مرگ دیکتاتور فراری لیبی در حالی رقم خورده است که این موضوع باعث می شود دوران جدیدی در این کشور آغاز شود. آیا دوران پس از قذافی یک لیبی دموکراتیک را رقم خواهد زد و یا بار دیگر یک دست نشانده غرب در این کشور به روی کار خواهد آمد و مردم این کشور مجبور می شوند با این حکومت زندگی کنند؟
به گزارش الف به نقل از آلترنت و پیپل ویس، در حالی که پس از کشته شدن معمر قذافی سراسر لیبی را جشن و شادی فرا گرفته است اما در این میان نگرانیهایی در مورد چشم انداز آینده سیاسی این کشور وجود دارد. در این میان ایجاد ثبات و تامین امنیت مهمترین چالش شورای ملی انتقالی لیبی خواهد بود. همچنین به دلیل فعالیت گروههای مسلح فراوان در لیبی و بروز اختلافات حتی در میان انقلابیون این نگرانی وجود دارد که درگیریهای جدید برای بدست آوردن قدرت در لیبی آغاز شود.
مرگ قذافی پایان دوران این دیکتاتور در لیبی است که بدین ترتیب انتظار مردم از شورای ملی انتقالی برای آرام کردن اوضاع کشور و همچنین تصمیم گیری برای برگزاری انتخابات عمومی را افزایش میدهد. "جان همیلتون" کارشناش امور لیبی گفت: با مرگ قذافی انتظارات از شورای ملی انتقالی لیبی بسیار زیاد می شود. این شورا دیگر بهانه ای برای تاخیر در تصمیم گیری برای برگزاری انتخابات نخواهد داشت. وظیفه سختی بر عهده مقامات ارشد انقلابیون خواهد بود.
کشته شدن قذافی به دنبال چند هفته محاصره شهر سرت از سوی انقلابیون و درگیری شدید این نیروها با وفاداران به قذافی روی داد. تصرف شهر سرت برای انقلابیون بسیار مهم بود و مقامات شورای ملی انتقالی اعلام کرده بودند که به دنبال تصرف این شهر به طور رسمی اعلام خواهند کرد که لیبی آزاد شده است."جورج جافه" یک کارشناس امور شمال آفریقا در دانشگاه کمبریج گفت: این نگرانی وجود دارد که برخی از حامیان و وفاداران قذافی قصد انتقام داشته باشند. ممکن است حامیان قذافی نخواهند خیلی سریع انتقام بگیرند اما در میان مدت این تلاش را خواهند کرد.
از جمله دیگر چالشهای دوران پس از قذافی به روی کار آمدن دولتی در این کشور است که تحت نفود غرب نباشد. باید گفت که ماهیت انقلابهای عربی این است که به طور کامل مستقل هستند و غرب برای نفوذ در دولت آینده لیبی با مشکلات بسیاری روبرو خواهد شد چون مردم این کشور خواهان حکومت دموکراتیکی هستند که از اصول غرب بسیار فاصله داشته باشد. هنوز به طور دقیق مشخص نیست که آیا مصطفی عبدالجلیل رئیس شورای ملی انتقالی لیبی قصد دارد برای انتخابات آتی این کشور کاندیدا شود یا خیر.
آنچه در حال حاضر در لیبی پس از دوران قذافی مهم به شمار می رود، مطالبات مردم و انقلابیون است. اگر شورای ملی انتقالی لیبی به خواست مردم گوش فرا ندهد می توان شرایط فعلی مصر را که انقلابیون در آن به شدت از عمکرد شورای نظامی مصر انتقاد دارند، در لیبی متصور شد. در این میان آمریکا و دیگر کشورهای غربی تلاش می کنند از خلاء قدرت در لیبی سوءاستفاده کنند و مقامات جدید این کشور را برای برآورده کردن درخواستهای غرب تحت فشار قرار دهند. مطمئنا برنده اصلی انقلابی لیبی انقلابیون هستند و غرب تلاش می کند این انقلاب را به نام خود مصادره کند.