واحد مرکزی خبر- یک روزنامه نگار تلویزیونی مستقل مصری گفت حاکمان نظامی کنونی مصر در ظلم و ستم به مردم و جلوگیری از آزادی بیان و رسانه ها، دست کمی از رژیم سابق ندارند.
به گزارش شبکه تلویزیونی بی بی سی، استیفن ساکور مجری برنامه هارد تاک این شبکه که به مصر سفر کرده است، در قاهره با یوسری فودا، روزنامه نگار محقق مصری که برنامه تلویزیونی خود را در اعتراض به رفتار ظالمانه حاکمان نظامی مصر، تعطیل کرده است به گفتگو نشست.
وی در مقدمه این گفتگو گفت یوسری فودا که برنامه ای تحت عنوان quotation mark آخرین کلام quotation mark در شبکه خصوصی ماهواره ای داشت در این برنامه تلاش می کرد، ضمن مصاحبه با ژنرال های ارشد مصر که عضو شورای نظامی حاکم بر مصر بودند، سؤال های بسیار مستقیم، انتقادی و قاطع از آنان در این برنامه تحقیقاتی، بپرسد.
البته وی در این کار موفقیت چندانی به دست نیاورد زیرا هم اکنون کشور مصر، تحت قانون وضع فوق العاده اداره می شود و کسانی که اظهاراتی انتقادی علیه حاکمان نظامی این کشور مطرح کنند، ممکن است با محاکمه نظامی و حتی حبس روبرو شوند.
سوکور در ادامه پرسید آیا قدرتهای ظالم و سرکوبگر، بار دیگر بر ارکان حکومت مصر استیلا یافته اند؟ فودا در پاسخ گفت پس از پخش چند قسمت از برنامه آخرین کلام از شبکه ماهواره ای یاد شده، حاکمان نظامی مصر بر نجیب سویرس، یکی از ثروتمندترین تاجران مصری و صاحب شبکه ماهواره ای خصوصی که من در آن کار می کردم فشار آوردند که من باید با خودسانسوری، بخش های مهمی از برنامه گزارش تحقیقاتی خود را حذف کنم که من نیز با این درخواست به شدت مخالفت کردم و در اعتراض به این فشارها گفتم، یا من، کلِ برنامه خود را پخش می کنم یا آن را اصلاً نشان نمی دهم.
ساکور پرسید آیا حتی شخصی با ثروت و قدرت صاحب شبکه ماهواره ای که شما در آن کار می کردید قادر نبود در برابر حاکمان نظامی مصر بایستد و از شما حمایت کند؟ فودا پاسخ داد، هیچکس در مصر قادر نیست در مقابل حکام نظامی این کشور قد علم کند، زیرا هر کس در مصر حد مشخصی دارد که نمی تواند از محدوده آن پا فراتر گذارد.
وی افزود، علت این که من برنامه خود را به طور داوطلبانه لغو کردم این بود که دیده بودم که نظامیان مصر، حتی پس از پیروزی انقلاب مردمی در این کشور، با مسلسل و سلاح های مرگبارِ دیگر، وارد استودیوهای تلویزیونی مصر شده بودند تا این استودیوها را با زور مطیع فرامین خود کنند و من نمی خواستم این اتفاق برای استودیوی شبکه ماهواره ای ما بیفتد.
وی در خاتمه افزود، رژیم مبارک و رژیم نظامی کنونی حاکم بر مصر، هر دو برای این کشور زیانبار هستند، اما رژیم حسنی مبارک به علت تجربیات و سوابقی که داشت، تلاش بیشتری می کرد که ظاهرسازی کند و از دخالت مستقیم نظامی در امور رسانه ها پرهیز کند.
این در حالی است که حاکمان کنونی مصر که حتی قادر به حفظ ظواهر نیستند، برغم چنین برخوردهای خشنی با خبرنگاران و شبکه های تلویزیونی این کشور دارند، هنوز هم ادعا می کنند که از انقلاب مردم مصر حمایت می کنند، که برای من هرگز این ادعای آنان قابل باور نیست.