همایش گفتگوی بین ادیان با عنوان "صلح و کرامت انسانی در ادیان الهی" با حضور بیش از 300 نفر از اندیشمندان،علماء،مسئولین مراکز فرهنگی و جمعی از سفیران کشورهای مختلف 14آبان ماه در زیمبابوه برگزار شد.
به گزارش اداره كل روابط عمومي و اطلاع رساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، همایش" صلح و کرامت انسانی در ادیان الهی"به همت رایزنی فرهنگی ایران وبا مشارکت و همکاری دانشگاه زیمبابوه ،کمیته گفتگوی بین ادیان و کلیسای انجیلی در محل سالن اجتماعات اين دانشگاه برگزار شد.
در اين همایش، مبیری جانشین دانشکده ادیان هنر و فلسفه در نطق افتتاحیه خود گفت:دانشگاه زیمبابوه مفتخر است که میزبان چنین همایش ارزشمندی است زیرا یکی از وظایف دانشگاه گام برداشتن در جهت ساختن جامعه ای بهتر است که این نوع همایشها راه را برای رسیدن به این منظور هموار می کند .
وي در پایان اظهار امیدواری کرد که رهبران دینی با توجه به جایگاه مردمی که دارند در راه تقریب و توسعه صلح و کرامت انسانی گامهای بلندی بردارند.
خانم آنا کاچاپا عضو کمیته گفتگوی ادیان ضمن ارايه آماری از پیروان ادیان در زیمبابوه ، گفت: تنوع مکاتب ادیان الهی و روشهای پرستش نباید مانع همگرائی ، تعاون و همکاری برای رشد تعالی جامعه گردد.
شیخ ماکونجا رئیس بنیاد المهدی( عج) و مدیر دانشکده فاطمه الزهرا (س) مقاله خود را با عنوان "کرامت و صلح" قرائت کرد و گفت: آموزهای تمام انبیا از آدم تا خاتم برای تامین صلح و کرامت انسان نازل شده است. وی افزود:کرامت انسانی در تمام ادیان الهی دارای یک مفهوم متعالی است و رعایت حقوق انسانها یکی از تعالیم بلند اسلام می باشد . كرامت از مفاهيمي است كه به انسان اختصاص ندارد؛ اما وقتي درباره انسان به كار مي رود، مفهوم خاصي را افاده مي كند.
شیخ ماکونجا گفت: در منابع ديني، اين مفهوم، هم براي خداوند به كار رفته و هم براي انسان. با اين تفاوت كه هرگاه خدا با وصف كريم ياد شده، مقصود احسان و انعامي است كه از او صادر مي شود. هنگامي كه كرامت براي توصيف انسان به كار برده مي شود، در واقع اسمي است براي توصيف اخلاق و اعمال پسنديده اي كه از وي صادر مي شود يا در شأن اوست.
در ادامه برنامه گروه سرود کالج حضرت فاطمه زهرا (س)سرودهائی را در موضوع صلح و کرامت اجرا نمودند که مورد توجه واقع شد .
در ادامه دو نفر از سفیران حاضر در جلسه به نمایندگی از دیپلماتها درباره اهمیت برگزاری اين همایش مطالبی را بیان كردند .
مصطفی حامد از اساتید موسسه قرآنی کشور ترکیه نیز با استناد به آیاتی از قرآن کریم گفت: دین اسلام و آموزه های دینی درحوزه گفتگو و احترام به عقاید دیگران مترقی ترین احکام را برای بشریت هدیه آورده است.
سفیر کشور هند گفت : موضوع گفتگوی بین ادیان در عصر حاضر بسیار ضروری است و این باعث بر طرف شدن چالشهای میان بشریت می باشد .
سفیر کشور اندونزی نیز گفت :خداوند ادیان الهی را برای آوردن صلح و آرامش برای بشریت آورده است و ادیان باید الهام بخش کرامت و صلح باشند .
اسدی موحد رایزن فرهنگی ایران مقاله خود را با موضوع "کرامت انسانی و صلح در اسلام با نگاهی به اندیشهای امام ره "ارائه نمود .
وی در بخشی از سخنان خود گفت:از نگاه قرآن كريم، فلسفه آفرينش انسان اين نيست كه در زمين بماند، بلكه آمده تا مسير حركت به سوي خدا را طي كند . آنچه در انسان اصالت دارد، همان ارزشهاي متعالي وجود اوست كه با اراده خويش مي تواند آنها را بالفعل سازد.حضرت امام (ره) ميزان انسانيت انسان را يكي علم و ديگري تقوا می داند.
نماینده مجمع جهانی اهل البیت (ع) در ادامه نگاه اسلام در باره انسان و کرامت پرداخت و افزود: دنیای استکبار امروزه با بکار گیری سياستهای غیر انسانی و دوگانه ،کرامت انسانها را جریحه دار کرده که یکی از وظایف مهم رهبران دینی تنویر افکار عمومی است که برنامه های شیطانی استکبار را برای نسل آینده بویژه دانشجویان و جوانان تبیین و آنان را آگاه سازند.