خبرگزاري آريا-با كشته شدن ديكتاتور ليبي هر روز ابعاد تازه اي از رسوايي هايي آمريكا و ناتو در ماجراي قتل قذافي آشكار مي شود.
رسوايي آمريكا در ماجراي قتل قذافي
افشاي نحوه هدف قرار دادن كاروان خودروهاي قذافي از سوي نيروهاي ناتو، با وجود توافق شوراي انتقالي براي خروج امن اين كاروان از ليبي، احتمال دخالت دولت آمريكا در قتل ديكتاتور ليبي را قوت بخشيد.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاي آريا ، منابع محلي در شهر مصراته ليبي تاكيد كردند، معمر قذافي روز پنج شنبه بيستم اكتبر 2011 بر اساس توافقي كه با شوراي انتقالي براي خروج از ليبي صورت گرفته بود، با نشان "پرچم سفيد" درحال ترك اين كشور بود.
با اين حال اين كاروان از سوي نيروهاي ناتو هدف قرار گرفت.
منابع محلي تاكيد كردند كه خبرنگاران و روزنامه نگاران از رسيدن به محل حادثه منع شدند تا حاضران در صحنه بتوانند مدارك موجود و پرچمهاي سفيد را پنهان كنند.
با افشاي اين ماجرا، اين سئوال اكنون مطرح شده است كه آيا "هيلاري كلينتون" وزير امورخارجه آمريكا از مسأله آتش بس و توافق شوراي انتقالي با قذافي آگاه بود؟
كلينتون در نوزدهم اكتبر يعني يك روز قبل از قتل قذافي در ليبي با گروه هاي مسلح ديدار كرد.
ديدار كلينتون از ليبي همزمان با پيشروي نيروهاي وابسته به شوراي انتقالي در بني وليد و سرت ، نخستين سفر يكي از مقام هاي كاخ سفيد در پي سقوط قذافي ديكتاتور مخلوع ليبي بود . كلينتون طي اين سفر ضمن ملاقات با مقامات شوراي ملي انتقالي ليبي از جمله مصطفي عبدالجليل رهبر شوراي انتقالي ،محمد جبريل رئيس كميته اجرايي و ديگر مقامات اين كشور ، بر حمايت واشنگتن از شوراي انتقالي ملي تاكيد كرد و اطمينان داد دولت آمريكا در زمينه بازسازي تاسيسات زيربنايي ، درمان مجروحان جنگي و شناسايي و جمع آوري موشك هاي ضدهوايي مفقود شده ،در كنار شوراي انتقالي ليبي خواهد بود .
بنابراين درصورت توافق شوراي انتقالي با قذافي براي خروج امن او و افرادش از ليبي و آگاهي كلينتون از اين ماجرا؛ هدف قرار دادن خودروهاي كاروان قذافي با هواپيماي بدون سرنشين درحاليكه اين خودروها پرچم سفيد حمل مي كردند، نقض آشكار قوانين بين المللي و بويژه معاهده ژنو، و جنايت جنگي بشمار مي آيد.
پيش از اين منابع خبري تاكيد كرده بودند كه حمله يك هواپيماي بدون سرنشين آمريكا به كاروان قذافي، به انقلابيون فرصت داد معمر قذافي را به چنگ بياورند.
به گزارش منابع دفاعي در ليبي ، هواپيماهاي بدون سرنشين آمريكايي و جنگنده هاي فرانسوي قصد داشتند به 80 خودرو متعلق به طرفداران معمر قذافي كه در حال فرار از شهر سرت بودند ، حمله كنند كه موفق نشدند، سپس انقلابيون ليبي با حمله به اين خودروها موفق شدند نيروهاي معمر قذافي ديكتاتور ليبي و همچنين شخص قذافي را بكشند.
اين در حالي است كه مارك تونر سخنگوي وزارت امور خارجه آمريكا روز پنجشنبه اعلام كرده بود جزئيات مرگ معمر قذافي نامشخص است.
فاش شدن نامه قذافي به برلوسكوني
پس از مرگ ديكتاتور ليبي رسانه هاي ايتاليا متن نامه اي منسوب به " معمر قذافي " خطاب به`سيلويو برلوسكوني` نخست وزير اين كشور را منتشر كردند.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري آريا، " معمر قذافي " اوايل ماه اوت در نامه اي به " سيلويو برلوسكوني " خواسته بود با ميانجيگري، مانع بمباران ليبي و قتل عام مردم از سوي ناتو و متحدان اين پيمان شود. رسانه هاي ايتاليايي به نقل از پايگاه اينترنتي هفته نامه فرانسوي `پاريس مچ` نوشتند : قذافي در آخرين پيام خود به برلوسكوني نوشته است : مخالف جنگ بودي و به همين دليل تو را
سرزنش نمي كنم. زيرا مي دانم موافق چنين اقدام نبودي كه افتخاري براي ايتاليا نيست. فكر مي كنم امكان بازگشت و عمل به منافع دو كشور را داريد.
سازمان ملل قتل قذافي را جنايت جنگي مي داند
سازمان ملل متحد اعلام كرد قتلهاي صورت گرفته از سوي انقلابيون و نيروهاي طرفدار معمر قذافي در آخرين روز جنگ در شهر سرت در ليبي ، جنايت جنگي محسوب مي شود .
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري آريا به نقل از خبرگزاري فرانسه ، آيان مارتين رئيس هيات سازمان ملل در ليبي ضمن استقبال از طرحهاي شوراي ملي انتقالي ليبي براي انجام تحقيقات درباره ترورهاي اخير در اين كشور گفته است كه كشتار صورت گرفته در شهر سرت جنايت جنگي محسوب مي شود .
مارتين افزوده كه درباره نحوه كشته شدن معمر قذافي و پسرش معتصم نيز بايد تحقيق صورت گيرد .
قتل قذافي اهداف شوراي انتقالي ليبي را زير سوال مي برد
در همين حال استاد دانشگاه هوارد آمريكا مي گويد قتل ديكتاتور مخلوع ليبي اهداف شوراي انتقالي ليبي را زير سوال برده است .
عبدالكريم بانگورا استاد دانشگاه هوارد در واشنگتن مي افزايد: به رغم آنكه شوراي انتقالي ليبي خواستار بازداشت قذافي بوده است اما قتل وي نشان مي دهد كه اين شورا نتوانسته گروههاي مسلح در ليبي را كنترل كند.
به گفته بانگورا هنوز معلوم نيست كه چرا قذافي پس از بازداشت به قتل رسيد اما اگر شوراي انتقالي ليبي خواستار كشته شدن وي بوده است اين بحث ديگري است .
وي تاكيد كرده شوراي انتقالي ليبي در راستاي دفاع از حقوق بشر تلاش مي كند و ترور قذافي نشان مي دهد كه اين شورا از اهداف خود دور شده است .
قذافي به دست انقلابيون كشته نشد
اين گزارش در حالي است كه براهيم دباشي معاون نماينده شوراي ملي انتقالي ليبي در سازمان ملل متحد مي گويد: طبق تحقيقات اوليه ؛ معمر قذافي ديكتاتور سابق ليبي به دست انقلابيون كشته نشده است .
به گزرش سرويس بين الملل خبرگزاري آريا به نقل از فرانس پرس ، دباشي مي افزايد: انقلابيون پس از دستگيري قذافي هيچ گلوله اي به سوي وي شليك نكردند . قذافي روز 20 اكتبر در شهر سرت در شمال ليبي پس از 2 ماه متواري بودن ، دستگير و اندكي بعد كشته شد و جسدش به همراه جسد پسرش معتصم شامگاه 24 اكتبر مخفيانه در محلي نامعلوم در بيابان دفن شد .
دباشي ادامه مي دهد: طبق تحقيقات و اطلاعاتي كه تاكنون به دست آمده است ، قذافي هنگام دستگيري به علت درگيري طرفدارانش با انقلابيون از ناحيه شكم و سر مجروح بود و پس از انتقال به بيمارستاني در مصراته درگذشت .
تصيميم شوراي ملي انتقالي ليبي براي محاكمه قاتلان قذافي
از سوي ديگر شوراي ملي انتقالي ليبي از اراده خود براي محاكمه قاتلان قذافي خبر داده است.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري آريا به نقل از فرانس 24 ، شوراي ملي انتقالي ليبي اعلام كرده است ، براي محاكمه قاتلان معمر قذافي ديكتاتور معدوم اين كشور مصمم است.
مصطفي عبد الجليل رئيس شوراي ملي انتقالي ليبي اعلام كرده، درباره چگونگي مرگ معمر قذافي كميته تحقيق تشكيل مي دهد.
تحليل آريا:
با مرگ سرهنگ "معمر محمد عبدالسلام قذافي " ديكتاتور ليبي ، سرانجام سايه سلطه 42 ساله او نيز از سر مردم ليبي رفت و شادي به خانه هاي آنان آمد . "معمرقذافي " در سال 1942 در روستايي در شهر سرت به دنيا آمد . جايي كه 70 سال بعد در انجا با خشم انقلابي مردمش مواجه شد و در نهايت نيز در همانجا كشته شد.
نحوه كشته شدن قذافي و اينكه چه كسي اورا كشت معمايي است كه همچون زندگي و حكمراني وي در ليبي ، در پرده ماند تا رمز گشاي واقعيات آشكار و نهان پشت پرده اي كه تنها ديكتاتور از آن آگاه بود ، نشود . در كارنامه 4 دهه ديكتاتوري قذافي انچه بيشتر از هر چيزي نمود دارد ، سيستم بسته و مخوف اطلاعاتي وي و همچنين حاكميت زور ، سركوب و كشتار بوده است. كشتار دهها هزار ليبيايي كه ساليان متمادي در فضاي تنگ و بسته ليبي گذران عمر كرده بودند، پيامد مقابله خونين " سرهنگ " با مردمش بود. اين همه درسايه حمايتهاي نهان و آشكار غرب از ديكتاتور ليبي صورت گرفته بود.
غرب همواره به عنوان مولد و نيروي محركه ديكتاتورها، طالبان ها خلق كرده است و در ظهور و سقوط ديكتاتورها نقشي محوري داشته است تا از رهگذر آنان اهداف سلطه جويانه خود را جامه عمل بپوشاند و از كانال اين ديكتاتورها منطقه نفت خيز خاورميانه را غارت نمايد .قذافي نيز از آن دسته از مهره هاي غربي بود كه در جامعه عقب نگاه داشته شده ليبي به دنيا آمد،در آنجا رشد كرد و با تكيه بر غرب و حمايتهاي آن سايه سنگين خود را بر نسل هاي ليبي حاكم كرد و سرانجام نيز با فريب غرب در برابر ملتش ايستاد و خشم آنان را به جان خريد .
با بسته شدن پرونده فذافي ، صدها و بلكه هزاران سوال بي پاسخ همچنان در اذهان باقي مي ماند كه با دفن وي و حذف او از اين كره خاكي ، نظام سلطه غرب تنها طرفي است كه از بي پاسخ ماندن اين سوالات خوشنود بوده است . چراكه با كشته شدن سرهنگ در واقع اطلاعات جامع و فراگير وي از عملكرد پشت پرده قدرتها كه تنها وي قادر به بازگو و افشاي آن بود از ميان رفت و ملتي را با خرابي هاي بر جاي مانده از خشونت توامان ديكتاتور و نيروهاي ناتو مواجه نمود .
به گفته ناظران، مرگ قذافي موجب شد قدرتهاي دنيا و بويژه آمريكا از افشاي برخي حقايق رسوا كننده از زبان او در جريان بازداشت و محاكمه رهايي يابند؛ به همين دليل آنها با تدارك اين سناريو قذافي را با اطلاعاتي كه طي چند دهه ديكتاتوري در اختيار داشت، به كام مرگ فرستادند.