واحد مرکزی خبر/ هادی العربی مدیر بانک جهانی در امور خاورمیانه و شمال آفریقای بانک جهانی اعلام کرد روند موفقیت آمیز انتخاباتی در تونس ، بر اقتصاد این کشور به سرعت تاثیر خواهد گذاشت.
به گفته وی بازسازی لیبی نیز برای اقتصاد تونس سودآور خواهد بود.
العربی تلفنی از تونس اعلام کرد: اگر همه چیز به خوبی در انتخابات روز یکشنبه و در ده روز آینده اتفاق بیفتد، این مسئله پیام قدرتمندی به سرمایه گذاران محلی و خارجی خواهد بود.
این مقام بانک جهانی در امور خاورمیانه و شمال آفریقا مستقر در بیروت افزود: نهادهای سیاسی مشروع و باثبات با گذشت نه ماه از انقلاب و سرمایه گذاری های دولتی سودآور به ویژه کارهای مختلف برای مبارزه با بیکاری شدید می تواند به اوضاع اقتصادی در تونس که به تدریج در حال بهبودی است کمک کند.
کارشناسان در واقع از افزایش رشد اقتصادی (یک و پنج دهم درصد در سه ماهه سوم) پس از سقوط شدید تولید ناخالص داخلی حدود هشت درصدی بین ژوئن و مارس خبر داده اند.
العربی تاکید کرد : مطمئنا اوضاع اقتصادی شکننده است زیرا بسیاری از مناطق و بخش ها در زمان بن علی مورد بی توجهی قرار گرفته بود.
اما این عقب ماندگی قابل جبران است زیرا تونس برگ های برنده ای در اختیار دارد.
وی افزود: ابتدا ، صادرات هرگز کاهش نیافته است و حتی در یک سال ده درصد افزایش یافته است (محصولات نساجی و کشاورزی غذایی) .
سپس همه احزاب موافق اقتصاد بازار ، رقابت و عدالت اجتماعی هستند و این مسئله بازگشت سرمایه گذاری خارجی را که امسال بیست و چهار درصد کاهش داشت تامین خواهد کرد.
مدیر خاورمیانه و شمال آفریقای بانک جهانی اعلام کرد: سرانجام ، گردشگری ، بخش اساسی ( شش درصد تولید ناخالص داخلی) که پس از انقلاب تونس، به شدت سقوط کرد با امنیت بهتر پس از انتخابات رونق خواهد یافت.
العربی علاوه بر این گفت بازسازی لیبی نیز احتمالا کپسول اکسیژنی برای مصر و تونس ، کشورهایی که به لیبی نیروی کار اعزام می کنتد، خواهد بود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از تونس ، به عقیده این مقام بانک جهانی ، چالش سیاسی در لیبی یعنی گذر از دوره انتقالی پس از مرگ معمر قذافی بسیار دشوارتر از بازسازی اقتصادی خواهد بود زیرا این کشور نفت خیز منابع مالی فوق العاده ای در اختیار دارد.
العربی همچنین گفت بانک جهانی پیش از این با مقامات جدید لیبی درباره طرح رونق اقتصادی همکاری می کند که کارشناسان کشورهای همسایه و اتحادیه اروپا را در آن مشارکت می دهد.
وی گفت : از نوعی از همگرایی اقتصادی منطقه ای سخن گفته می شود.