ليبي

نویسنده مصری قتل قذافی و مسکوت ماندن اسرار و پرونده‌های محرمانه را هدف اصلی حضور ناتو در لیبی عنوان کرد.


به گزارش تقریب(تنا)،
روزنامه القدس العربی در شماره امروز شنبه ۳۰ مهرماه جاری در سرمقاله‌ای به قلم "عبدالباری عطوان" در ارتباط با قتل قذافی بدون محاکمه وی نوشت: ادله و برهان‌های زیادی وجود دارد که بر توافق میان برخی اعضای شورای ملی انتقالی لیبی و فرماندهان ناتو مبنی بر پایان دادن به کار قذافی، خانواده و نزدیکانش و همچنین عدم زنده دستگیر کردن وی به منظور ممانعت از محاکمه عادلانه وی و افشای اسرار و پرونده‌هایی که ناتو از افشای آنها هراس دارد به ویژه پرونده‌های مربوط به همکاری‌های سازمان‌های امنیتی غرب با نظام سابق در بازداشت و سرکوب معارضان لیبی، تأکید می‌کند.

عطوان در این مقاله آورده است: تصویر دروغ نمی گوید، به ویژه زمانی که به صورت زنده پخش شود؛ ما شاهد فیلم‌هایی
رهبران جامعه آزاد غرب که در هیچ یک از سخنرانی‌های خود سخن از احترام به حقوق انسان و اجرای قانون را فراموش نمی‌کنند نه تنها هیچ اعتراضی به این اعدام نکرده‌اند بلکه آن را تبریک گفتند.
بودیم که توسط شبکه‌های ماهواره‌ای پخش شد و در این فیلم‌ها حاکم سابق لیبی بر روی پاهای خود راه می‌رفت و بازداشت کنندگان وی با او با مهربانی رفتار می‌کردند همانطور که تصویرهایی این چنین از فرزند وی "المعتصم" پخش شد و او دست‌های خود را تکان می‌داد و هیچ خونی بر بدن او دیده نمی‌شد اما در عکس‌های دیگر به جسدی خون آلود تبدیل شد که زخمی عمیق در میان سینه و گردنش ایجاد شده است و به گزارش پزشکی قانونی و در اثر شلیک گلوله توسط یک سلاح سنگین کشته شده و اعدام وی پس از اعدام پدرش که در اثر برخورد گلوله با سرش کشته شد، صورت گرفته است و این همان اتفاقی است که برای "ابوبکر یونس جابر" وزیر دفاع رخ داد.

خانم "صفیه فرکاش" بیوه قذافی به طور رسمی از سازمان ملل متحد خواسته است در مورد شرایط اعدام همسرش تحقیق کنند و دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد نیز از عزم خود برای اجرای تحقیقات در مورد چگونگی کشته شدن رهبر لیبی پس از آن که زنده دستگیر شد، خبر داد.

نکته قابل توجه در این مسئله آن است که همه رهبران جامعه آزاد غرب که در هیچ یک از سخنرانی‌های خود سخن از احترام به حقوق انسان و اجرای قانون را فراموش نمی‌کنند نه تنها هیچ اعتراضی به این اعدام نکرده‌اند بلکه آن را تبریک گفتند.

اکنون باید تصور کنیم اگر جنبش مقاومت حماس "گیلعاد شالیت" سرباز اسرائیلی را اعدام کرده و جسد وی را پاره پاره می‌کرد و او رادر خیابان‌های نوار غزه می‌انداخت موضع این رهبران غربی چگونه بود.

بله معمر قذافی جنایتکاری خونخوار بود که ملت خود را رنج می‌داد و آنها را از ساده ترین حقوق خود دریک زندگی کریمانه
در پس دخالت‌های ناتو در لیبی اهدافی غیر انسانی بلکه استعماری نهفته است.
محروم می‌کرد در حالی که ملت لیبی مردمانی شریف بودند که ویژگی آنها تواضع، کرم و عزت نفس بود و به کمترین‌ها راضی هستند اما هیچ یک از این موارد به این معنا نیست که دشمنان وی و مخالفانی که خود خواهان قضاوت عادلانه و احترام به کمترین اصول و ارزش‌های حقوق بشر هستند، با او این گونه رفتار کنند.

برخی از مسئولین در لیبی جدید تصریح کردند: قتل قذافی آنها را از اجرای اقدامات پیچیده قضایی که تأثیرات منفی بر عملیات انتقال حکومت و ایجاد پایه‌های دولت دارد، بی‌نیاز کرد اما این افراد فراموش کرده‌اند آنها خواهان ایجاد حکومتی دارای دموکراسی هستند که اساس آن عدالت و حقوق بشر است و ما معتقد نیستیم اعدام رهبر لیبی و نزدیکان وی ار تباطی با این اصول داشته باشد.

ما از همان ابتدا در اهداف ناتو و ورود آنها در لیبی تردید داشتیم نه به این دلیل که با حمایت از ملت لیبی در برابر جنایات قذافی و افراد او مخالفیم زیرا این یک امر مهم است که ما با قدرت آن را تأیید می‌کنیم بلکه به این دلیل که می‌دانستیم در پس این دخالت اهدافی غیر انسانی بلکه استعماری نهفته است.

ادامه یافتن حملات و
مأموریت ناتو در حقیقت حمایت از شهروندان و یا تغییر نظام نبود بلکه کشتن رأس نظام بود.
بمباران‌های ناتو پس از سقوط طرابلس و فروپاشی نظام قذافی و پناه بردن آنها به دو شهر "سرت" و "بنی‌ولید" با شعار حمایت از شهروندان عجیب نیست، آنها از کدام شهروندان سخن می‌گفتند ٱیا افرادی که هواپیماهای ناتو آنها را بمباران می‌کردند از افراد شورای انتقالی بودند و یا مخالفان نظام طاغوت؟

این اتفاقی نیست که نزدیک به ۲۴ ساعت پیش از قتل دیکتاتور لیبی و فرزند و وزیر دفاعش، ناتو و فرماندهان آن اعلام کردند مأموریت آنها در لیبی به پایان رسیده است زیرا مأموریت ناتو در حقیقت حمایت از شهروندان و یا تغییر نظام نبود بلکه کشتن رأس نظام بود.

لیبی با اعدام سرهنگ قذافی به روش خونباری که مشاهده کردیم، صفحه‌ای دیگر از تاریخ سیاه خود را ورق زد اما امید است که صفحه جدید صفحه‌ای سفیدتر از گذشته باشد و همزیستی و دوری از درگیری‌های خونین و انتقامی را در بر داشته باشد.

درست است که لیبی کشوری ثروتمند است به گونه ای که اموال بلوکه شده نظام سابق در حساب‌های آمریکایی بیش از ۱۶۰ میلیارد دلار است و هرساله حدود ۵۰ میلیارد دلار از درآمدهای نفتی عائد این کشور می‌شود اما سلاح ثروت در حل مشکلات این کشور ناتوان
سلاح ثروت در حل مشکلات لیبی ناتوان خواهد بود اگر وحدت ملی، صلح میان قبایل و مناطق مختلف به سرعت ایجاد نشود.
خواهد بود اگر وحدت ملی، صلح میان قبایل و مناطق مختلف به سرعت ایجاد نشود.

القدس العربی در ادامه نوشت: رسانه‌های عربی به ویژه شبکه‌های ماهواره‌ای نقش مهی در تحریف بسیاری از حقایق داشته‌اند و بارها از تعهد حرفه‌ای خود خارج شده‌اند این بدان معنا نیست که وضعیت رسانه‌های عربی هم اکنون خوب است بلکه به این معناست که اکنون زمان آن رسیده این رسانه‌ها از اشتباهات خود دست کشیده و برای ایجاد وحدت در لیبی و ایجاد همبستگی میان ملت این کشور تلاش کنند.

ما برای لیبی از تقسیم، جداسازی و همچنین عدم امنیت و غرق شدن در جنگ‌های داخلی حتی بعد از اعدام قذافی می‌ترسیم و دلایل زیادی وجود دارد که این ترس را تقویت می‌کند و این هشدارهایی است که رهبران حکومت جدید نیز خود به آن اذعان دارند.

قذافی هیچ کس را نیافت که با او مهربانی کند حتی اگر دوستدارانی در خارج و یا داخل داشت جرأت نکردند نسبت به او ابراز لطف کنند زیرا شناسنامه یک مرد خونخوار دوستان زیادی را برای او نگذاشت و امیدواریم حاکمان جدید لیبی درست عکس این باشند و در اثر کینه‌ها و خونخواهی‌ها اقدامی نکنند البته خیلی هم نباید خوش‌بین باشیم به ویژه پس از مشاهده افرادی که در برخورد با مخالفان خود در حالی که در اوج ضعف ونابودی بودند از قانون خارج شدند.


صفحه مناسب چاپ پیشنهاد این صفحه از این خبر یک pdf بساز

سایر خبرها

  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۱ استقبال امیرعبداللهیان از همتای الجزایری در تهران
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۰ دیدار سفیر ایران با وزیر خارجه سیرالئون
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۹ ملاقات سفیر ایران با زندانیان ایرانی در موزامبیک و کسب اطلاع از سلامت آنها
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۸ رسانه اماراتی: حمیدتی و البرهان دیدار می‌کنند
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۹ گفت‌وگوهای منطقه‌ای بن‌سلمان و السیسی در پاریس
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۸ مغرب نشست «النقب» را به تعویق انداخت
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۷ سودان جنوبی مرزهایش با سودان را بست
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۶ دیدار سفیر ایران با رئیس مجلس نمایندگان تونس
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۶ تأسف وزیر خارجه مصر از موضع اتحادیه اروپا درباره سوریه
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۵ امیرعبداللهیان: توسعه روابط با کشورهای آفریقایی در دستورکار دولت است
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۴ کنعانی حمله تروریستی در اوگاندا را به شدت محکوم کرد
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۳ تصمیم دولت بورکینافاسو برای راه‌اندازی سفارت در تهران
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۲ رئیس حزب‌ الوفد رسما نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری مصر شد
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۸ تمدید سه روزه آتش‌بس در سودان
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۷ کرملین: تحقق طرح صلح آفریقا درباره اوکراین سخت است
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ دعوتنامه اردوغان برای السیسی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ 17 غیرنظامی سودانی از جمله چند زن و کودک در حمله هوایی کشته شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۵ کشته شدن 38 دانش‌آموز اوگاندایی در یک حمله تروریستی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۴ یونیسف: بیش از 1 میلیون کودک به علت جنگ در سودان آواره شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۳ «نیروهای پشتیبانی سریع» سودان، ارتش را به مثله کردن 2 عضو خود متهم کردند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۲ العربیه از تشکیل کمیته‌ ایرانی-مصری برای احیای روابط خبر داد
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۷ سفر نخست‌وزیر عراق به قاهره با محوریت ایران و تقویت روابط
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تشدید جنگ داخلی در سودان پس از پایان آتش‌بس 24ساعته
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۵ رژیم صهیونیستی به دنبال تولید تسلیحات در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۸ وعده ایتالیا برای کمک ۷۰۰ میلیون یورویی به تونس
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۷ نشست شورای همکاری خلیج فارس و مصر درباره مسائل منطقه‌
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۶ مشارکت رژیم صهیونیستی در رزمایش «شیر آفریقا» در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۵ درگیری‌های خونین بین مردم و نیروهای امنیتی در سنگال
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۴ کشته شدن ده‌ها کودک در شمال نیجریه در پی حمله مردان مسلح
  • ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تمایل کومور برای ازسرگیری روابط رسمی با ایران