ليبي

تهران - خبر مرگ ديكتاتور ليبي با واكنش هاي گوناگون و متفاوتي در داخل و خارج اين كشور همراه بود.


به دنبال كشته شدن قذافي؛ غريو 'الله اكبر' شهر سرت را فرا گرفت
در پي انتشار خبر كشته شدن ديكتاتور ليبي موجي از شادي و سرور نيروهاي انقلابي اين كشور را در بر گرفت و غريو الله اكبر در شهر سرت طنين انداز شد.
خبرگزاري فرانسه در گزارشي از سرت، نوشت: انقلابيون ليبي در حالي كه فرياد مي زدند 'ما توانستيم؛ ما توانستيم' همديگر را در آغوش كشيده و به منظور ابراز خوشحالي از كشته شدن قذافي تيرهوايي شليك مي كردند.
خبرگزاري فرانسه در گزارش توصيفي خود از آخرين اوضاع ليبي در پي كشته شدن قذافي افزود: انقلابيون در حاليكه با انگشتان خود علامت پيروزي را نشان مي دادند فرياد 'الله اكبر' سر داده و همچنين شعارهايي انقلابي در واكنش به اخبار منتشر شده مبني بر كشته شدن قذافي مي خواندند.
آنها در حالي كه پرچم سرخ، مشكي و سبز رنگ انقلاب اين كشور را تكان مي دادند، فرياد مي زدند: سر خود را بالا بگيريد. ما ليبيايي هستيم.
'عبدالحافظ غوقه' از سخنگويان شوراي ملي انتقالي ليبي روز پنج شنبه اعلام كرد كه به دنبال آخرين حمله نيروهاي انقلابي ليبي به نيروهاي وفادار به ديكتاتور سابق اين كشور در شهر 'سرت'،'معمر قذافي' كشته شد.
وي اظهار داشت: ما به جهانيان اعلام مي كنيم كه قذافي به دست انقلابيون اين كشور كشته شده است. اين يك روز تاريخي است. اين پايان استبداد و ديكتاتوري است. قذافي كشته شده است.
از سوي ديگر، '‌محمد شيث' از فرماندهان شوراي ملي انتقالي ليبي اعلام كرد كه جسد 'معتصم قذافي' پسر ديكتاتور مخلوع ليبي نيز در شهر سرت پيدا شده است.
*** كشته شدن 'معمر قذافي' حاكم ديكتاتور ليبي هدف نهايي انقلابيون نيست
راديو سراسري الجزايرنيز عصر پنجشنبه اعلام كرد كه وزير دفاع شوراي ملي انتقالي ليبي در گفت و گو با خبرنگاران، گفت: كشته شدن 'معمر قذافي' حاكم ديكتاتور ليبي هدف نهايي انقلابيون نيست بلكه هدف نهايي آنها ساختن كشور ليبي است.
الدغيلي ، شرايط كنوني حاكم بر ليبي را حساس و بسيار سرنوشت ساز توصيف كرد و يادآور شد كه مردم ليبي بايد در اين مرحله با تلاش و كوشش بيشتر براي ساختن كشورشان شوراي ملي انتقالي ليبي را ياري كنند.
وي با تاكيد بر وحدت و همكاري و همراهي توده هاي مختلف ليبي با شوراي ملي انتقالي ليبي، افزود: تلاش و كوشش بيشتر مردم ليبي و همراهي و همگامي تمامي گروه ها با اين شورا ضروري است و من از مردم مي خواهم براي ساختن كشور با شوراي ملي انتقالي همراهي نمايند.
***مرگ معمر قذافي، پايان داستان ليبي نيست
سازمان عفو بين الملل عصر پنجشنبه با انتشار بيانيه اي اعلام كرد: مرگ سرهنگ معمر قذافي بخشي از تاريخ ليبي را كه توام با سركوب و نقض حقوق بشر بود، مي بندد ولي اين پايان داستان ليبي نيست.
اين سازمان مستقر در لندن افزود: ميراث سركوب و بدرفتاري هاي دوران حاكميت قذافي تا زماني كه يك حسابرسي كامل نسبت به گذشته صورت نگيرد و اصول حقوق بشري در قانون اساسي و نهادهاي جديد ليبي ريشه نگيرد، پايان نخواهد يافت.
'حسيبه حاج صحرويي' معاون بخش خاورميانه و شمال آفريقاي عفو بين الملل در اين بيانيه گفت: مرگ قذافي نبايد قربانيان حكومت وي در ليبي را از اجراي عدالت در مورد آنها باز بدارد.
وي افزود: بسياري از مقامات ليبي به نقض گسترده حقوق بشر در دوران انتفاضه اخير و پيش از آن متهم هستند كه بايد پاسخگوي جنايات خود باشند. از جمله اين جنايات قتل عام زندانيان در زندان بدنام 'ابوسليم' در سال 1996 مي باشد.
وي اظهارداشت: مقامات جديد ليبي بايد بطور كامل كشور را از فرهنگ دوره رژيم قذافي كه مبتني بر نقض حقوق بشر بود، جدا كنند و اقدامات فوري را براي انجام اصلاحات و محافظت از حقوق بشر به عمل آورند.
**اتحاديه اروپا، كشته شدن قذافي را پايان دوره استبداد در ليبي دانست
'هرمان فان رومپوي' رييس شوراي اروپا و 'خوزه مانوئل باروسو' رييس كميسيون اروپا در بروكسل در اين بيانيه افزودند: مرگ قذافي پايان دوران سركوب و استبدادي است كه ملت ليبي سال ها از آن رنج بردند.
در اين بيانيه به حمايتهاي اروپا از قذافي در دهه هاي گذشته اشاره نشده است.
دو مقام اتحاديه اروپا با اشاره به اينكه اين لحظه سرآغاز جديدي در تاريخ ليبي خواهد بود، مي افزايند: مردم ليبي اكنون مي توانند به يك آينده جديد دمكراتيك نگاه كنند.
'رومپوي' ‌و 'باروسو' در بيانيه خود با همين رويكرد از شوراي انتقالي ليبي خواسته اند تا به دنبال يك آشتي وسيع در بين همه مردم بوده و آنچه را كه 'روند انتقال دمكراتيك' و مسالمت آميز قدرت در اين كشور توصيف شده است امكان پذير كند.
***ابراز خشنودي نخست وزير انگليس از كشته شدن قذافي
'ديويد كامرون' نخست وزير انگليس ضمن ابراز خشنودي از كشته شدن معمر قذافي گفت: امروز، روز به ياد آوردن تمامي جناياتي است كه ديكتاتور ليبي مرتكب شده است.
امروز روز يادآوري جنايت قذافي بر فراز لاكربي اسكاتلند و روز به خاطر آوردن قتل' يوها فلاچر' افسر انگليسي و يا كشتاري كه توسط بمب هاي قذافي به ارتش جمهوري ايرلند است.
در همين حال 'كاترين اشتون' مسوول ارشد سياست خارجي اتحاديه اروپا نيز گفت: امروز با مرگ قذافي، ليبي وارد مرحله گذار شده و اين مرحله بسيار مهم است.
وي افزود: رهبري جديد ليبي بايد راهي براي آشتي ملي پيدا و پاينبدي خود را به حقوق بشر رعايت كند.
***مرگ معمر قذافي ديكتاتور پيشين ليبي شاهدي بر پايان 'مرحله نخست' انقلاب
'جان مك كين' سناتور جمهوري خواه آمريكايي مرگ معمر قذافي ديكتاتور پيشين ليبي را شاهدي بر پايان 'مرحله نخست' انقلاب اين كشور دانست و خواستار گسترش روابط ميان واشنگتن و ليبي شد.
خبرگزاري فرانسه از واشنگتن با اعلام اين خبر نوشت مك كين در بيانيه خود در اين باره نوشته است: 'درست است كه هنوز جنگهاي نهايي در آنجا در جريان است، اما مردم ليبي كشور خود را آزاد كرده اند.'
حرف هاي اين سناتور جمهوريخواه به فاصله اندكي پس از اعلام خبر كشته شدن قذافي در جريان حمله انقلابيون ليبي براي تصرف نهايي شهر، منتشر شد.
مك كين گفت: 'حال وقت آن رسيده است تا مردم ليبي تمام هم و غم خود را صرف كنند و همه استعداد عظيم خود را به كار گيرند و بر قوت اتحاد ملي خود بيفزايند، كشور و اقتصاد خود را بازسازي كنند، به جريان انتقال دموكراتيك خود ادامه دهند و شان و حقوق بشر همه مردم ليبي را پاس بدارند.'
او افزود: 'حال، آمريكا و متحدان اروپايي و شركاي عرب ما بايد بر حمايت خود از مردم ليبي بيفزايند و آن ها را ياري كنند تا مرحله دوم انقلاب دموكراتيك خود را همانند نبرد براي آزادي كشورشان قرين موفقيت كنند.'


صفحه مناسب چاپ پیشنهاد این صفحه از این خبر یک pdf بساز

سایر خبرها

  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۱ استقبال امیرعبداللهیان از همتای الجزایری در تهران
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۰ دیدار سفیر ایران با وزیر خارجه سیرالئون
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۹ ملاقات سفیر ایران با زندانیان ایرانی در موزامبیک و کسب اطلاع از سلامت آنها
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۸ رسانه اماراتی: حمیدتی و البرهان دیدار می‌کنند
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۹ گفت‌وگوهای منطقه‌ای بن‌سلمان و السیسی در پاریس
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۸ مغرب نشست «النقب» را به تعویق انداخت
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۷ سودان جنوبی مرزهایش با سودان را بست
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۶ دیدار سفیر ایران با رئیس مجلس نمایندگان تونس
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۶ تأسف وزیر خارجه مصر از موضع اتحادیه اروپا درباره سوریه
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۵ امیرعبداللهیان: توسعه روابط با کشورهای آفریقایی در دستورکار دولت است
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۴ کنعانی حمله تروریستی در اوگاندا را به شدت محکوم کرد
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۳ تصمیم دولت بورکینافاسو برای راه‌اندازی سفارت در تهران
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۲ رئیس حزب‌ الوفد رسما نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری مصر شد
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۸ تمدید سه روزه آتش‌بس در سودان
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۷ کرملین: تحقق طرح صلح آفریقا درباره اوکراین سخت است
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ دعوتنامه اردوغان برای السیسی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ 17 غیرنظامی سودانی از جمله چند زن و کودک در حمله هوایی کشته شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۵ کشته شدن 38 دانش‌آموز اوگاندایی در یک حمله تروریستی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۴ یونیسف: بیش از 1 میلیون کودک به علت جنگ در سودان آواره شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۳ «نیروهای پشتیبانی سریع» سودان، ارتش را به مثله کردن 2 عضو خود متهم کردند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۲ العربیه از تشکیل کمیته‌ ایرانی-مصری برای احیای روابط خبر داد
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۷ سفر نخست‌وزیر عراق به قاهره با محوریت ایران و تقویت روابط
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تشدید جنگ داخلی در سودان پس از پایان آتش‌بس 24ساعته
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۵ رژیم صهیونیستی به دنبال تولید تسلیحات در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۸ وعده ایتالیا برای کمک ۷۰۰ میلیون یورویی به تونس
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۷ نشست شورای همکاری خلیج فارس و مصر درباره مسائل منطقه‌
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۶ مشارکت رژیم صهیونیستی در رزمایش «شیر آفریقا» در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۵ درگیری‌های خونین بین مردم و نیروهای امنیتی در سنگال
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۴ کشته شدن ده‌ها کودک در شمال نیجریه در پی حمله مردان مسلح
  • ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تمایل کومور برای ازسرگیری روابط رسمی با ایران