واحد مرکزی خبر / بخش نفت لیبی همانند دیگر بخش های اقتصادی با چالش های دشواری مواجه است.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره صندوق بین المللی پول و بانک جهانی تصمیم گرفتند نمایندگانی به لیبی برای ارزیابی اوضاع اقتصادی به ویژه بعد از کشته شدن معمر قذافی اعزام کنند.
برآوردها نشان می دهد لیبی برای بازسازی مراکز و تاسیساتی که در درگیریهای انقلابیون و گردانهای قذافی و حملات هوایی ناتو در ماههای گذشته ویران شده است ، به صدها میلیارد دلار نیاز دارد.
عبدالله مصطفی گزارشگر الجزیره در گزارشی درباره این موضوع گفت یکی از چهره های لیبی جدید بعد از قذافی ، اعتراضات کارگران شرکت نفتی الواحه علیه مدیریت شرکت است.
معترضان مدیر شرکت را متهم می کنند که با نظام سابق ارتباط دارد و خواستار برکناری او هستند.
اما بخش نفت لیبی همانند دیگر بخش های اقتصادی با چالش هایی دشوارتر از قطع هرگونه رابطه با نظام قذافی ، مواجه است.
قبل از انقلاب ، لیبی روزانه صدها میلیون دلار از فروش یک میلیون و ششصد هزار بشکه نفت در روز درآمد داشت اما تولید کنونی از سیصد و پنجاه هزار بشکه در روز بیشتر نیست.
نفت همه چیز نیست.
برآوردها نشان می دهد کشور برای بازسازی تاسیسات زیربنایی ضعیف به میلیاردها دلار نیاز دارد و ممکن است با کندی ازسرگیری تولید نفت و تاخیر در بازگرداندن صد و سی میلیارد دلار از ثروت قذافی ، روند تکمیل بازسازی طولانی شود.
ثروتی که انتظار می رود برای حدود شش میلیون جمعیت لیبی هزینه شود.
در لیبی از هر سه نفر یک نفر بیکار است این در حالی است که براساس برخی برآوردها ، میزان فقر به سی درصد می رسد.
اما بانک جهانی سهم سرانه تولید ناخالص داخلی در لیبی را حدود ده هزار دلار برآورد می کند و بسیاری از مردم لیبی به افزایش سهم خود از ثروت های این کشور بعد از گذشت چهار دهه که در اختیار یک نفر بود ، چشم دوخته اند.