خبرگزاری فارس: از لحظاتی پیش درهای مراکز انتخاباتی تونس به روی رأی دهندگان این کشور برای انتخاب اعضای مجلس موسسان باز شد.
به گزارش فارس، بیش از هفت میلیون نفر از مردم تونس امروز در اولین انتخابات مجلس موسسان ملی در این کشور بعد از آزادی از دست دیکتاتور تونس به پای صندوقهای رأی میروند تا 217 نماینده خود را در این شورا انتخاب کنند
این انتخابات 9 ماه بعد از آزادی تونس از دست زین العابدین بن علی انجام میشود. "فؤاد المبزغ" رئیس شورای انتقالی این کشور اعلام کرده است که بعد از مشخص شدن پیروز انتخابات نتیجه را به آنها تبریک گفته و به صورت نهایی از زندگی سیاسی کنار رفته و ریاست را به شخصی خواهد سپرد که این شورای انتخاب کند.
تونسیهای خارج نشین از روز پنجشنبه تا دیروز به مدت 3 روز کامل 18 نماینده خود را در شورا انتخاب کردند، تعداد تونسیهای ساکن خارج از این کشور بالغ بر 900 هزار نفر است.
"کمال الجندوبی" رئیس کمیته مستقل انتخابات با اشاره به پایان رأیگیری تونسیهای خارج نشین اعلام کرد که میزان شرکت آنها در انتخابات از مرز 30 درصد گذشته که نتیجه بسیار خوبی است. این در حالی است که از 2/7 میلیون تونسی واجد شرایط در انتخابات 1/4 برای شرکت در انتخابات ثبت نام کردهاند. البته بر اساس قوانین انتخاباتی تونس در این دوره کسانی که ثبت نام نکردهاند نیز می توانند پای صندوقهای رأی رفته و مستقیما در انتخابات شرکت کنند.
تبلیغات انتخاباتی نامزدهای حاضر در رقابتهای انتخاباتی نیز بعد از اینکه هفته گذشته اوج خود را شاهد بود، از دیروز متوقف شده است.
این انتخابات از ساعت ۷ صبح امروز شروع شده و تا ساعت ۷ بعد از ظهر ادامه خواهد داشت.
انتخاب این دوره از نمایندگان تونس برای این از اهمیت ویژهای برخوردار است که پارلمان قرار است برای دومین بار در تاریخ تونس از زمان استقلال این کشور در سال 1956 قانون اساسی را تدوین و تصویب کند، آنها همچنین میخواهند قوه مجریه را نیز تشکیل داده و در دوره انتقالی اداره امور کشور را نیز در دست داشته باشند. 11 گروه سیاسی تونس در سپتامبر گذشته سندی را به امضا رساندند که در آن تاکید شده بود مدت مأموریت مجلس موسسان در بیشترین ارزیابیها نباید از یک سال بیشتر باشد.
وظایف مجلس موسسان
بر اساس قانون اساسی مجلس موسسان بالاترین مقام قضایی در کشور در دوره انتقالی است که هیچ محدودیت قانونی ندارد، در دوره اول قانونگذاری در این کشور که بعد از استقلال آن در سال 56 انجام شد، مجلس موسسان سه سال زمان برای تدوین قانون اساسی صرف کرد. البته در طول همین مدت و یک سال بعد از تاسیس مجلس موسسان، نظام جمهوری در کشور اعلام شد و الحبیب بورقیبه به عنوان اولین رئیسجمهور تونس انتخاب شد.
مجلس موسسان علاوه بر تدوین قانون اساسی و تعیین نظام حاکمیتی کشور، اداره امور قانونگذاری و مشخص کردن اختیارات دستگاههای اجرایی جدید را نیز در اختیار دارد. فواد المبزغ رئیس شورای انتقالی تونس هفته گذشته اعلام کرد که ریاست این شورا را به رئیس منتخبی خواهد داد که از سوی این مجلس انتخاب شود.
مجلس موسسان میتواند رئیس دوره انتقالی را از میان اعضای خود یا خارج از خود انتخاب کند، رئیس انتخابی مسئولیت تشکیل دولت انتقالی را بر عهده خواهد داشت.
احزاب و تشکلهای حاضر در انتخابات مجلس موسسان
بیش از 1500 فهرست حزبی و مستقل متشکل از 11 هزار نفر برای رسیدن به تعداد 217 کرسی این مجلس با هم به رقابت میپردازند. در تونس در حال حاضر بیش از 100 حزب سیاسی قانونی وجود دارد، این در حالی است که پیش از انقلاب مردمی در این کشور تنها 9 حزب اجازه فعالیت رسمی در تونس را داشتند. البته نیمی از این 10 حزب یا غیر فعال هستند یا اینکه در بدو شکلگیری هستند،