واحد مرکزی خبر/ تحلیلگر بی بی سی،دوران پس از دیکتاتور لیبی را دشوارترین دوره برای این کشور توصیف کرد.
به گزارش شبکه تلویزیونی بی بی سی، محمد یحیی سردبیر بخش عربی شبکه بی بی سی گفت: تصاویر متعددی درباره کشته شدن معمر قذافی ، رهبر سابق لیبی در شبکه های اینترنتی اجتماعی منتشر شده است.
این تصاویر از طریق گوشی تلفن همراه ضبط شده است.در این تصاویر، معمر قذافی در حالی دیده می شود که زنده است و به کسانی که دستگیرش کرده اند پاسخ می دهد.وقتی معمر قذافی دستگیر شد و به پشت وانت مشاهده شده در تصاویر منتقل شد، هیچ گونه درگیری در این محل در جریان نبود.
اما تصاویر بعدی منتشر شده از قذافی، جسد او را نشان می دهد.
مقامات شورای ملی انتقالی لیبی می گویند او در میان اتش دو طرف درگیر گیر افتاده و هدف گلوله قرار گرفته و در نتیجه مشخص نیست چه کسی او را کشته است.اما گفته می شود که از کلت طلایی خود قذافی برای کشتنش استفاده شده است.
اگر کالبدشکافی روی جسد قذافی انجام شود مشخص خواهد شد که ایا از فاصله نزدیک هدف گلوله قرار گرفته یا اینکه از راه دور به سمت او تیراندازی شده است.
محمد یحیی در ادامه افزود: ابهامات زیادی درباره کشته شدن معمر قذافی وجود دارد اما باور عمومی این است که او به نوعی تیرباران شده است.
به هرحال ، هم اکنون انچه مهم است اینده لیبی است.
در بهار قیامهای عربی سه مرحله وجود داشته است.
مرحله نخست ، قیام مردمی است که در ادامه با سرنگونی رژیم همراه است و در مرحله اخر به این مساله اندیشیده می شود که در دوران پس از سرنگونی رژیم حاکم چه وضعیتی پیش خواهد امد.
لیبی با چالشهای بسیاری مواجه است.
درگیری های قبیله ای در لیبی ریشه دیرینه دارد.
رقابتها و درگیری ها میان قبایل شرق و غرب لیبی ، مساله ای قدیمی است.با انکه در دوران حکومت معمر قذافی، این اختلافها کمرنگ شد ، اما همچنان وجود دارد.
اختلافهایی درباره نوع حکومت نیز وجود دارد.
شماری از مردم لیبی خواهان حکومت دینی هستند حال انکه شماری دیگر از لیبیایی ها می خواهند حکومتی دموکراتیک شبیه کشورهای غربی بر کشورشان حاکم شود.
گروههای قومی و قبیله ای و مسائل انها نیز در لیبی مطرح است.
بی تردید، گروههای قومی که در سرنگونی حکومت قذافی نقش مهمی ایفا کردند، خواستار ان خواهند بود که در حکومت اتی لیبی نقش مهمی ایفا کنند.
باید بخاطر داشت که در عراق ، بخش اعظم درگیری ها و ناارامی ها پس از سقوط حکومت صدام حسین بروز کرد .
در نتیجه باید درباره اینده لیبی نگران و هوشیار بود.
در لیبی ، نهادهای حکومتی وجود ندارد و درنتیجه تشکیل ساختار اتی حکومت در این کشور بسیار دشوار است.