مهر- يكي از نامزدهاي انتخابات رياست جمهوري مصر با تاكيد بر اينكه هيچ برگشتي به رژيم سابق در كشور ما وجود نخواهد داشت خاطر نشان كرد كه مصريها يك فرد غير نظامي و حامي دموكراسي را به عنوان رئيس دولت خود مي خواهند.
به گزارش خبرگزاري مهر، "عمروموسي" دبيركل سابق اتحاديه عرب و يكي از نامزدهاي انتخابات رياست جمهوري مصر در گفتگو با روزنامه سوئيسي "تاگس انسايگر" درپاسخ به اين پرسش كه آيا شما هنوز به ارتش و اينكه قدرت را واگذار كند اعتماد داريد اظهار داشت: ما در يك مرحله انتقالي و عبوري قرار داريم. ما به ندرت مي توانيم براي ارتش كناره گيري را مقرر كنيم. اما ما هر چه سريعتر به انتخابات رياست جمهوري و پارلماني در كشورمان نياز داريم.
وي افزود: يك مرحله انتقالي طولاني به مصر، دموكراسي و حكومت جديد آسيب مي رساند.
وي همچنين گفت: ارتش، دولتي در دولت نيست، بلكه سازماني در دولت جديد مصر خواهد بود. نقش آن در قانون اساسي شرح داده خواهد شد. دولت مصر، غير نظامي است كه يك رئيس جمهوري و پارلمان خواهد داشت.
عمرو موسي در ادامه گفت كه ژنرالهاي مصري مي دانند كه مردم كشورشان يك فرد غير نظامي و دموكراتيك را به عنوان رئيس دولت خود مي خواهند. هيچ برگشتي به سيستم سابق وجود ندارد.
وي درباره سمت خود به عنوان وزير امور خارجه در دوران مبارك كه مخالفان وي روي آن تاكيد دارند اظهار داشت: من در اين باره غرور دارم كه به عنوان وزير امور خارجه براي كشورم خدمت كردم. اما من به اين سمت خود تحت حكومت مبارك ادامه ندادم چرا كه مبارك و من اختلاف نظرهاي شديدي با هم داشتيم. ما در مسئله فلسطين و مسائل سياسي امنيتي با هم اختلاف داشتيم.
نامزد انتخابات رياست جمهوري مصر در بخش ديگري از اين گفتگو در پاسخ به اين پرسش كه آيا مبارك مي توانست انقلاب مصر را متوقف كند اظهار داشت: خير، رژيم مبارك شرايط را نادرست ارزيابي كرده بود. مسئولان حكومتي در شروع اعتراضات گمان مي كردند كه اعتراض كنندگان تنها جوانان هستند كه به زودي آتش خشم آنها خاموش مي شود. بنابراين حكومت مبارك اميدوار بود كه با مداخله ارتش اين اعتراضات سركوب شود اما اين طور نشد و موج اعتراضات تمام كشور را فرا گرفت.
وي همچنين تصريح كرد: مبارك اقتصاد مصر را ويران كرد. تقريبا نيمي از جمعيت كشور ما فقير هستند. سي درصد مردم ما بيسواد هستند. روستا ها وضعيت نابساماني دارند و مبارك مسئول همه اين مسائل است.
وي در بخش ديگري از اين گفتگو تصريح كرد كه من از هرج و مرجهايي از جمله يك پارلمان بدون اكثريت مي ترسم. اين امر حكومت را ضعيف مي كند. اگر ما دوران حكومت انتقالي در كشور را كوتاه نكنيم خطر ايجاد حركتهاي ضد انقلابي به وجود مي آيد.
عمرو موسي همچنين انتخابات تونس را رفراندومي آزاد و منصفانه ارزيابي كرده كه بايد نتيجه آن پذيرفته شود و در بخش ديگري از اين گفتگو تصريح كرد: مصر همواره نقش مهمي در خاورميانه ايفا كرده است. در حال حاضر يك شكاف قدرت در منطقه ايجاد شده كه مصر بايد آن را پر كند. رژيم سابق در كشور ما به علايق مردم اهميت نمي داد چرا كه تنها خود را با مسائلي همچون تعيين جانشين براي مبارك مشغول مي كرد.
وي درباره روابط آينده مصر با ايران نيز اظهار داشت: ما بايد ايران را به عنوان يك دولت در منطقه و نه به عنوان دشمن ارزيابي كنيم. من موافق گفتگو با تهران هستم. برزيل سعي كرد در مناقشات اتمي ايران نقش ميانجي را ايفا كند. چرا هيچ ابتكار عملي در منطقه ما در اين راستا نبايد وجود داشته باشد؟
نامزد رياست جمهوري مصرهمچنين در پاسخ به اين پرسش كه شما خاورميانه را در ده سال آينده در كجا مي بينيد اظهار داشت: در مسير دموكراسي.