واحد مرکزی خبر / منابع خبری با پخش تصاویری از خودروی فوق مدرن معمر قذافی قیمت این خودرو را 5.5 میلیون دلار عنوان کردند و ابراز داشتند این خودرو که به شبح معروف است در سال 2007 با وساطت نیکولا سارکوزی به قذافی فروخته شده بود.
این خودرو که سازنده آن شرکت فرانسوی پل آمیسیس است از نظر شکل ظاهری به خودروی مرسدس مدل ام ال شبیه است و از نظر امنیتی به پیشرفته ترین سیستم های روز جهان مجهز است.
خودروی مذکور از سری خودرو های دیجیتال با آلیاژ بدنه ویژه است که از نظر امنیتی خودرو مقاومت را با تانک برابر می کند.
این خودرو چهار دیفرانسیل دارد و به سیستم امنیتی الکترو مغناطیسی یا Faraday shield مجهز است تا جایی که ترددش در هر مسیری سبب می شود تا اطراف خودرو از هر طرف به شعاع صد متر کاملا تحت الشعاع سیستم امنیتی خودرو باشد.
این خودرو در برابر هر نوع صاعقه و هرنوع سیستم فشار قوی برق مقاوم است و به سیستم مقابله با امواج رادیویی و الکتریکی و همچنین مقابله با هر نوع پارازیت تا شعاع صد متر مجهز است.
به گزارش پایگاه خبری المحیط، نام گذاری این خودرو به شبح بدین سبب است که سیستم امنیتی آن مانع از هر نوع ردیابی سرنشینانش می شود.
سرنشین این خودرو در هر شرایطی قادر است با هر نقطه از جهان در تماس باشد زیرا هیچ نوع پارازیتی قادر به اختلال در سیستم مخابراتی آن نیست به همین منظور استقرار قذافی در درون این خودرو هیچ تفاوتی با استقرارش در مقرش یعنی باب العزیزیه طرابلس نداشت.
از درون این خودرو می توان پیام های صوتی را ضبط و با اینترنت به هر شبکه ای که سرنشین خودرو اراده کند ارسال کرد بدون اینکه هیچ سیستمی قادر به ردیابی آن باشد.
توافقنامه فروش این خودرو به قذافی در سال 2007 با وساطت رئیس جمهوری کنونی و وزیر کشور وقت فرانسه و در قالب یک توافقنامه امنیتی به ارزش بیش از 37 میلیون دلار امضا شده بود و عامل نهایی شدن این توافقنامه نیز زیاد تقی الدین تاجر معروف سلاح که یک فرانسوی لبنانی الاصل است بوده است اما واگذاری خودرو به قذافی یک سال پس از امضای توافقنامه یعنی زمانی بود که سارکوزی سمت ریاست جمهوری فرانسه را به دست گرفته بود.
کارشناسان معتقدند: افشای اطلاعات از خودروی ویژه قذافی به نوعی معمای اختفای اخیر او در لیبی را حل کرده است.
افشای واگذاری این خودرو به قذافی سبب شد تا برخی از منابع خبری در فرانسه در روزهای اخیرپاریس را به تجهیز رژیم قذافی به فناوری نظارت، کنترل و شنود اینترنت، نامه های الکترونیکی و گفتگوهای اینترنتی متهم کنند و شرکت امیسیس را همدست قذافی در جاسوسی علیه مردم لیبی بدانند هر چند این شرکت در مقام دفاع از خود اعلام کرد واگذاری این خودرو به قذافی در چارچوب کمک به لیبی در طرح مبارزه با تروریسم بوده است.