خبرگزاري دانشجويان ايران - معاون وزير امور خارجه سوريه در مصاحبهاي گفت: حتي اگر قذافي براي 100 سال ديگر در ليبي زندگي ميكرد، نميتوانست ذرهاي از تعداد مردمي را كه ناتو در جريان مداخله نظامي در ليبي كشت، بكشد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، فيصل المقداد، معاون وزير امور خارجه سوريه در مصاحبه اختصاصي با پايگاه اينترنتي RT تاكيد كرد كه حمله ناتو به ليبي تحت لواي حفاظت از حقوق بشر و غيرنظاميان انجام شد.
وي همچنين از كشورهايي كه از لحاظ مالي و نظامي گروههاي افراطگر مذهبي را در داخل سوريه حمايت ميكنند خواست تا مسئوليت "حمايت مالي از تروريسم" را به عهده بگيرند.
فيصل المقداد خاطرنشان ساخت كه تركيه، عربستان سعودي، لبنان و اردن به طريقي غيررسمي از گروههاي تروريست در داخل سوريه حمايت مالي ميكنند و از مردم اين كشورها خواست تا از چنين اقداماتي پشتيباني نكنند.
وي تاكيد كرد: تقضاي ما از همه برادران و خواهرانمان در همه اين كشورها اين است كه اجازه ندهند اين پشتيباني صورت گيرد زيرا طبق قوانين سازمان ملل اين اقدام تامين مالي تروريسم است. آنها پول ميفرستند تا مردم سوريه را بكشند و من معتقدم كه اين موضوع بايد متوقف شود.
معاون وزير امور خارجه سوريه خاطرنشان ساخت: اعتبار برخي از سازمانهاي غير دولتي بينالمللي از بين رفته زيرا آنها آنچه را كه در واقعيت در سوريه درحال رخ دادن است، در نظر نميگيرند. حتي يكي از اين سازمانها اشاره نكرده كه سوريه بيش از 1150 شهيد از ارتش و نيروهاي امنيتي خود را در طول درگيريها از دست داده است.
وي عنوان كرد كه غيرنظاميان بسياري در ناآراميهاي اين كشور به قتل رسيدهاند اما مردم بايد بپرسند كه چه كسي آنها را كشته و چرا آنها كشته شدهاند.
فيصل المقداد تاكيد كرد: مجرمان بازداشت شده توسط پليس اعتراف كردهاند كه به منظور حفظ روند ادامه تظاهراتها در سوريه اقدام به شليك به تظاهركنندگان مسالمتجو و كشتن آنها كردهاند.
معاون وزير امور خارجه سوريه اين موضوع را كه اين كشور در آستانه جنگ داخلي قرار دارد، رد كرد اما تاكيد كرد: كساني كه به ناآرامي در سوريه دامن ميزنند هدفشان كشاندن سوريه به جنگ داخلي است.
فيصل المقداد تصريح كرد: سوريه از لحاظ تاريخي سه مذهب خداپرست اصلي دارد كه هركدام فرقههاي بسياري دارند. اين افراطگران مذهبي مجهز و سازمان يافته خارجي كه به خشونت در سوريه دامن ميزنند ميخواهند مردم اين كشور با يكديگر جنگ كنند.
فيصل المقداد گفت كه از تركيه، لبنان، عراق و ديگر كشورهاي همسايه ميلياردها دلار پول و دهها هزار سلاح كوچك به طور قاچاق وارد سوريه شده است تا مردم اين كشور را تشويق كنند تا به اغتشاشات در داخل سوريه دامن بزنند.
معاون وزير امور خارجه سوريه تصريح كرد كه در ميان معترضان مسلح هيچ غيرنظامي كه براي يك زندگي بهتر ميجنگد وجود ندارد بلكه تنها راديكالها در ميان آنها هستند و مخالفان مسالمت جو توسط دولت سوريه رسما به رسميت شناخته شدهاند و ديدگاههاي آنها به منظور همكاري براي ساخت يك سوريه جديد در نظر گرفته شده است.
فيصل المقداد اذعان داشت كه اشتباهاتي رخ داده و در اجراي اصلاحات در دورنماي سياسي سوريه تا حدي زمان از دست رفته است.
وي تاكيد كرد: اينها واقعيتهايي هستند كه ما بايد بپذيريم. آنچه كه ما انتظار نداشتيم اين بود كه اوضاع به اين طريق خشونت آميز كه با روحيه مردم سوريه تضاد دارد به پيش رود.
وي گفت: شبكههاي اجتماعي به رغم نقش كاملا منفياي كه در ناآراميها در اين كشور ايفا كردند در سوريه مسدود نشدند.
وي گفت كه هر نوع صحبت از درگيري ميان اقليت حاكم شيعه و اكثريت سني در سوريه گمراه كننده است و هدف آن فروپاشي سوريه است چرا كه هر شهروند سوري به رغم مذهب و يا مليتش اين حق را دارد تا هر نوع منصب رسمي را به خود اختصاص دهد.
وي اظهار داشت: ما در سوريه يك نظام سياسي داريم كه از خود مختاري كشور حمايت ميكند.
فيصل المقداد افزود: ما به اين دليل در سوريه تحت چنين حملاتي قرار گرفتهايم زيرا به سياستهاي آمريكا در منطقه، حمايت از سرسپردگي كشورهاي منطقه به منافع آنها و خدمت به منافع عمده اسرائيل "نه" گفتهايم.
وي عنوان كرد كه ناتو به خاطر آنكه كل منطقه پس از مشاهده بمباران ليبي با دخالت ناتو در سوريه مخالف هستند، اين سازمان اقدام به مداخله نظامي در اين كشور نكرده است.
معاون وزير امور خارجه سوريه گفت: اگر آنها (غربيها) اوضاع خاورميانه را دخل و تصرف ميكنند اين كار را در همه جاي جهان انجام ميدهند.