پكن - يك روزنامه پر شمارگان چاپ پكن نوشت: علت اصلي توجه آمريكا به مسايل كشورهايي مثل ليبي ، عراق و افغانستان نه سيستم ديكتاتوري آنها بلكه مساله نفت و انرژي است.
به گزارش روز جمعه ايرنا، روزنامه ' گلوبال تايمز ' مقاله اي به قلم رييس موسسه ماركسيسم دانشگاه اقتصاد پكن تحت عنوان ' مرگ قذافي پايان دوره استبداد نيست ' درج كرد و به بررسي اوضاع ليبي و كشورهاي منطقه قذافي پرداخت .
نويسنده در بخشي از اين نوشته با انعكاس واكنش برخي از مقامات غربي و سازمان ملل در خصوص مرگ قذافي مي افزايد: گويا غرب مرگ قذافي را پايان ديكتاتوري و استبداد در ليبي فرض كرده است.
ولي سوال اين است كه كشوري كه 42 سال در چارچوب نهادهاي استبدادي و خوي خصلت قبيله اي هدايت و رهبري شده است آيا ممكن است با مرگ سمبل و رهبر اين سيستم تغيير ماهيت دهد؟ نويسنده سپس با اشاره با نمونه افغانستان و عراق و مورد اخير در مصر مي نويسد، اين تجربه ها نشان مي دهد كه سخنان رهبران غربي غير منطقي و يك ادعايي بيش نيست.
نويسنده اين مقاله در ادامه با طرح سوال ديگري كه پس چرا كشورهاي غربي در خصوص مسايلي كه احاطه كامل بر جوانب آن ندارند با اين صراحت اظهار نظر مي كنند؟ مي افزايد: به نظر مي رسد موضوع دخالت كشورهاي غربي در اين گونه مسايل با توجه به منافع آنان شكل مي گيرد، چنانچه در برخي از موضوع ها دخالت و در مقابل همان موضوع در كشوري كه دوست غرب باشد سكوت اختيار مي كنند.
مقاله گلوبال تايمز با انتقاد از رويكرد دوگانه غرب در قبال مسايل حقوق بشر از زمامداران غربي با طرح سلسله پرسش هايي از جمله مي پرسد:
' چرا اعتراض هاي مردمي در كشورهاي غربي ( آمريكا و انگليس ) هرج و مرج خوانده مي شود ولي همين اعتراض ها در كشورهاي ديگر تحت عنوان مطالبات مردمي از حكومت ها مورد توجه و تبليغ قرار مي گيرند؟'
' چرا اقدامات پليس در لندن اقدام در جهت اعاده نظم عمومي در اجتماع معرفي مي شود اما در كشورهاي ديگر اين اقدامات تعرض به حقوق بشر خوانده مي شود؟ '
' چرا آمريكا به بهانه مبارزه با تروريسم و كشتن بن لادن به پاكستان حمله و در آنجا عمليات نظامي مي كند، اما تبهكاران و تروريست هاي بين المللي با بهانه پناهندگي مي توانند در كشورهاي غربي پناه گرفته و مورد حمايت قرار گيرند؟'
گلوبال تايمز درباره علت اين رفتارهاي دو گانه از سوي غرب تاكيد كرد: علت اصلي توجه آمريكا به مسايل كشورهايي مثل ليبي ، عراق و افغانستان نه سيستم ديكتاتوري آنها بلكه مساله نفت و انرژي است.