واحد مرکزی خبر / تشکیل ارتش، بازسازی ویرانه ها و رسیدگی به جنایات علیه طرفداران رژیم سابق از جمله مهمترین چالش های پیش روی شورای ملی انتقالی لیبی پس از جنگ است.
به گزارش شبکه تلویزیونی بی بی سی عربی شورای ملی انتقالی لیبی با چالش های دوران پس از جنگ و در راس آنها تشکیل ارتش جدید و بازسازی ویرانه های جنگ و نیز رسیدگی به جنایاتی مواجه است که علیه طرفداران معمر القذافی اتفاق افتاده است.
عصام عبدالله گزارشگر این شبکه در گزارشی با اشاره به این که شورای ملی انتقالی پس از پایان جنگ مسئولیت های زیادی بر عهده دارد گفت: تامین امنیت شهروندان و تاسیسات زیربنایی از جمله این وظایف به شمار می رود.
در این حال فوزی ابوکتف معاون وزیر دفاع این کشور می گوید برای تامین امنیت مردم تا زمان تشکیل ارتش جدید از متحدان کمک میگیریم.
وی می گوید: افسران سابق خود به خود به ارتش جدید ملحق می شوند ولی وضع انقلابیونی که قبلا جزء ارتش نبوده اند هنوز مشخص نیست و معلوم نیست چگونه تقسیم خواهند شد.
برخی از انقلابیون می گویند در صورتی که اوضاع امنیتی بهبود پیدا کند به کارهای سابق خود باز می گردند.
در این میان شماری از نظامیان نیز از انقلابیون که پیش از انقلاب مشغول تحصیل بوده اند یا در مشاغل دیگر فعالیت می کرده اند می خواهند اکنون که انقلاب به پیروزی رسیده است سلاح را بر زمین بگذارند و به مشاغل سابق خود برگردند.
در بخش دیگر گزارش آمده است: بازسازی ویرانه های جنگ که بسیاری از منازل و محله ها از آن در امان نمانده اند از دیگر وظایف شورای ملی انتقالی است که برای این کار باید تصمیماتی فوری گرفته شود.
پیتر بوکارت مدیر امور اضطراری در سازمان دیده بان حقوق بشر می گوید: شورای ملی انتقالی باید هر چه سریع تر تحقیقات لازم را درباره جنایت علیه طرفداران رژیم سابق انجام دهد و عاملان ارتکاب چنین جنایاتی را احضار کند.
هم اکنون در برابر واقعیت های دشواری در لیبی قرار داریم.
هنوز معلوم نیست شورای ملی انتقالی که جامعه بین المللی آن را به رسمیت می شناسد کنترل حکومت لیبی را به دست خواهد گرفت یا آن که افراد مسلح قدرت را در دست خواهند گرفت.