و اکنون ما همپیمانی برای شما برای رسیدن به شان، آزادی و فرصت هستم.
اوباما گفت : برای منطقه، حادثه امروز بار دیگر ثابت کرد که سیاست مشت آهنین به صورت غیر قابل اجتنابی چاره ای جز پایان نخواهد داشت.
در تمام کشورهای جهان عرب مردم برای رسیدن به حقوق خود به پا خاسته اند.
جوانان با قدرت دیکتاتورها را سرزنش می کنند و رهبرانی که تلاش می کنند تا شان انسان ها را رد کنند، جایگزین خواهند شد و موفق نمی شوند.
ما امروز در امریکا همه آمریکایی هایی را که به دلیل اقدامات تروریستی قذافی از دست دادیم به یاد می آوریم ، خانواده و دوستانشان آنها را در فکر و دعاهایشان به یاد می آورند.
ما لبخندهای روشن، زندگی فوق العاده و مرگ مصیبت بارشان را به یاد می آوریم، ما می دانیم که هیچ چیز زخم فقدان آنها را التیام نخواهد بخشید،اما ما به عنوان یک ملت همچنان ایستاده ایم.
اوباما گفت : در حدود هشت ماه بسیاری از آمریکایی ها خدمات فوق العاده ای برای کمک و حمایت از مردم لیبی در چارچوب تلاش های آمریکا صرف کرده اند و به آنها کمک کردند فرصتی داشته باشند تا آینده خود را رقم بزنند.
دیپلمات های ماهر ما کمک کردند تا جامعه جهانی پاسخی غیرقابل انتظار به دیکتاتور لیبی بدهد،خلبانان شجاع ما بر فراز آسمان لیبی پرواز کردند، ملوانان ما در سواحل لیبی به مردم این کشور کمک کردند و رهبری ما در ناتو کمک کرد تا ائتلاف ناتو را هدایت کند.
رئیس جمهور آمریکا ادامه داد : هر نظامی که ما به این منظور به کار گرفتیم به هدف خود رسید و ماموریت ما در چهارچوب ناتو در لیبی به زودی به پایان می رسد.
وی افزود : کشته شدن قذافی در زمانی رخ داده است که ما می بینیم رهبری آمریکا در تمام جهان قدرت یافته است.
ما رهبران القاعده را یافتیم و آنها را شکست دادیم، در جنگ عراق به پیروزی رسیدیم و انتقال مسئولیت های امنیتی در افغانستان را آغاز کرده ایم.
در لیبی هم با کمک دوستان و همپیمانان نشان دادیم که اقدامات هماهنگ جهانی می تواند در قرن بیست و یکم به پیروزی برسد.
وی افزود : البته امروز به مردم لیبی متعلق است و این لحظه ای برای آنها است تا همه آنهایی که در دوران قذافی رنج بردند و جان خود را از دست دادند به یاد آورند و منتظر روز جدیدی باشند.
من می دانم که مردم آمریکا برای مردم لیبی بهترین ها را آرزو می کنند، آینده ای چالش برانگیز، اما امیدوارانه.