واحد مرکزی خبر- خبرگزاری فرانسه در گزارش از طرابلس به قلم عماد لاملوم می نویسد : در حالی که مسلمانان سراسر جهان خود را برای عید قربان آماده می کنند، به نظر می رسد مسلمانان لیبی هنوز با مشکلات زیادی دست به گریبانند.
رژیم معمر قذافی دیکتاتور سابق لیبی اواخر ماه اوت در طرابلس سقوط کرد و با وجود آنکه به نظر می رسد زندگی مردم در این شهر به روال عادی برگشته است اما شمار زیادی از ساکنان پایتخت با مشکلات اقتصادی و کمبود نقدینگی دست و پنج نرم می کنند.
اسماعیل که از ساکنان طرابلس و پدر پنج فرزند است می گوید: ما امسال نمی توانیم به مناسبت عید سعید قربان گوسفند قربانی و گوشت آن را میان دوستان و فقرا توزیع کنیم.
من امسال حتی امکان دسترسی به همه پول خود در حساب بانکی ام را ندارم و اگر گوسفند خریداری کنم پول دیگری برای هزینه زندگی خانواده ام تا پایان ماه نخواهم داشت.
این در حالی است که در پی درگیریهای چند ماهه این کشور شمار زیادی از سرمایه گذاران از لیبی گریختند و هنوز هم به این کشور برنگشته اند ، حتی هزاران کارگر مهاجر نیز از بیم جان خود فرار کردند.
هزاران نفر از مردم لیبی بیکار هستند و حتی آنهایی که مشغول به کارند مدت زمانی است که حقوق خود را دریافت نکردند.
در حالی که زمان زیادی تا روز یکشنبه و عید قربان باقی نمانده است ، صف های طولانی از مردم لیبی مقابل بانک ها تشکیل شده است و آنها امیدوار به دریافت تنها مقادیر اندکی از حساب های بانکی خود هستند.
در میدان الجمهوریه که فاصله چندان زیادی از اقامتگاه دیکتاتور سابق لیبی ندارد هنوز هم آثار شلیک گلوله بر روی دیوارها و شیشه های شکسته بانک ها به چشم می خورد که یادآور ناآرامی ها و درگیری های اخیر این کشور است که نهایتا منجر به سرنگونی رژیم قذافی شد.
سازمان بین المللی مهاجرت در ماه اوت تخمین زد حدود ششصد هزار کارگ مهاجر در لیبی از این کشور گریخته اند.
عبدالحفیظ غوقه معاون رئیس شورای ملی انتقالی لیبی اخیرا اعلام کرد کمبود نقدینگی به محض آنکه اعتماد بین بانک ها و موسسات بازرگانی بار دیگر احیا شود، رفع خواهد شد اما در اظهارات خود به نحوه تحقق این مهم اشاره نکرد.