88.06.29
"کَحَک" نام يک نوع شيريني است که از زمان ورود اسلام به مصر به عنوان شيريني عيد فطر مورد استفاده قرار گرفت.
مردم مصر پيش از آنکه براي نماز عيد فطر بروند روزه خود را با "کحک" مي گشايند.استفاده از اين شيريني عادتي اجتماعي است که با شادماني مذهبي در آميخته است.صاحب يک شيريني پزي درباره کحک به خبرنگار واحد مرکزي خبر در قاهره گفت: استفاده از کحک چنان رواج دارد که برخي حتي اقدام به پخت آن در منازل مي کنند در هر صورت کسي عيد فطر را بدون آن سر نمي کند.با توجه به استقبال مردم مصر از اين نوع شيريني، مغازه هاي شيريني پزي از يک روز قبل از عيد به پخت اين نوع شيريني اقدام مي کنند. پخت اين شيريني بر اساس تقاضا با کيفيت ها و قيمت هاي مختلف صورت مي گيرد. بنابراين فقيران و ثروتمندان از اين شيريني استفاده مي کنند و اين عادت اجتماعي را گرامي مي دارند.زني از خريداران کحک به خبرنگار ما گفت: ممکن نيست وارد خانه اي شوي و کحک عيد در آن نبيني. شايد کسي لباس عيد نپوشد اما کحک عيد را حتما تهيه مي کند.کحک در انواع مختلف پخته مي شود برخي از انواع آن ساده و برخي ديگر داراي مغز گردو يا پسته يا نارگيل است برخي به شکل مستطيل و برخي ديگر به شکل دايره اند اما به هر شکلي که باشند در يک زمان مصرف مي شوند: عيد سعيد فطر.از زمان ورود اسلام به مصر تاکنون مردم اين کشور کحک را به عنوان نماد مهمي از فرا رسيدن عيد فطر نگه داشته و به آن پايبند مانده اند.