تونس – دادگاه تونس كه به شكایت های مربوط به انتخابات مجلس موسسان این كشور رسیدگی می كند روز سه شنبه 5 شكایت احزاب را وارد دانست و بعد از اعلام نتایج رسیدگی به این شكایت ها، تغییرات در كرسی های احزاب سیاسی در این مجلس مشخص شد.
به گزارش خبرنگاران اعزامی ایرنا به تونس، بر این اساس تعداد كرسی های حزب اسلامی النهضه در مجلس موسسان این كشور از 91 كرسی به 89 كرسی تنزل یافت.
دادگاه تونس 5 شكایت فهرست های انتخاباتی حزب ' العریضه الشعبیه للحریه و العداله و التنمیه' درباره تصمیم كمیته عالی مستقل انتخابات تونس مبنی بر ابطال كرسی های این فهرست ها در حوزه های انتخابیه سیدی بوزید، صفاقس ، القصرین، تطاوین و جندوبه را وارد دانست و 7 كرسی را به این حزب بازگرداند.
ریاست این حزب را ' الهاشمی الحامدی ' بازرگان تونسی مقیم انگلیس و صاحب تلویزیون ' المستقله' برعهده دارد كه سخنان جنجالی او بعداز ابطال كرسی های حزبش باعث آشوب و ناآرامی در حوزه انتخابیه ' سیدی بوزید' خاستگاه انقلاب تونس شد.
حزب العریضه الشعبیه با احتساب این 7 كرسی و 19 كرسی دیگر، جمعا با كسب 26 كرسی جایگاه سوم را در میان احزاب برنده انتخابات در مجلس موسسان تونس بدست آورد.
به موجب احكام جدید دادگاه تونس در خصوص شكایات فهرست های العریضه الشعبیه درباره نتایج انتخابات مجلس موسسان حزب اسلام گرای النهضه دو كرسی خود را در مجلس موسسان از دست داد تا تعداد كرسی های آن از 91 به 89 كرسی تنزل یابد.
با این نتایج جدید، نقشه توزیع 217كرسی مجلس موسسان تغییر می كند به گونه ای كه فهرست العریضه الشعبیه به جایگاه سومین حزب پیروز در انتخابات صعود می كند و النهضه با ریاست ' راشد الغنوشی' نیز با 89 كرسی همچنان پیروز اصلی انتخابات است.
حزب الموتمر من اجل الجمهوریه با 30 كرسی به ریاست ' منصف المرزوقی 'دررتبه دوم است اما با افزایش كرسی های العریضه الشعبیه حزب التكتل به ریاست 'مصطفی بن جعفر' از سومین حزب به جایگاه چهارم تنزل یافت.
كمیته عالی مستقل انتخابات تونس هنوز نتیجه نهایی این انتخابات را اعلام نكرده است.
خبرگزاری تونس نیز اعلام كرد دادگاه تونس بررسی خود را در خصوص همه شكایت های ارائه شده به آن درباره نتایج انتخابات مجلس موسسان كه بالغ بر104 فقره است،تكمیل كرد.
6 شكایت از مجموع اعتراض ها پذیرفته شد كه یكی از آنها به نفع حزب النهضه در حوزه انتخابیه مدنین و 5 شكایت دیگر به نفع فهرست العریضه الشعبیه بوده است.
تصمیم كمیته عالی مستقل انتخابات تونس برای ابطال كرسی های العریضه الشعبیه در 6 حوزه انتخابیه بویژه در حوزه سیدی بوزید با خشم تعدادی از ساكنان این استان روبه رو شد.
این امر باعث ناآرامی و مسائل امنیتی خطرناكی شد كه مقامات تونسی را ناچار به اتخاذ وضعیت منع رفت و آمد شبانه در همه نقاط این استان كرد.
نتایج به دست آمده به وسیله العریضه در انتخابات مجلس موسسان تونس از شگفتی های این انتخابات بود زیرا العریضه حزبی مطرح و یا ائتلاف حزبی به شمار نمی رود.
الهاشمی الحامدی رییس العریضه در خلال تبلیغات انتخاباتی خود كه از لندن و به وسیله شبكه ماهواره ای او با نام ' المستقله' پخش می شد وعده داده بود كه درمان را كاملا رایگان خواهد كرد و به هر بیكار تونسی 200 دینار معادل 144 دلار خواهد داد.
او كه گفته می شود از وابستگان به رژیم دیكتاتوری سرنگون شده ' زین العابدین بن علی' است، همچنین وعده داده بود 2 میلیارد دینار تونس برابر با 1.4 میلیارد دلار به بودجه دولت تونس تزریق می كند.
انتخابات مجلس موسسان 23 اكتبر 2011- اول آبان ماه 90 - حدود ده ماه بعداز پیروزی انقلاب مردم تونس و سرنگونی رژیم دیكتاتوری بن علی و فرار او به عربستان سعودی با مشاركت گسترده مردم تونس در 27 حوزه انتخابیه برگزار شد.
مهمترین وظیفه مجلس موسسان تونس تدوین قانون اساسی جدید ' جمهوری دوم' در طول یكسال و ترسیم نقشه سیاسی آینده تونس است تا فرصت برای برگزاری انتخابات مجلس و ریاست جمهوری فراهم شود.
رایزنی احزاب سیاسی تونس با محوریت حزب النهضه برای تشكیل دولت انتقالی بویژه تعیین پست های رییس جمهور، نخست وزیر و وزیران این دولت و همچنین رییس مجلس موسسان ادامه دارد كه به نظر می رسد تغییر وزن احزاب بر این رایزنی ها تاثیر بگذارد.