واحد مرکزی خبر / روزنامه الزمان نوشت حزب اسلامگرای النهضه به یک حزب مردمی در تونس تبدیل شده است.
این روزنامه چاپ لندن در شماره امروز خود در اینترنت در مقاله ای با عنوان النهضه در قدرت به قلم عزالدین عنایه افزود شیخ یوسف القرضاوی درباره حتمی بودن راه حل اسلامی برای تشکیل رژیم های سیاسی جدید در کشورهای عربی تاکید کرد لیبرال ها و سوسیالیست های عرب که در کشورهای عربی حاکم هستند شکست خوردند و باید رژیم های اسلامی در این کشورها تشکیل شود.
اما حزب النهضه به عنوان بزرگ ترین حزب اسلامی در تونس و دیگر احزاب اسلامی این کشور مخالف دیدگاه قرضاوی هستند و برتوسعه دموکراسی به عنوان راه حلی برای رسیدن به قدرت و ترویج این مساله میان اسلامگراها در داخل و خارج تاکید می کنند که چنین دیدگاهی انحراف از خط اصیل اسلامی میان بسیاری از مسلمانان تلقی می شود.
این حس جمعی در میان شهروندان تونسی ایجاد شده است که بررسی دو مقوله دولت دینی و دولت سکولار برای دور شدن از خواسته های اساسی مردم در عدالت،کرامت و آزادی مطرح می شود.
در صورتی که هوشیاری دینی در تونس رخ نمی داد ایمان به دموکراسی تقویت نمی شد.
متاسفانه تجربه دینی در تونس به دور از واقعیت بوده است و به دلیل سیطره نگاه لائیک فرانسوی بر شمار زیادی از نخبگان سیاسی و اجتماعی در تونس زمینه برای مطرح شدن ایده دینی به وجود نمی آمد به ویژه آنکه این نخبگان درباره تجربه دینی هشدار می دادند.
این مقاله در ادامه افزود نخبگان سیاسی تونس از زمان استقلال این کشور تا سقوط زین العابدین بن علی چنین دیدگاه اشتباهی را در تعامل با اسلام داشتند.
اسلام به عنوان یک دین مدنی می تواند در فعالیت های اجتماعی حضور داشته باشد.
بزرگ ترین چالش برای تونس پس از انقلاب اخیر، خارج شدن از این نگاه کلیشه ای به اسلام است و این که با اسلام نه به عنوان دینی که مسائلی را حرام یا حلال اعلام می کند بلکه به اسلام به عنوان دینی که باید با واقعیت های اجتماعی نگاه منطقی و واقع گرایانه دارد، تعامل داشت.
امروز حزب النهضه در انتخابات مجلس موسسان تونس با قدرت پیروز شد و این مساله ای عجیب برای ناظران سیاسی نبوده است و مساله مهم تر چگونگی ادامه دادن به این موفقیت ها در این مرحله انتقالی است.
با برگزاری انتخابات دموکراتیک در تونس رهبران حزب النهضه که پیش از این در زندان و تبعید بودند اینک وارد قدرت شدند و باید با احزاب چپ و قومی که پس از النهضه در انتخابات پیروز شده و وارد مجلس موسسان شدند نگاه دموکراتیکی داشته باشد.
این حزب در این راستا و برخلاف برخی از احزاب اسلامی در کشورهای دیگر گام برداشت که می توان آن را پیروزی برای این حزب و حس مسئولیت ملی آن شمرد.
راشد الغنوشی که از ویژگی فرهی در داخل حزب خود برخوردار است با ایجاد روندهای سیاسی و فکری جدید در این حزب آن را از حزبی اسلامی به حزبی مردمی تبدیل و راه را برای جذب نخبگان ملی فارغ از وابستگی های حزبی و ایدئولوژیکی فراهم کرد.
از سوی دیگر این حزب روابط قویی با دیگر احزاب اسلامی در کشورهای عربی و اسلامی دارد و باید این دوراندیشی را داشته باشد که روابط قوی تونس با غرب قربانی روابط این حزب با احزاب اسلامی مورد غضب غرب قرار نگیرد.