پكن- روزنامه ' چاينا ديلي ' در تحليلي با اشاره به نيات آمريكا پس از قذافي نوشت: غرب نبايد در محاسبات خود درباره دمشق اشتباه كند ، سوريه ليبي نيست.
به گزارش ايرنا، در تداوم افزايش موج ضد غربي در محافل رسانه اي چين، روزنامه چاينا ديلي امروز گزارش تحليلي عليه آمريكا منتشر كرد.
اين روزنامه افزود: اصولا صلح و ثبات در سوريه براي كل خاورميانه با اهميت است، لذا كشورهاي غربي بايد در برخورد با اين مساله حساسيت شرايط را درك كنند.
'بعد از تحولاتي كه در مصر و ليبي رخ داد ، چشم ها به سوريه خيره شده است . '
چاينا ديلي با اشاره به مداخله جويي هاي آمريكا و تشديد خشونت ها در سوريه نوشت: سوريه با 22 ميليون و 250 هزار نفر جمعيت و 185 هزار كيلومتر مربع مساحت يك كشور متوسط در خاورميانه است اما نقش اين كشور در اين منطقه بسيار حياتي و موقعيت جغرافيايي آن بسيار حساس است.
چاينا ديلي با اشاره به موقعيت چغرافيايي سوريه تاكيد كرد: به دليل چنين عواملي غيرممكن است كه بدون مشاركت سوريه صلحي در منطقه برقرار شود .
روزنامه چيني به همكاري هاي سوريه با ايران اشاره كرده مي افزايد: نفوذ حزب الله لبنان ، همكاري با ايران و حضور دو ميليون كرد در قلمرو سوريه همگي دلايل متقني بر اهميت ثبات سوريه است.
چاينا ديلي در ادامه به نيات پليد غرب درباره سوريه اشاره كرده و آورده است : تعجب آور نيست كه غربي ها براي سوريه نقشه هايي كشيده اند.
' سياست هاي گلچين و انتخابي و مداخله جويانه غرب براي كشورهاي عربي كم كم رو مي شود.'
اين روزنامه با اشاره به حمايت هاي غرب از نيروهاي مخالف در سوريه بر ضد دولت ، خاطر نشان كرد: اين حمايت ها با هر ابزار ممكن از جمله تحريم هاي اقتصادي ، محدود كردن سفر مقام هاي ارشد به خارج و حمله مستقيم به رهبران سوريه ادامه يافته است.
چاينا ديلي نوشت : غرب سعي كرده است با سوريه همانطور رفتار كند كه با ليبي رفتار كرد . غرب موضوع را به شوراي امنيت كشاند تا سوريه را جدي تر تحريم كرده و مورد حمله نظامي قرار دهد اما چين و روسيه مانع شدند.
چاينا ديلي در ادامه گزارش تحليلي با اشاره به اينكه غرب فقط به دنبال تامين منافع خود در خاورميانه است ، مي نويسد : آنها به دنبال انتشار ارزش ها نيستند . بلكه با هر روش غيردمكراتيك ممكن، ديگران را تهديد مي كنند تا منافع خود را تامين كنند .
اين روزنامه با انتقاد از رسانه هاي غربي نوشت: ليبي و سوريه هر دو از مخالفان اجراي طرح خاورميانه بزرگ و تبديل شدن مديترانه به محل جاه طلبي هاي ناتو بودند . قذافي ساقط شد و حالا متحدان غربي به سوريه نظر افكنده اند.
چاينا ديلي وتو قطعنامه ضد سوري آمريكا از سوي چين و روسيه را نيز تلاشي در راستاي جلوگيري از مداخله خارجي در امور داخلي سوريه توصيف كرد و افزود : چين نيز در اين منطقه منافعي دارد اما مطابق با شرايط كشورهاي خاورميانه آنها را دنبال مي كند نه اينكه جان و مال مردم خاورميانه را مورد تهديد قرار داده و به خطر بيندازد.
روزنامه چيني تاكيد كرد كه صلح و ثبات در خاورميانه خود ابزار مهمي براي از بين بردن تروريسم و افراط گرايي و تجزيه طلبي است و اين هدفي است كه كشورهاي خاورميانه دنبال مي كنند.
اين روزنامه در پايان افزود: اگر در سازمان ملل قطعنامه اي در خصوص مداخله در سوريه به تصويب برسد ، نه تنها سوريه بلكه كل خاورميانه به هرج و مرج خواهد افتاد و مردم خاورميانه قربانيان مطامع بيگانگان خواهند شد.