واحد مرکزی خبر / احزاب سکولار مصری به این نتیجه رسیده اند که در رقابت با اسلامگرایان از گردونه قدرت حذف خواهند شد .
روزنامه وال استریت ژورنال چاپ امریکا روز پنج شنبه در گزارشی به قلم مت برادلِی در پایگاه اینترنتی خود نوشت: احزاب سکولار مصر که احساس می کنند با ادامه روند کنونی جایگاهی در سیاست این کشور نخواهند داشت ؛ توجه خود را به جلب حمایت فرقه صوفیه در این کشور متمرکز کرده اند. همزمان با مانور احزاب سیاسی مصر برای شرکت در انتخابات پارلمانی در ماه اینده احزاب سکولار این کشور متوجه شده اند؛ اسلامگرایان که در طول چند نسل در مصر فعالیت سیاسی داشته اند می توانند دیگر احزاب را از گردونه قدرت حذف کنند.
اکنون برخی از سیاستمداران سکولار مصر امیدوارند بتوانند حمایت صوفیان این کشور را بعنوان یکی از منابع دست نخورده قدرت بدست بیاورند.
پیروان این فرقه اسلامی با عقاید رازالود و زاهدانه، افراط گرایی را رد کرده و از تشکیل حکومتی لیبرال حمایت می کنند. اکنون جریان های سکولار مصر در وضعیتی اضطراری قرار دارند و به یک نیروی بزرگ برای طرفداری از خود نیازمند هستند.
در پی پیروزی اسلامگرایان میانه رو در انتخابات تونس نگرانی احزاب سکولار مصر افزایش یافته است.
در تونس جریان عربی طرفدار دمکراسی نظرهای زیادی را بسوی خود جلب کرده بود اما اسلامگرایان میانه رو برنده شدند. این در حالی است که در مصر اکثر نامزدهای انتخابات پارلمانی این کشور اسلام گرایان هستند. فرقه صوفیه در مصر مدعی است حدود پانزده میلیون پیرو دارد و تعداد پیروان ان بیشتر از سلفی ها و پیروان اخوان المسلمین بعنوان بزرگترین سازمان اسلامی مصر است.
در صورتی که این امار صحیح باشد باید گفت صوفیه مهم ترین نیروی مذهبی مصر است که اکثریت سیاسی ساکت این کشور را تشکیل می دهد.
این گروه اکثریت بخش مذهبی جامعه مصر را شامل می شود که اعضای ان افرادی میانه رو هستند و از لحاظ سیاسی سازماندهی نشده اند. اشرف فاتح الباب دبیر کل حزب دمکراتیک مردم مصر یکی از دو حزب عمده میانه رو این کشور که اکنون ادعا می کند دهها هزار نفر از پیروان صوفیه را حذب کرده است گفت ما می توانیم به مردم بگوییم میانه رو باشید و از افراط گرایی دوری کنید و مصر جدید را براساس علم و روشنفکری بنا کنید. این دعوت مسیحیان مصر را هم ترغیب خواهد کرد که حدود ده درصد از جمعیت این کشور را تشکیل می دهند. اهانت اسلامگرایان افراطی به کلیساها و همچنین شورش های اخیر میان مسیحیان قبطی و نیروهای نظامی مصر که در نتیجه ان بیست و شش نفر کشته شدند باعث شده است مسیحیان مصر بعنوان بزرگترین اقلیت خاورمیانه به این نتیجه برسند که ممکن است اینده سیاسی انها همچون گذشته امیدوار کننده نباشد. ابراهیم ظهران پایه گذار حزب تحریر مصر که این حزب را در ماه فوریه به رهبری یکی از بزرگترین طریقت های صوفیه مصر پایه گذاری کرد ؛ گفت: حدود هشت نامزد مسیحی در انتخابات اتی مصر در فهرست این حزب در انتخابات شرکت خواهند کرد.
همه این نامزدها در پی خشونت های نهم اکتبر به حزب تحریر پیوسته اند.
این حزب سکولار چپگرا قصد دارد اسلامگرایان را به چالش بکشد.
اما اگر سکولارهایی مانند باب وظهران امیدوارند که بتوانند یکی از قدرت های سیاسی مصر را از خواب بیدار کنند انها با چالش های بسیار بزرگی مواجه هستند. صوفیه مصر گروهی تازه وارد به حوزه سیاست این کشور است که بجز مخالفت با اسلام تندرو سیاسی هیچ ایدئولوژی سیاسی مشخصی ندارد.
عدم درک سیاسی صوفی های مصر پیش از این در اوت به عیان دیده شده بود. زمانی که یک رهبر صوفی تظاهراتی را در واکنش به تظاهرات دو هفته قبل اسلامگرایان در میدان تحریر سازماندهی کرد تنها چند صد نفر در ان تظاهرات شرکت کردند.
در ان زمان مشخص شد که صوفی های مصر چندان تمایل ندارند خواسته های سیاسی خود را اشکارا اعلام کنند.
همچنین اختلاف نظر میان رهبران طریقتهای مختلف صوفیه باعث می شود انها از اتحاد و هماهنگی کافی برخوردار نباشند. جریان های صوفیه در مناطقی مانند سودان و ترکیه احزاب سیاسی تشکیل داده اند.
همچنین طریقه صوفیان سنوسی در لیبی نقش مهمی در مقاومت مردم این کشور در برابر اشغالگران ایتالیایی داشت.
در زمان حسنی مبارک شورایی بنام شورای صوفیه تشکیل شده بود و مبارک محمد الشهاوی را بعنوان شیخ الشیوخ این کشور انتخاب کرده بود.
اقدامات اخیر سلفی های مصر علیه صوفیه و مراکز انها باعث شده است رهبران صوفیه مصر پیروان خود را به مشارکت فعال در فعالیت سیاسی تشویق کنند.
اخوان المسلمین و سلفی های مصر همچنین مخالفت خود را با برگزاری برخی مراسم صوفیه اعلام کرده اند.
صوفیه مصر مهم ترین گروه رای دهندگان این کشور بعد از اقلیت مسیحیان در مناطق اطراف شهرها هستند.