واحد مرکزی خبر/ خبرگزاری فرانسه در گزارشی از طرابلس به قلم سایمون مورتلی نوشت: همزمان با شادی مردم لیبی از کشته شدن معمر قذافی دیکتاتور این کشور و پایان حکومت 42 ساله وی، سران جدید لیبی روز جمعه با فشارهای زیادی برای اعلام آزادی کشور و شروع دوره انتقال به دموکراسی روبرو بودند.
روز پنجشنبه و در پی اعلام خبر کشته شدن قذافی، پسر وی معتصم و تعداد دیگری از مقامات ارشد رژیم وی پس از سقوط شهر سرت، شورای ملی انتقالی که قبلا وعده داده بود آزادی کشور را اعلام خواهد کرد، از این کار خودداری کرد.
سران شورای ملی انتقالی لیبی قبلا وعده داده بودند زمانی که شهر سرت، زادگاه قذافی و آخرین پناهگاه وی در لیبی، به دست مبارزان این شورا تسخیر شود، تشکیل دولت موقت را با هدف تدوین قانون اساسی جدید و برگزاری اولین انتخابات آزاد در این کشور بعد از چندین دهه خفقان و دیکتاتوری، اعلام خواهد کرد.
با این حال، در شرایطی که سرنوشت سیف الاسلام، یکی از پسران قذافی، هنوز مشخص نیست، سران این شورا به رغم شادی مردم در سطح خیابان ها، از عمل به وعده خود خودداری کردند.
محمود جبریل نخست وزیر موقت لیبی اعلام کرد گفته می شود سیف الاسلام در روستایی نزدیک سرت دیده شده است.
جسد قذافی شب گذشته در ساختمانی خصوصی در شهر مصراته قرار گرفت.
نیروهای طرفدار قذافی در درگیری ها در ماه های اخیر، شهر مصراته را برای مدتی طولانی تحت محاصره داشتند و جنایت های زیادی را در این شهر انجام دادند که به نقطه عطفی در قیام هشت ماهه این کشور تبدیل شد.
سران شورای ملی انتقالی لیبی درباره طرح های مربوط به خاکسپاری قذافی بسیار زیرکانه عمل می کنند زیرا نمی خواهند محل دفن وی به محلی برای تجمع باقیمانده طرفدارانش تبدیل شود.
پرسش هایی نیز درباره نحوه کشته شدن قذافی وجود دارد زیرا تصاویری که با گوشی های تلفن همراه گرفته شده بود لحظه دستگیری را نشان می دهد که وی در آن زمان زنده بود.
دولت های جهان به ویژه انگلیس و فرانسه که رهبری مداخله نظامی در لیبی را بر عهده داشتند و در به پیروزی رساندن انقلابیون نقش داشتند، از مرگ قذافی به عنوان پایان دوره دیکتاتوری استقبال کردند.