ايرنا- وزير آموزش عالي و پژوهشي الجزاير،استفاده صلح آميز از فناوري هسته اي را از حقوق مسلم همه ملت ها از جمله ملت ايران دانست و افزود: جمهوري اسلامي مي تواند با موفقيت هاي علمي خود و در سايه دستيابي به فناوري هسته اي، به ديگر انرژي هاي مورد نياز نيز دست پيدا كند.
به گزارش ايرنا،' رشيد هارا اوبيا' روز شنبه درحاشيه سي و ششمين اجلاس عمومي دو سالانه يونسكو كه در مقر دايمي آن در پاريس برگزار شد،در ديدار با معاون رييس جمهوري و رييس سازمان ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي كشور مان،ابراز اطمينان كرد: چنانچه كشور مسلماني مثل ايران به دانش و دستاوردهاي علمي بالايي دست پيدا كند آنرا در اختيار ديگر كشورها نيز خواهد گذاشت.
اين مقام الجزايري افزود: در سفرهاي جداگانه اي كه طي ساليان اخير به جمهوري اسلامي داشته و ازشهرهاي مختلف آن نيز ديدن كرده ام از توسعه و آباداني كشور و پيشرفت هاي حاصله در عرصه هاي مختلف در آن شگفت زده شده و آنرا مايه مباهات و غروري براي همه كشورهاي اسلامي در منطقه و جهان مي دانم.
وزير آموزش عالي الجزاير با بيان اينكه دو كشور مسلمان از مواضع يكساني نسبت به يكديگر در زمينه هاي مختلفي برخوردار بوده واز حمايت هاي لازم درمجامع جهاني يكديگر را بهره مند مي سازند،افزود: ضروري است كه حمايت هاي دو جانبه موجود ميان دو كشور دوست و مسلمان در عرصه هاي مختلف به قوت ادامه داشته باشد.
وي همچنين روابط دو كشور ايران و الجزاير در زمينه هاي مختلف اعم از سياسي، اقتصادي،اجتماعي، فرهنگي و غيره را رو به توسعه دانست و خاطرنشان ساخت: ضروري است با اتخاذ راهكارها و تدابير لازم ، زمينه هاي توسعه همكاريهاي همه جانبه بيشتري ميان دو كشور فراهم شود.
هارا اوبيا، با اشاره به مقوله روبه رشد صنعت پاك ،بزرگ و بدون آلاينده گردشگري ميان دو كشور ، تصريح كرد: شرايط ايجاب مي كند كه دو كشور تاريخي و فرهنگي ايران و الجزاير ، وراي روابط رسمي و سياسي خود ، در زمينه گردشگري و صنايع دستي نيز بسترهاي لازم را براي تبادل فرهنگي در چارچوب گردشگران ايجاد كنند.
وي تاكيد كرد: خيلي ها از واقعيات و پيشرفت هاي حاصله در ايران ظرف ساليان اخير مطلع نيستند و تنها در صورت سفر به جمهوري اسلامي است كه شهروندان ديگر كشورها با تسهيلات و امنيت كافي موجود در ايران در زمينه هاي گردشگري آشنا خواهند شد.
وزيرعلوم و پژوهش هاي علمي الجزاير افزود: بهتراست رفت و آمدهاي گردشگران و شهروندان ميان دو كشور را ساماندهي كنيم تا بدين طريق مردمان دو كشور به طور متقابل از يكديگر كسب اطلاع كرده و آشنايي پيدا كنند.
وي با بيان اينكه با عمق وجود به ايران عشق ورزيده و نسبت به آن نيز احساس خوبي دارد،گفت: سفرهاي متعددي كه به ايران داشته ام فرصتي فراهم كرد تا علاوه بر انجام برخي ديدارها ، از نزديك با مواريث تاريخي كهن و معاصر ايران آشنا شوم.
معاون رييس جمهوري و رييس سازمان ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي كشورمان نيز در اين ديدارخاطرنشان كرد: ايران همواره در طول تاريخ منادي صلح و عدالت جهاني بوده و امروزه نيز رهبري جمهوري اسلامي و رييس جمهور كشورمان نيز برضرورت برقراري صلح و عدالت پايدار در جهان تاكيد دارند.
روح الله احمدزاده با اشاره به دستاوردهاي ارزشمند علمي كشورمان ظرف ساليان پس از انقلاب شكوهمند اسلامي به رهبري امام راحل ( ره)، اظهارداشت: ايران توانسته است در سايه تلاش و ايثارگريهاي جوانان و نخبگان كشور قله هاي رفيع علم و دانش را دركوتاه ترين زمان ممكن درنورديده و به دستاوردهاي خوبي نيز دست پيدا كند كه پيشرفت هاي علمي در زمينه نانو و بيوتكنولوژي، شبيه سازي ، بومي سازي دانش فناوري صلح آميز هسته اي و علوم هوا و فضا از جمله آن مي باشد.
معاون رييس جمهوري كشورمان با اشاره به دستاوردهاي علمي بزرگ موجود در كشور به طرف الجزايري خود گفت: جمهوري اسلامي ايران مايل است تا تجربيات علمي و فني روز خود را به كشورهاي جهان از جمله كشورهاي دوست مسلمان صادر كند.
احمدزاده با بيان اينكه دو كشور ايران و الجزاير از اشتراكات فرهنگي، ديني و تاريخي مشابه زيادي برخوردار مي باشند، خاطرنشان كرد: دوكشور از زمينه هاي لازم براي توسعه و تحكيم همكاريهاي دو جانبه فيمابين از جمله در زمينه هاي اقتصادي، فرهنگي ، اجتماعي و سياسي برخوردار مي باشند.
رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري كشورمان همچنين با اشاره به توانمنديهاي گردشگري دو كشور نيز گفت: جمهوري اسلامي علاقمند است در راستاي نيل به اهداف گردشگري خود ، هيات هاي گردشگري و تجاري الجزاير را براي آشنايي هر چه بيشتر با زيرساختارهاي گردشگري ، آثار و ابنيه هاي تاريخي ، مناظر و چشم اندازهاي كشور، مورد استقبال قرار داده و براي آنان برنامه ريزي كند.
وي از برگزاري هفته فرهنگي به عنوان زمينه مناسبي براي معرفي توانمنديهاي فرهنگي ، تاريخي، علمي و هنري دو كشور ياد كرده و برضرورت برگزاري آن تاكيد كرد.
احمدزاده،الجزاير را نيز همچون ايران كشوري تاريخي با آثار ديدني فراواني ياد كرد و گفت: ايران بويژه به لحاظ تجارب و اندوخته هاي علمي قوي در زمينه باستان شناسي،مرمت ، حفظ و نگهداري آثار تاريخي از آمادگي لازم براي همكاري با كشور دوست الجزاير در اين عرصه نيز برخوردار است.
رييس سازمان ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي كشورمان به منظور شركت در سي و ششمين اجلاس يونسكو عصر روز گذشته (جمعه) وارد فرانسه شد.
سي و ششمين اجلاس يونسكو كه از 25 اكتبر شروع شده تا 10 نوامبر سالجاري ميلادي ادامه مي يابد.
نمايندگان بيش از190 كشور جهان در اين دور از اجلاس يونسكو دور هم گرد آمده اند.