تونس - 3 حزب اصلی تونس كه در صورت ائتلاف ، اكثریت كرسی های مجلس موسسان این كشور را بدست می آورند با تشكیل 3 كمیته مشترك، بررسی راهكارهای اصلاحات سیاسی ، اجتماعی و احیای اقتصاد راكد تونس و نقشه راه آینده این كشور را آغاز كردند.
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) از تونس، حزب اسلامی النهضه به ریاست ' راشد الغنوشی'، حزب الموتمر من اجل الجمهوریه به ریاست ' منصف المرزوقی' و حزب التكتل به ریاست 'مصطفی بن جعفر' به ترتیب با كسب 89 ، 29 و 20 كرسی در مجموع 138 كرسی از 217 كرسی مجلس موسسان تونس را بدست آورده اند.
نمایندگان این سه حزب قرار است در مدت 10 روز و در قالب 3 كمیته همچنین راه های تثبیت دیدگاه های خود در خصوص قانون نظام داخلی مجلس موسسان و برنامه های دولت آینده تونس را بررسی و تصویب كنند.
ماموریت كمیته قانونگذاری طراحی و آماده سازی نظام داخلی مجلس موسسان است و دو كمیته ' اصلاحات سیاسی' و ' امور اقتصادی و اجتماعی' نیز وظیفه برنامه ریزی برای دولت آینده را برعهده دارند.
' سمیر بن عمر' عضو حزب الموتمر گفته است كه مذاكرات در باره مسئله پست های وزارتی دولت آینده شروع نشده است.
با توجه به احكام دادگاه تونس و تغییر درتعداد كرسی های احزاب تونسی در مجلس موسسان كه وزن و جایگاه احزاب را تغییر داد ، ناظران ایجاد برخی تغییرات در مواضع و ائتلاف ها را بعید ندانسته اند.
جریان العریضه الشعبیه با افزایش كرسی های آن در مجلس موسسان از 19 به 26 كرسی بعداز النهضه و الموتمر قرار گرفت و اكنون با تغییر رویكرد های خود از دیگر احزاب برای ائتلاف دعوت كرده است.
' الهاشمی الحامدی' رییس این جریان گفته است كه اگر احزاب به این دعوت پاسخ منفی بدهند ، العریضه به عنوان معارض در مجلس موسسان تونس حضور پیدا می كند.
سه حزب النهضه ، الموتمر و التكتل برای دیدار با ' فواد المبزع' رییس جمهور موقت تونس در روزهای آینده درچارچوب آماده سازی شرایط برای تشكیل نخستین نشست مجلس موسسان آماده می شوند و انتظار می رود این نشست تا ده روز آینده تشكیل شود.
انتخابات مجلس موسسان 23 اكتبر 2011- اول آبان ماه 90 - حدود ده ماه بعداز پیروزی انقلاب مردم تونس و سرنگونی رژیم دیكتاتوری ' زین العابدین بن علی' و فرار او به عربستان سعودی با مشاركت گسترده مردم تونس در 27 حوزه انتخابیه برگزار شد.
مهمترین وظیفه مجلس موسسان تونس تدوین قانون اساسی جدید ' جمهوری دوم' در طول یكسال و ترسیم نقشه سیاسی آینده تونس است تا فرصت برای برگزاری انتخابات مجلس و ریاست جمهوری فراهم شود.