خبرگزاري دانشجويان ايران - يكي از انقلابيون سابق ليبي مدعي شد كه جنگ هوايي ناتو در اين كشور نيروهاي وابسته به معمر قذافي را از دستيابي به انبارهاي مخفي گاز خردل در طول قيام 9 ماهه مردمي در اين كشور بازداشته است.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، به نوشته روزنامه ديلي تلگراف، يكي از انقلابيون سابق ليبي كه به يك واحد ويژه ضد سلاحهاي شيميايي تعلق داشته ادعا كرده است كه ذخاير شيميايي از ابتداي درگيري در ليبي به شدت تحت نظر بودهاند.
در اين ميان يك فرمانده دستگير شده وابسته به نيروهاي وفادار به معمر قذافي اظهار داشت كه تهديد حملات هوايي سبب شده نيروهاي امنيتي وابسته به ديكتاتور ليبي نتوانند به اين ذخاير دست پيدا كنند.
اين ادعاها در حالي مطرح شدند كه شوراي ملي انتقالي ليبي فاش ساخت رژيم قذافي در صحرايي در اين كشور دو انبار مخفي سلاح شيميايي داشته كه اين انبارها علاوه بر يك انبار ديگري بودند كه چندين سال پيش به سازمان ملل اعلام شدند.
در طول جنگ در ليبي انقلابيون اين كشور نگران بودند كه قذافي عليه آنها سلاحهاي شيميايي به كارگيرد ودر مقطعي نيز ماسكهاي گاز را ميان هزاران تن از انقلابيون در شهر مصراته توزيع كردند.
يوسف صفيالدين، يك كارشناس ليبيايي كه عضو واحد ويژه ضد سلاحهاي شيميايي در شهر بنغازي بوده اظهار داشت كه يكي از اين انبارها حاوي سلاحهايي بوده كه به گفته وي براي كاربرد سريع نظامي آماده بودند.
وي افزود: در هر دو اين تاسيسات جديدا كشف شده گاز خردل ايمن سازي شده بود.
وي عنوان داشت كه در طول جنگ در ليبي جاسوسهاي ليبيايي و ناتو جادههاي منتهي به اين انبارها را تحت نظر داشتند.
پيش از اين قذافي يكي از تاسيسات حاوي سلاحهاي شيميايي خود را واقع در بيابان الجفرا واقع در نزديكي شهر وادان در مركز ليبي به جامعه جهاني فاش ساخته بود اما دو تاسيسات ديگر را از نظر سازمان ملل مخفي نگاه داشته بود.
مسئول سابق امنيت داخلي قذافي كه اكنون در مصراته زنداني است اظهار داشت: قذافي سريعا مساله استفاده از سلاحهاي شيميايي را كنار گذاشت. آمريكاييها اين سلاحها را از نزديك تحت نظر داشتند. ما نميتوانستيم نزديك آنها شويم.
وجود انبارهاي شيميايي جديد پس از آن فاش شد كه شوراي امنيت سازمان ملل از مقامات جديد ليبي تقاضا كرد اقدامات بيشتري براي محافظت از سلاحهايي كه پس از جنگ داخلي ليبي باقي مانده انجام دهند.
در اين ميان سلاحهاي شيميايي در كنار موشكاندازهاي ضد هوايي دوش پرتاب نگرانيهاي عمدهاي را ايجاد ميكرد.
اين اعتقاد وجود دارد كه گروههايي از كارشناسان غربي از جمله ماموران سازمان سيا در ليبي هستند و به شوراي ملي انتقالي كمك ميكنند تا ايمني سلاحهاي خطرناك را تامين كند.
رژيم قذافي پيش از اين برنامههاي تسليحاتي شيميايي و هستهاي را به پيش ميبرد اما پس از معامله با قدرتهاي غربي در سال 2003 از آنها دست برداشت.