يك روزنامه سوئيسي با اشاره به مسائل و مشكلات فراواني كه كشور ليبي بعد از خلاص شدن از شر قذافي ديكتاتور در پيش رو دارد، كوهي از تكاليف و مسئوليتها را در انتظار نخست وزير جديد اين كشور دانست.
به گزارش خبرگزاري مهر، روزنامه "تاگس انسايگر" در تحليلي نوشت: كوهي از تكاليف در انتظار نخست وزير جديد منتخب شوراي انتقالي ليبي است.
اين شخصيت كه يكي از دانشمندان ليبيايي است بايد بعد از پايان نبردهاي خونين در اين كشور شمال آفريقايي حالا يك آينده بهتري را براي مردم ايجاد كند. وي يك استاد دانشگاه و از تاجراني در ليبي مي باشد كه كمتر شناخته شده است. ورود او به عرصه سياست محمود جبريل يكي از معروفترين چهره هاي انقلابي ليبي را بركنار كرد.
حالا "عبدالرحيم الكيب" در برابر كوهي از تكاليف قرار دارد، بخصوص ساختن يك حكومت و زمينه سازي براي برگزاري يك انتخابات براي تشكيل مجمعي به منظور تعيين قانون اساسي كشوراز مهمترين مسئوليت هاي وي به شمار مي آيد.
به گفته شوراي انتقالي، الكيب يك مرد ميانه رو است كه نه ليبرال و نه اسلامگراست. وي فردي محترم است كه تجربياتش مي تواند در بازسازي كشور ليبي مورد استفاده قرار گيرد. اين دو ويژگي پيش شرطهاي مهمي براي انجام اقداماتي موفقيت آميز در يك كشور كه از نظر سياسي گرفتار جدايي و اختلاف بوده و اقتصادش بعد از سقوط يك ديكتاتور خونخوار در بد وضعيتي قرار دارد مي باشد.
الكيب بلافاصله بعد از انتخابش به عنوان نخست وزير ليبي در برابر خبرنگاران اظهار داشت كه او مي خواهد كشوري را بسازد كه به حقوق بشر احترام بگذارد و نقض حقوق انسانها را برنتابد. البته ما به زمان نياز داريم.
خلع سلاح كردن ليبي از تكاليف بسيار مهم پيش روي نخست وزير جديد اين كشور است. مخالفان بي شمار قذافي كه مسلح مي باشند بايد در يك ارتش حرفه اي گنجانده شده و با هم هماهنگ شوند.
الكيب يكي از طرفداران جنبش انقلابي و دموكراتيك در ليبي بود كه به عنوان يك فرد دانشگاهي و يك تاجر ثروتمند، شوراي انتقالي ليبي را نه تنها در زمينه مالي بلكه همچنين با تجربيات علمي و اقتصادي خود حمايت مي كرد.
وي در سال 1950 در طرابلس متولد شد. الكيب به عنوان يكي از اعضاي اپوزيسيون بيشتر عمر خود را در خارج از كشورش گذراند. وي در آمريكا در سالهاي 1980 مهندسي الكترونيك خوانده است. بعدها نيز در دانشگاههاي مختلفي از جمله در آمريكا و در طرابلس تدريس مي كرد. وي همچنين در امارات متحده عربي براي يك انستيتوي نفتي دولتي كار مي كرد.
نخست وزير جديد ليبي در سال 2005 يك شركت شخصي تاسيس كرد. آگاهي هاي وي در زمينه انرژي مي تواند براي بازسازي صنعت نفت ليبي مفيد واقع شود. توليد نفت اين كشور در هشت ماه گذشته و در جريان درگيريهاي مسلحانه در اين مختل شده بود.
الكيب بايد در ابتدا يك حكومت انتقالي بسازد. بر اساس تصميم شوراي انتقالي ليبي بايد حداكثر تا 23 نوامبر يعني يك ماه بعد از اعلام رسمي آزاد شدن ليبي اين كار انجام شود. اين حكومت انتقالي بايد انتخاب يك مجمع تعيين كننده قانون اساسي جديد در كشور را زمينه سازي كند كه حداكثر تا هشت ماه بعد بايد اين انتخابات برگزار شود. اولين انتخابات پارلماني بعد از دوره قذافي نيز بايد به زودي برگزار شود.