مهر- يكي از نامزدهاي انتخابات رياست جمهوري مصر با تاكيد بر اينكه شوراي نظامي بايد به روند واگذاري قدرت سرعت بيشتري بدهد، تاكيد كرد كه اسلامگراها در مصر نسبت به تونس موفقيت بيشتري را تجربه خواهند كرد.
به گزارش خبرگزاري مهر، "عبدالمنعم ابوالفتوح" از سياستمداران و نامزدهاي انتخابات رياست جمهوري مصر در گفتگو با روزنامه "فرانكفورتر آلگماينه" در پاسخ به اين پرسش كه عبور از دوران مبارك به دوران جديد در مصر چقدر طول مي كشد اظهار داشت: رژيم مبارك به انقلاب 1952 برمي گردد كه عميقا در كشور ما ريشه دوانده است. تنها نفرات در كشور ما جابجا شده اند، اما رژيم همچنان پا بر جا مانده است.
وي افزود: اولين موفقيت انقلاب اين بوده كه بيشتر از 50 حزب در كشور ما تاسيس شده و در ماههاي اخير در اتحاديه هاي كارگري، مطبوعات دولتي و دانشگاهها براي اولين بار و بدون نفوذ دولت انتخاباتي آزاد برگزار شده است. اما با اين حال موفقيت واقعي انقلاب بايد برقراري دموكراسي در كشور ما باشد.
وي تصريح كرد: بعد از انقلاب، طرحي ارائه شد مبني بر اينكه ارتش بايد در حكومت موقت مصر نقش تعيين كننده اي داشته باشد. اساس اين طرح بر مبناي اعتماد مردم به ارتش بنا شد، اما كم كم مشخص شد كه ارتش با وجود حس ميهن پرستي و تجربه اي كه داشت، اما به آرامي و بدون برنامه امور را پيش مي برد.
اين سياستمدار مصري در بخش ديگري از اين مطلب اظهار داشت: شوراي نظامي در زمينه سياسي دچار خطا شده است. من به عنوان يك كانديداي رياست جمهوري بار ديگر درخواست مي كنم كه شوراي نظامي روند امور را سرعت بخشيده و نظاميان به پادگانهاي خود برگردند. شوراي نظامي مصر در ابتدا از يك حكومت انتقالي شش ماهه سخن گفته بود اما حالا حدود 18 ماه گذشته است.
"ابوالفتوح" در ادامه چند قطبي شدن در اين مرحله از انقلاب را طبيعي ارزيابي كرده و اظهار داشت: ما دردهاي تولد دموكراسي در مصر را تجربه مي كنيم.مردم مصر به شش دهه ديكتاتوري در كشور خود پايان داده اند. تا زماني كه پارلمان و رئيس جمهوري در كشور ما انتخاب نشود چنين شرايطي در مصر وجود دارد.
اين سياستمدار مصري همچنين تصريح كرد: ارتش، قدرت را به غير نظاميان واگذار خواهد كرد. مصريها ديگر هيچ سازماني را به عنوان يك مركز دموكراتيك منتخب نخواهند پذيرفت. مردم مصر تحت سلطنت نظاميان و رئيس جمهوري كشورشان كه از سال 1952 از اين گروه پا به عرصه سياسي مصر گذاشت سختي زيادي را متحمل شده اند. امروز مردم مصر ديگر يك غير نظامي را در راس حكومت مي خواهند.
وي در ادامه با تاكيد بر اينكه دموكراسي پارلماني و رياست جمهوري در كشور ما بايد به هم گره بخورد اظهار داشت: اسلامگراها در مصر در انتخابات موفقيت بيشتري نسبت به تونس كسب خواهند كرد و 50 تا 60 درصد راي ها را از آن خود خواهند كرد.
وي در بخش ديگري از اين گفتگو مسائل اجتماعي و اقتصادي مصر را عاقبت فرمانروايي يك سيستم فاسد بر كشورش دانسته و اظهار داشت: ما يك رنسانس اقتصادي را در كشور خواهيم داشت. مصر كشور فقيري نيست و تنها از طريق حاكميت يك رژيم فاسد و دزديهايي كه از منابع غني ما به عمل آمده فقير شده است.