ایرنا- ' حسني محلي' كارشناس برجسته مسايل خاورميانه تركيه رخدادهاي ليبي را نه يك انقلاب بلكه اشغال يك كشور دانست.
وي امروز در مقاله اي در روزنامه ' آكشام' تركيه نوشـت: در ليبي انقلابي رخ نداده است، بلكه اين كشور توسط كشورهاي غربي كه منجر به مرگ 50 هزار نفر و وارد آمدن 500 ميليارد دلار خسارت شد اشغال شده است.
وي با تاكيد بر اينكه كشورهاي غربي از مدت ها پيش طرح اشغال ليبي را برنامه ريزي كرده بودند، افزود: ديدارهاي رهبران كشورهاي غربي از ليبي و پذيرايي از 'معمر قذافي' در كشورهاي خود نيز جزئي از اين برنامه ها بود.
محلي در مقاله خود نوشت: 'قذافي' بازيچه دست كشورهاي غربي قرار گرفت و تمامي اسرار خود را با آنان در ميان گذاشت و اكنون نيز تمامي ياران قذافي يا به غرب پناهنده شده اند و يا اينكه با آنان همكاري نزديكي را آغاز كرده اند.'
وي با اشاره به اينكه تمامي اعضاي 'شوراي موقت ملي ليبي' را همكاران سابق قذافي تشكيل مي دهند، افزود: ' موسي كوسا' وزير امور خارجه پيشين ليبي، كه 40 سال اين پست را در اختيار داشت پس از آغاز ناآرامي ها در ليبي به انگليس پناهنده شد و 'عبدالفتاح يونس' كه از 40 سال قبل در كنار قذافي قرار داشت سازماندهي نيروهاي مسلح مخالفان را عهده دار بود كه سپس از سوي اسلامگرايان افراطي به قتل رسيد.
اين كارشناس امور خاورميانه با اشاره به اينكه صدها و هزاران نكته مهم در رخدادهاي ليبي نهفته است، مي نويسد: كشورهاي غربي در حال حاضر در رقابت با يكديگر براي تقسيم منابع زيرزميني ليبي هستند ، به عنوان مثال شركت 'توتال' فرانسه 30 درصد، شركت انگليسي 'بي.پي' 25 درصد و شركت نفتي 'اني' ايتاليا 15 درصد منابع نفتي ليبي را در اختيار گرفته اند و آمريكا نيز در تلاش مسلح كردن مجدد ارتش ليبي است.
وي با اشاره به منابع عظيم گاز ليبي و طمع كشورهاي اتحاديه اروپا براي در اختيار گرفتن اين منابع در مقاله خود مي نويسد: با ارسال منابع نفت ليبي به ايتاليا از طريق خط لوله و الحاق منابع گاز الجزاير و مصر به اين خط لوله، روسيه به عنوان تنها تامين كننده گاز اروپا ديگر مطرح نخواهد بود و اين مساله نيز اهميت رخدادهاي ليبي و واقعيات پشت پرده آن را بيش از پيش آشكار مي سازد.
اين روزنامه نگار ترك مي نويسد: در حال حاضر نمايندگان تمامي شركتهاي بزرگ امپرياليستي و نيز جاسوسان غربي و در راس آنها سازمانهاي 'سيا' و 'اينتليجنت سرويس' در ليبي مستقر شده اند و آمريكا در پي ايجاد مجدد پايگاه خود در اين كشور است و حتي دفاتر سازمانهاي جاسوسي آمريكا و انگليس در طرابلس تاسيس شده است.
وي در ادامه مقاله خود نوشت : در طرح كشورهاي غربي، ايجاد ناامني و اغتشاش در ليبي و سپس بركناري 'قذافي' از قدرت، نخستين مرحله از اين طرح بود كه اكنون اجرا شده است و آنها اكنون در پي اجراي مراحل بعدي طرح خود هستند.
محلي مي نويسد : كشورهاي غربي بعد از تقسيم منابع غني نفت و گاز ليبي در مسير اضمحلال خصايص اخلاقي مردم اين كشور با تكيه بر ' دمكراسي' صادراتي غربي به ليبي تلاش خواهند كرد و تاكنون گامهايي نيز در اين راه برداشته اند. به نظر وي به نمايش گذاشتن جسد 'قذافي ' كه با عرف و عادات مردم ليبي و اصول دين اسلام منافات دارد در اين راستا و براي به فراموشي سپردن ارزشهاي اخلاقي مردم اين كشور صورت گرفت.
اين كارشناس امور خاورميانه با اشاره به سفرهاي مقامات غربي از جمله رييس جمهوري فرانسه و وزراي امور خارجه آمريكا و انگليس به ليبي در سالهاي اخير و مدح و ثناي آنان نسبت به قذافي نوشت: آنان با كشتن 'قذافي' سعي در به فراموشي سپردن بوسيدن دست قذافي از سوي 'برلسكوني' و مدح و ثناي قذافي از سوي رهبران غربي دارند.
وي در پايان مقاله خود نوشت: 'آنكه از شيطان طلب ياري بكند روزي روح خود را تسليم ابليس مي كند و اسير او مي شود كه اين نكته را قذافي فراموش كرده بود.'