لندن - 'سامی الساعدی' یكی از مخالفان دولت سابق لیبی كه در سال 2004 میلادی و با همكاری سرویس های اطلاعاتی انگلیس و آمریكا دستگیر و تحویل رژیم قذافی شده بود، علیه سازمان جاسوسی 'ام آی 6' شكایت كرد.
به گزارش ایرنا، سازمان حقوق بشری 'ریپریو' كه به همراه موسسه حقوقی 'لی دی و شركا' وكالت آقای الساعدی را برعهده گرفته اند، امروز طی نامه ای رسمی به پلیس متروپلیتن لندن، خواستار انجام تحقیقات جنایی درباره ربایش و تحویل این شهروند لیبیایی و اعضای خانواده اش به رژیم قذافی شدند.
آقای الساعدی در ماه مارس سال 2004 میلادی به همراه همسر و چهار فرزندش كه در آن موقع بین شش تا 12 سال سن داشتند، با همكاری سازمان های امنیتی 'ام آی 6' انگلیس و 'سیا' آمریكا در هنگ كنگ دستگیر و با یك هواپیما به لیبی منتقل شدند.
وی و اعضای خانواده اش پس از انتقال به لیبی چندین سال تحت بازداشت و انواع شكنجه ها قرار داشتند.
سازمان حقوق بشری 'ریپریو' عصر پنجشنبه در بیانیه ای اعلام كرد كه خانواده الساعدی با ارائه شكایت رسمی خواستار تحقیق جنایی درباره اتهام همدستی سازمان های اطلاعاتی انگلیس با دولت سابق لیبی برای دستگیری و شكنجه خود شده اند.
'ریپریو' افزود: ما امروز طی نامه ای رسمی این موضوع را به اطلاع پلیس لندن رساندیم. در این نامه به ویژه بر انجام تحقیق درباره نقش 'مارك آلن' مدیر سابق ضدتروریسم در سازمان 'ام آی 6' و 'موسی كوسا' رییس اسبق سازمان امنیت رژیم قذافی تاكید شده است.
دست داشتن سازمان 'ام آی 6' در دستگیری و انتقال مخالفان رژیم قذافی به لیبی، تابستان امسال و پس از سقوط شهر طرابلس و كشف اسناد محرمانه از دفاتر سازمان امنیت لیبی فاش شد. بر اساس این اسناد 'موسی كوسا' رییس وقت سازمان امنیت لیبی نیز روابط دوستانه و نزدیكی با مقامات امنیتی انگلیس از جمله 'مارك آلن' داشته است.
الساعدی علاوه بر سال ها شكنجه توسط رژیم قذافی، توسط ماموران امنیتی آمریكا و انگلیس نیز مورد بازجویی قرار گرفته بود.
'كوری كرایدر' مدیر حقوقی سازمان 'ریپریو' با اشاره به سخنان روزگذشته ویلیام هیگ وزیرخارجه انگلیس درباره عملكرد سازمان های اطلاعاتی این كشور گفت: اگر آقای هیگ می خواهد نقطه پایانی بر اتهامات متعدد موجود درباره همدستی ماموران 'ام آی 6' در شكنجه مظنونان بگذارد، باید اجازه دهد كه تحقیقات كاملی درباره این اتهامات انجام شود.
وی افزود: آقای الساعدی و خانواده اش مستحق عذرخواهی و توضیح رسمی دولت انگلیس درباره نحوه همكاری با سازمان های امنیتی رژیم قذافی هستند. البته به نظر می رسد دولت انگلیس آماده انجام چنین كاری نیست ولی ما امیدواریم كه پلیس لندن در این باره تحقیقات لازم را انجام دهد.
بر اساس گزارش رسانه های انگلیس، اسناد محرمانه ای كه اخیرا از دفتر سازمان اطلاعات لیبی در طرابلس و همچنین محل اقامت سابق سفیر انگلیس در لیبی به دست آمده، نشان می دهد كه سازمان های اطلاعاتی آمریكا و انگلیس روابط بسیار نزدیكی با سازمان اطلاعات رژیم قذافی داشته اند.
بر اساس بخشی از این اسناد، سازمان جاسوسی آمریكا (سیا) حتی تعدادی از مظنونان تروریستی را به طور مخفیانه به لیبی منتقل می كرده تا توسط ماموران سازمان امنیت لیبی مورد شكنجه و بازجویی قرار بگیرند.
یكی از این اسناد كه از دفتر موسی كوسا وزیر خارجه و رییس سازمان امنیت سابق لیبی در طرابلس كشف شده نشان می دهد كه سازمان امنیت و اطلاعات خارجی دولت انگلیس (ام آی 6) اسامی و مشخصات عناصر مخالف رژیم قذافی كه در این كشور بسر می بردند را در اختیار سازمان امنیت لیبی قرار داده بود.
موسی كوسا در اواخر سال گذشته از رژیم قذافی جدا و به انگلیس پناهنده شد.