رسالت- با مرگ معمر قذافي ديكتاتور ليبي حقايق زيادي در خصوص ارتباطات ميان غرب و وي منتشر شده است.البته يكي از اهداف ناتو در كشتن بدون محاكمه قذافي عدم افشاي بسياري از حقايق پشت پرده ميان ناتو و وي بود.حقايقي كه از خيانتهاي ايالات متحده و اتحاديه اروپا عليه كشور ليبي و انقلابيون ليبي پرده بر مي دارد.
قذافي نيز همانند صدام به وعدههاي برلوسكوني و ساركوزي كه اينك به دشمنان خوني وي تبديل شدهاند دل خوش كرده بود. سرگرد ايليا كورنيف يكي از مشاوران نظامي قذافي در مصاحبه با روزنامه اركونيسي، علل شكست قذافي را بررسي كرده است.وي كه سفرش را به ليبي داوطلبانه توصيف كرده، توضيح ميدهد كه در بدو ورود به ليبي مسئوليت آموزش گردان 22 تحت فرماندهي خميس قذافي را عهده دار شده و تجربيات جنگ عليه چچن را به سربازان ليبيايي منتقل ميكرده است.كورنيف از جمله علل اصلي شكست قذافي را ناتواني وي در فهم و درك واقعيت ميداني ليبي، نفهمي قذافي نسبت به متغيرهاي سياسي و بينالمللي، تداوم اتكاء به وعدههاي رهبران اروپا، خيانت افسران و سياستمداران ليبي به قذافي و بالاخره جنگ موثر رسانهاي غرب عليه قذافي توصيف كرده است. كورنيف معتقد است كه قذافي برخلاف رهبر كره شمالي در جنگ با ناتو دودل بود و همانند صدام به وعدههاي برلوسكوني و ساركوزي كه اينك به دشمنان خوني وي تبديل شدهاند دل خوش كرده بود.
مسئله مهمي كه بايد مدنظر قرار داد به نقش كشورهاي غربي در كشته شدن قذافي باز مي گردد.اينكه كشورهايي مانند ايالات متحده آمريكا،فرانسه ، ايتاليا و انگليس به شدت از زنده ماندن قذافي در ترس و وحشت بودند.در اين خصوص يك نشريه فرانسوي در گزارشي فاش كرد كه آمريكا و فرانسه قبل از كشته شدن معمر قذافي به اين توافق رسيدند كه وي نبايد از درگيريهاي اين كشور زنده بيرون بيايد. «قذافي از سوي واشنگتن و پاريس محكوم به مرگ شد» اين تيتر گزارش «كلود آنجلي» در شماره 26 اكتبر نشريه فرانسوي «لو كنر آنشنه» است كه در زير به بخشهايي از آن اشاره ميشود كه از توافق قبلي آمريكا و فرانسه براي كشتن قذافي پرده بر ميدارد:
اوباما و ساركوزي از ترس افشاي اسرار و در هراس از اينكه «معمر قذافي» در جريان محاكمه در دادگاه بينالمللي لاهه زياد حرف نزد [و اسرار خود را فاش نكند]، نميخواستند كه وي از ليبي زنده بيرون بيايد.بر اين اساس يكروز قبل از كشته شدن قذافي، يك سرهنگ از پنتاگون با يكي از رابطان خود در دستگاه اطلاعات نظامي فرانسه كه مأمور پيگيري پرونده قذافي و رهگيري او در ليبي بوده است و هماكنون نيز از ژنرالهاي ارشد دولت اوباماست، تلفني تماس گرفته و گفته است كه قذافي به واسطه رهگيري هواپيماهاي بدون سرنشين آمريكايي «پريداتور»، در منطقهاي در شهر سرت محاصره شده و نبايد او را از دست داد. وي سپس گفته است كه اگر قذافي زنده بماند به يك «بمب اتم واقعي» تبديل خواهد شد.
پس از اين سخنان مخاطب وي در دستگاه اطلاعات نظامي فرانسه نيز درمييابد كه كاخ سفيد ديگر حكم خود را درباره قذافي صادر كرده و بايد در همين مرحله از حضور قذافي در دادگاه بينالمللي و به جريان افتادن روند احتمالي محاكمه وي ممانعت به عمل بيايد.علاوه بر اين، از چند روز قبل از اين، كماندوهاي نيروهاي ويژه آمريكايي و فرانسوي به صورت مشترك در تلاش براي شكار و به دام انداختن قذافي بودند. در پاريس در مركز برنامهريزي و هدايت عمليات (CPCO)، در اداره اطلاعات نظامي (DRM) و در بخش عمليات سازمان اطلاعات جاسوسي فرانسه (DGSE)، شمار زيادي از افسران با كمك تعدادي از اعضاي فرماندهي عمليات ويژه (COS) نظاميان حاضر در سرت را مورد ارزيابي قرار دادند.
هدف آنها از اين امر كمك به واحدها و يگانهاي شوراي ملي انتقالي ليبي بود كه در آن زمان منطقه به منطقه در شهر سرت مستقر شده بودند. حتي برخي افراد اين گروه به قدري نزديك محل درگيري بودند كه چند نفر از نيروهاي آن اعلام كردند كه قذافي هماكنون به اسارت نيروهاي مخالف در آمد.
در آن زمان تنها يك فرمول از سوي سازمان اطلاعات جاسوسي فرانسه ارائه ميشد و آن اينكه «قذافي نبايد فرار كند».