واحد مرکزی خبر / دبیر کل سابق ناتو در گفتگوی اختصاصی با شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار گفت: تصمیم گیری درباره آینده لیبی نه به ناتو و اروپایی ها بلکه به خود مردم لیبی مربوط می شود.
یاپ دو هوپ شوفر در این باره که گفته می شود ناتو در لیبی به موفقیتی تاریخی دست یافت گفت: من همواره درباره استفاده از واژه تاریخی تردید داشته ام.
اما در مجموع، به نظر من عملیات ناتو در لیبی بر اساس حکم شورای امنیت سازمان ملل متحد بدون شک موفقیت بزرگی بود.
اکنون زمان خروج ناتو از لیبی فرا رسیده است زیرا ناتو سازمانی نیست که در زمینه بازسازی کشوری همچون لیبی تخصص داشته باشد.
اگر مردم لیبی می خواهند، این برعهده اتحادیه اروپا و سازمان ملل متحد است که برای تبدیل شدن به کشوری کاملا متفاوت از کشوری که در دوران دیکتاتوری معمر قذافی می شناختیم کمک کنند.
دبیر کل سابق ناتو در این باره که مصطفی عبدالجلیل رئیس شورای ملی انتقالی لیبی اعلام کرده است شریعت، پایه قانون اساسی این کشور خواهد بود گفت: این مساله به ناتو و ما اروپایی ها مربوط نمی شود.
این مساله به خود لیبیایی ها مربوط می شود.
مطمئنا دولت و نمایندگان لیبی هستند که خواهند توانست درباره شکل حکومت و جامعه آینده لیبی تصمیم گیری کنند.
این وظیفه ما اروپایی ها نیست که به آنها راه را نشان دهیم.
به این علت که ناتو و جامعه بین الملل به لیبی و مردم این کشور کمک کرد، امیدواریم که حقوق بشر و سایر حقوق نقشی مهم در لیبی ایفا کنند.
هوپ دو شوفر در باره جنگ افغانستان گفت: در مجموع ناتو و نظامیان حق دارند که به ما بگویند وضع در افغانستان بهبود یافته است.
آنچه در حال حاضر برای ناتو و نیروهای بین المللی مهم است این است که افغانستان را به خود افغانها بسپارند و نیروهای مسلح افغان را به طور فشرده و پلیس افغانستان را به طور جدی آموزش دهند برای اینکه خود افغانها بتوانند پس از خروج ناتو و نیروهای بین المللی از افغانستان در اواخر سال دو هزار و چهارده، مسئولیت ها را در دستان خودشان بگیرند.
وی در این باره که آیا عملیات افغانستان موفقیت آمیز بود یا نه گفت: اینکه عملیات افغانستان با پایان القاعده تمام می شود و افغانستان کنونی متفاوت از افغانستان سال دو هزار و یک است می توان گفت که نوعی پیروزی حاصل شده است اما اینکه کارهای بسیار بسیار زیادی برای انجام باقی مانده است بخش ناموفق این عملیات است.
به نظر من زمان آن رسیده است که به افغانها گفته شود مسئولیت را در کشور خودشان بدست بگیرند و اینکه خودشان باید کشورشان را بازسازی کند و مطمئنا در این راه باید کمک های جامعه بین الملل نه فقط در زمینه نظامی به افغانها ادامه یابد.
دو هوپ شوفر درباره توان دفاع اروپایی گفت: آنچه باعث نگرانی شدید من است این است که در دوره کنونی ریاضت اقتصادی و مشکلات مربوط به بودجه های دفاعی، من به جز همکاری فرانسه و انگلیس که از اهمیت زیادی برخوردار است، هیچ هماهنگی در درون اتحادیه اروپا و بین وزرای دفاع اروپا در ناتو و هیچ هماهنگی در زمینه بودجه دفاعی آنها وجود ندارد.
من به استثنای فرانسه و انگلیس هیچ مثالی برای هماهنگی نمی بینیم و نتیجه این می شود که در لیبی اروپا قادر نبود بدون امریکا، عملیات نظامی را مدیریت کند.
به نظر من امریکایی ها نگرانی های دیگری دارند و به این ترتیب برعهده اروپایی هاست که در نهایت در زمینه دفاع اروپایی جدی باشند اما در حال حاضر این گونه نیست.