ایران دیپلماسی- فرمانده سابق گارد امنيتي حكومت قذافي گفت: قذافي قبل از دستگيري بسيار خشمگين بود، جيغ مي كشيد و نمي دانست چه بايد بكند.
به گزارش عصر ايران، "منصور ضو"در گفت وگو با خبرگزاري آناتولي تركيه اظهار داشت: قبل از حمله هوايي به كاروان حامل قذافي، در كنار او در خودرو نشسته بودم. ما قصد داشتيم به شهر جرف در جنوب شرقي ليبي برويم. قذافي فرار مي كرد چون ازمحاكمه خود واهمه داشت.
كاروان حامل قذافي در مسير خروج از شهر سرت ليبي مورد هدف حمله هوايي جنگنده هاي فرانسوي و هواپيماهاي بدون سرنشين آمريكا قرار گرفت. پس از آن قذافي به همراه شماري از همراهان خود از خودرو پياده شد و در كنار جاده موضع گرفت ولي در نهايت توسط شماري از انقلابيون كشف و بازداشت شد.
قذافي پس از دستگيري، در ميان انقلابيون دست به دست شد و مورد آزار و اذيت آنها قرار گرفت تا اينكه به دست آنها كشته شد.
معتصم از پسران قذافي هم زنده توسط انقلابيون دستگير شد اما پس از آن در حادثه اي نامعلوم به قتل رسيد.
جنازه هاي قذافي و فرزندش معتصم پس از كشته شدن به شهر مصراته منتقل شدند و پس از حدود يك هفته نمايش عمومي براي مردم، در محلي مخفي در صحراي ليبي دفن شدند.
فرمانده سابق گارد امنيتي در حكومت قذافي در حالي با خبرگزاري آناتولي مصاحبه مي كرد كه قبل از آن 8 ساعت بازجويي را پس داده بود.
وي افزود: اميدوارم محاكمه من عادلانه باشد . اين انقلاب و ديگر انقلاب ها خواهان برخورد عادلانه با همه هستند. از اينكه با قذافي همكاري مي كردم خوشحال نيستم . قدرت قذافي در چند ثانيه از بين رفت.
قذافي در روز 20 اكتبر گذشته در شهر زادگاه خود يعني سرت ليبي، به دست نيروهاي انقلابي بازداشت و به ضرب گلوله يكي از آنها كشته شد. قذافي پس از 42 سال حكمراني در موج 8 ماهه اعتراضات و انقلاب داخلي، سرنگون شد.
در همين حال هياتي از مقامات دولت موقت ليبي به نيجر سفر و با رئيس جمهور اين كشور ديدار كرد. نيجر همسايه جنوبي ليبي است و دولت آن با حكومت قذافي روابط بسيار خوبي داشت.
يكي از مهمترين موضوعات مورد بحث در اين ديدار، سرنوشت شماري از نزديكان قذافي حاضر در كشور نيجر بود.
هم اكنون حدود 30 نفر از مقامات بلندپايه حكومت قذافي به نيجر پناهنده شده اند كه مي توان به "ساعدي" از پسر قذافي اشاره كرد.
سيف الاسلام ديگر فرزند قذافي هم آخرين بار در نزديكي مرزهاي مشترك ليبي، نيجر و الجزاير مشاهده شد اما او همچنان سرگردان است.
سيف الاسلام از سوي دادگاه بين المللي لاهه نيز تحت تعقيب است.
يك مقام ارشد كشور نيجر اخيرا گفته بود اطلاعاتي درباره محل استقرار سيف الاسلام در اختيار نداريم و نمي دانيم او كجاست.
كشور نيجر تاكنون تسليم كردن ساعدي قذافي را به دولت ليبي يا سازمان ملل متحد رد كرده است.
هم اكنون صفيه همسر قذافي به همراه دختر ( عايشه) و دو پسرش (محمد و هانيبال) به الجزاير فرار كرده اند.
سيف العرب و خميس از ديگران پسران قذافي هم در ابتداي حملات ناتو عليه مواضع قذافي در ليبي، كشته شدند.