واحد مرکزی خبر- مجمع عمومی سازما ن ملل متحد روز جمعه به اتفاق آرا به عضویت دوباره لیبی در شورای حقوق بشر این سازمان رای داد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از نیویورک، ابراهیم دباشی،معاون نماینده لیبی در سازمان ملل متحد، در سخنانی در مجمع عمومی این سازمان گفت مردم لیبی از شر یک دیکتاتور خلاص شده اند و فرآیندی سیاسی را برای ایجاد حکومتی دمکراتیک که به حقوق و آزادی های اساسی بشر احترام بگذارد،شروع کرده اند.
یکصد و بیست و سه کشور به عضویت دوباره لیبی در این شورا رای مثبت دادند.
چهار کشور بولیوی، اکوادور، نیکاراگوئه و ونزوئلا رای مخالف دادند.
شش کشور نیز رای ممتنع دادند.
دباشی گفت تصمیم اول مارس مجمع عمومی سازمان ملل متحد مبنی بر تعلیق عضویت لیبی در شورای حقوق بشر این سازمان تصمیمی عاقلانه بود،زیرا رژیم قذافی از هر اقدامی برای کشتار و شکنجه مردم فروگذار نمی کرد.
دولت قذافی اولین دولتی بود که عضویتش در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد به حال تعلیق درآمد.
دباشی گفت لیبی جدید این شایستگی را دارد که دوباره به شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد بازگردد تا به همراه دیگر اعضای این شورا در راستای ارتقای ارزش های حقوق بشر تلاش کند.
وی تصریح کرد در آینده هیچ گونه نقض حقوق بشر در لیبی صورت نخواهد گرفت و اگر چنین امری حادث شود، افراد خاطی مجازات خواهند شد.
آن دسته از کشورهای امریکای لاتین که در ماه مارس با تعلیق عضویت لیبی در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد مخالفت کرده بود، در رای گیری اخیر با بازگشت لیبی به این شورا مخالف بودند.
خورخه والرو، سفیر ونزوئلا در سازمان ملل متحد، ضمن محکوم کردن حملات سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)به لیبی گفت تعلیق عضویت لیبی در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد تلاشی بود که راه را برای قدرت های امپریالیستی باز کرد تا به مداخله در امور یک کشور مستقل مبادرت ورزند.
وی گفت سازمان ملل متحد باید نحوه کشته شدن معمر قذافی در ماه اکتبر گذشته را محکوم کند.
لیبی اولین بار در سال دو هزار و ده میلادی به عضویت شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد درآمد.
شورای حقوق بشر سازمان ملل چهل وهفت عضو دارد.