خبرگزاری فارس: روزنامه انگلیسی دیلیمیل در گزارشی اذعان کرد که شخص سیفالاسلام قذافی، فرزند ارشد دیکتاتور معدوم لیبی از همسر دومش، قادر است اطلاعاتی را در خصوص روابط رژیم قذافی با انگلیس افشا کند که برای مقامات انگلیسی و بالاخص مقامات حزب کارگر به شدت خطرناک خواهد بود.
به گزارش فارس، روزنامه انگلیسی دیلیمیل در گزارشی اذعان کرد که شخص سیفالاسلام قذافی، فرزند ارشد دیکتاتور معدوم لیبی از همسر دومش، قادر است اطلاعاتی را در خصوص روابط رژیم قذافی با انگلیس افشا کند که برای مقامات انگلیسی و بالاخص مقامات حزب کارگر به شدت خطرناک خواهد بود.
"ریچارد پندلبری"، نویسنده این گزارش در دیلیمیل با اشاره به دیدار اخیر خود از لیبی و ملاقاتش با رئیس میز انگلیس در وزارت امور خارجه این کشور پس از سقوط قذافی، به بحث خود با این مقام وزارت خارجه لیبی در این خصوص اشاره کرد که چگونه لیبی یک شبه از دشمنی وحشتاک به دوست دولت انگلیس در دوران تصدی حزب کارگر تبدیل شد؟
* سیفالاسلام انگلیسیها را خریده بود
یکی از مهمترین نشانههای این تغییر رویکرد آزادسازی ناگهانی "عبدالباسط المقرحی"، متهم لیبیایی ماجرای لاکربی با دلایل ظاهرا بشردوستانه بود. در آن زمان گفته میشد که المقرحی به خاطر ابتلا به سرطان پروستات چند ماهی بیشتر زنده نخواهد ماند اما هماینک قذافی مرده و او همچنان زنده است.
رئیس میز انگلیس در وزارت خارجه لیبی که اتفاقا از کسانی است که از دوران تصدی رژیم قذافی بر سر کار بوده است به پندلبری میگوید: "امور مربوط به المقرحی از جمله امور بسیار دردسرساز برای دولت انگلیس بود. من به خاطر دارم که سیفالاسلام پس از آزادی المقرحی به همین دفتر آمد و با خوشحالی اظهار داشت: ما توانستیم آنها را بخریم. او بسیار خوشحال بود."
به نوشته گزارشگر دیلیمیل، سیفالاسلام قذافی پسر مورد علاقه معمر قذافی است که اکنون برای حفظ جانش در حال فرار است. برخی منابع هم بر این باورند که وی به سختی مجروح شده است. اگر سیفالاسلام هنوز زنده باشد، آخرین عضو خاندان قذافی است که هنوز میتوان روی وی حساب کرد.
پندلبری افزود: اگر سیفالاسلام قذافی زنده باشد و دستگیر شده و قرار باشد در دادگاهی از خود دفاع کند، حرفهای زیادی برای گفتن خواهد داشت. وی میتواند از بسیاری از وزرای انگلیسی، مقامات امنیتی این کشور و حتی اعضای خاندان سلطنتی آن نام ببرد. اگر سیفالاسلام دستگیر شود به نظر نمیرسد که فرصت دادگاه را برای چنین کاری از دست بدهد.
بنابراین گزارش، کشوری که بیشترین آسیب را از محاکمه احتمالی سیفالاسلام خواهد دید، انگلیس خواهد بود چرا که سیفالاسلام را باید نماد شکست سیاست خارجی انگلیس دانست. وی در انگلیس درس خوانده و نقطه اتکای پدرش در غرب بوده است. وی در لندن منزلی به ارزش 10 میلیون پوند داشت و در آن میهمانی های مجلل برگزار میکرد.
* پای تونی بلر و گوردون براون هم وسط است
این گزارش حاکی از آن است که سیفالاسلام در معاملاتی با دولت انگلیس نقش داشته است که افرادی چون تونی بلر و گوردون براون، دو نخستوزیر پیشین انگلیس نیز در آن حضور داشتند.
در ماه اوت سال 2003، لیبی پذیرفت که به خانوادههای قربانیان لاکربی غرامت بپردازد و نقش مقام خود را در این ماجرا به گردن گرفت. 5 روز بعد نیز تونی بلر قطعنامهای را برای لغو تحریمهای لیبی به شورای امنیت ارائه کرد. در ماه مارس نیز بلر و قذافی در خیمهای بیرون از پایتخت لیبی با یکدیگر دیدار کردند. این دیدار چارچوب قانونی لازم برای آزادسازی المقرحی را قراهم آورد.
اندکی پس از این دیدار، شرکت بریتیش پترولیوم قرارداری را به ارزش 545 میلیون دلار با دولت لیبی به امضا رسانید. نامهای که از آن دوان باقی مانده است نشان می دهد که در تمام این تحولات سیف الاسلام نقش به سزایی را بر عهده داشته است. نسخهای از این نامه در سفارت به غارت رفته انگلیس در طرابلس به دست آمده است. بلر در این نامه از سیفالاسلام به عنوان "مهندس عزیز" یاد میکند و توصیههایی را برای بهبود مسیر تحصیلی وی به وی ارائه میکند.
این گزارش همچنین حاکیست که برای دولت بلر بسیار مهم بود که سیفالاسلام همیشه در روابط با انگلیس دستی بر آتش داشته باشد و در تمام مذاکرات و معاملات وی یک طرف مذاکره محسوب میشد.
نویسنده دیلیمیل تصریح کرد: کسی که در خلوت میگوید که انگلیسیها را خریده است در دادگاه ممکن است بگوید که به چه قیمتی این خرید را انجام داده است.