واحد مرکزی خبر / خبر مرگ معمر قذافی دیکتاتور سابق لیبی برای عراقی ها یادآور برکناری صدام دیکتاتور معدوم عراق است و آنها نگرانند مردم لیبی نیز همچون آنها با چندین سال خشونت های فرقه ای مواجه شوند.
عده ای از عراقی هایی که خبرهای مرگ قذافی را دنبال می کنند معتقدند لیبی همچون عراق در سال دو هزار و شش و دو هزار و هفت زمانیکه در نتیجه خشونت های فرقه ای هزاران نفر کشته شدند و این کشور تا آستانه مناقشات داخلی پیش رفت به کشتاری فجیع کشیده می شود.
به گزارش خبرگزاری رویترز از بغداد، کرار حسون یکی از کارمندان دولت در بغداد گفت: در روزهای آینده هر آنچه در عراق رخ داده بود در لیبی نیز رخ می دهد.
کشمکش قدرت به زودی آغاز می شود و مردم لیبی قربانیان بعدی هستند.
سربازان آمریکایی، صدام را بعد از هشت ماه عملیات تعقیب در حفره ای در زیر زمین یافتند.
بازداشت قذافی نیز تفاوت چندانی با شرایط صدام نداشت.
اگر چه هنوز شرایط مرگ وی به طور کامل روشن نیست.
علی الدباغ سخنگوی دولت عراق گفت: قذافی خائن بود.
او همواره به حاکمان عربی هشدار می داد آنها نفر بعدی هستند و آنچه برای صدام رخ داد برای آنها نیز رخ می دهد اما پیش بینی او برای خودش محقق شد.
سیاستمداران عراقی کمی بعد از حمله آمریکا به عراق و همزمان با افزایش خشونت های فرقه ای در این کشور برای تشکیل دولت به تقابل پرداختند.
با توجه به اینکه قذافی از صحنه خارج شده است، رهبری از هم گسیخته لیبی اکنون با وظیفه دشواری برای تامین انتظارات مردم لیبی رو به روست.
برقراری دموکراسی، تضمین امنیت حامیان قذافی و بازسازی اقتصاد این کشور آزمونی مهم برای رهبران جدید لیبی خواهد بود.
نخست وزیر دولت موقت لیبی اوائل این ماه به منظور درخواست کمک از عراق برای توسعه صنعت نفت لیبی به بغداد رفت.
برخی عراقی ها معتقدند مردم لیبی ناآرامی های خشونت آمیز عراق را به عنوان یک هشدار مشاهده می کنند و مراقب خواهند بود تا از این خونریزی ها اجتناب شود.
عادل حسین تاجر سی و شش ساله عراقی گفت: درگیری ها در عراق تجربه ای است که به انقلاب های عربی و اعراب درس داد.
این همان چیزی است که ما در مصر و تونس شاهدیم.
تجربه تلخ عراق تکرار نخواهد شد.